تهاجم به آزادی های اجتماعی تحت پوشش «جنگ با تروریسم»
سازمان عفو بین الملل در گزارش سالانه ی خود اعلام کرد که »مبارزه با تروریسم« ، نه تنها به ثبات و امنیت در جهان یاری نرسانده است ، بلکه سبب ناامنی و عدم ثبات بیشتر در جهان شده است. پس از واقعه ی 11 سپتامبر و شروع طرح آمریکا تحت نام »مبارزه با تروریسم« ، جنگ ، خشونت و عدم امنیت در جهان سیری صعودی داشته است و این روند در حال حاضر خطر بزرگتری را در پیش روی جهانیان قرار داده است.
در طی پنج سال گذشته ، ایالات متحده ی آمریکا در همکاری با کشورهای همفکر و همراه خود ، با اشاعه ی ترس از »مبارزه با تروریسم« و به بهانه ی مبارزه با آن ، تمامی قوانین حقوقی ، اجتماعی و انسانی بین المللی را زیر پا گذاشته است و علاوه بر حمله و اشغال نظامی کشورها ، با ایجاد قوانین »امنیتی« و اعلام »شرایط ویژه«، هر آنچه را که خواسته اند را علیه »مظنونین« به تروریسم روا داشته اند . مسأله یی که موجی از خشم و اعتراض های عمومی را بر انگیخته است. شرایط بوجود آمده به گونه ای است که حتی دست اندرکاران حکومتی نیز به چنین شرایط غیر انسانی اعتراض کرده اند.
سازمان عفو بین الملل در بخش دیگری از گزارش خود می نویسد. : »ربودن مظنونین ، زیر پا گذاشتن خشن حقوق بشر بین المللی و حقوق انسانی است … این نه تنها قربانیان را تحت تاثیر خود قرار می دهد ، بلکه خانواده ی آن ها نیز هزینه سنگینی را بابت آن می پردازند.«
روند تحولات پس از 11 سپتامبر و دروغ پردازی های سران دولتی آمریکا و انگلستان در مورد علل شروع جنگ و حوادث پس از آن ، به مرور زمان برای بسیاری از مردم افشا شده است. به ویژه بخشی از فجایعی که با انتشار اسناد آنها برای مردم ، سبب کاهش باور مردم به این سیاست ها شده است. اوج آغازین این افشای این مسایل عکس هایی بود که از بازداشتگاه ابو قریب و در رابطه با رفتارهای وحشیانه و غیر انسانی سربازان آمریکایی با زندانیان عراقی بود ، همچنین آزار و اذیت ها و شکنجه های زندانیان در پایگاه های هوایی نیرو های آمریکایی در افغانستان و با زندانیان در جزیره ی گوانتانامو ، یکی پس از دیگری برای مردم افشا شدند. در همین دوران ایالات متحده توسط نیروهای ارتجاعی کشورهای اروپایی و آسیایی ، ناقض حقوق بشر و قوانین بین المللی بود.
در کنار ان دروغ پردازی ها و تبلیغات »ضد تروریستی« ، در مواقعی که نیاز به یک حرکت جدید برای امپریالیسم در جهت اهدافش بوده است ، یک حادثه ، یک تصادف و یا »افشای یک توطئه« و تبلیغات وسیع توسط رسانه های گروهی وابسته به امپریالیست ها در حول و حوش این مسایل ، راه را برای حرکت های غیر قانونی آنها علیه حقوق انسانی و نقض حقوق بشر باز کرده است. یکی از آخرین نمونه ها، »توطئه ی انفجار جمعی هواپیماها« در انگلستان بود که به بهانه ی آن تعداد بسیاری بازداشت شدند و شرایط پلیسی – امنیتی فشرده ای در سراسر فرودگاه های انگلستان حاکم شد. آنچه که بلافاصله مورد سئوال و تردید بسیاری قرار گرفت. مدارک افشا شده در مورد دستگیر شدگان نیز بر این تردید ها افزود.
»کریگ مارای« سفیر سابق انگلستان در ازبکستان ( بین سال های 2002 تا 2004) که به دلیل اعتراض های خود در رابطه با شرایط ” مبارزه با تروریسم ” و جنایاتی که تحت لوای آن صورت می گرفت ، برکنار شده است ، در همین مورد می نویسد: »هیچ کدام از مظنونین به ترور بمب نساخته اند، هیچ کدام بلیط هواپیما نخریده بودند . بسیاری از آنها (حتی) پاسپورت هم نداشتند. ( در چنین شرایطی) بسیار مشکل خواهد بود تا هیئت منصفه ی یک دادگاه را قانع کرد که این افراد قصد بمب گذاری انتحاری داشته اند. .. سپس یک بازجویی در پاکستان نقشه ی عجیب انفجار چند هواپیما را افشا می سازد ، البته بازجویان دیکتاتور پاکستان راه هایی را دارند که متهمان را وادار کنند تا مانند بلبل آواز بخوانند. آنچنانکه من در ازبکستان شاهد آن بودم ، می توان اطلاعات بسیار منحصر به فردی را از کسانی به دست آورد که خسته و آزرده از شکنجه ها می خواهند آنها را کم کرده و یا پایان بدهند.«
او با طرح سئوال از بوش و بلر در مورد علل برنامه ریزی برای دستگیری ها ، نتیجه می گیرد که : »هر دو در گیر مشکلات داخلی هستند . آنها در آرزوی یک فرصت بودند تا روند جریان را تغییر دهند، سازمان امنیت پاکستان … این فرصت را به آنها داد . به مانند 11 سپتامبر صفحات اول (روزنامه ها ) از این موضوع پر شد…. و ما تبلیغات سیاسی مخوفی را از »جان رید« ، وزیر کشور (انگلستان ) ، شنیدیم که در آن به همه ی ما در مورد خطر شیطانی اخطار می کند که برخی مردم »نمی فهمند« که چرا ما باید آزادی های عادی خود را از دست بدهیم .« (گاردین 18 اوت 2006)
به رغم چنین شرایطی و اعتراض ها و نارضایتی های عمومی ، جرج بوش در مسافرت های دوره ای خود در روز ششم سپتامبر ، به وجود »زندان های مخفی سازمان سیا« اعتراض کرد . او گفت که امنیت کشور وابسته به اطلاعاتی بود که از زندانیان این زندان ها به دست آمده است . در میان آنها افرادی بودند که مسئول حمله های 11 سپتامبر هستند. او ادامه داد که : »ضروری بود تا این افراد به محیطی منتقل شوند که بتوان آنها را به طور مخفیانه نگهداری کرد ،(و) توسط متخصصین ( تو بخوان شکنجه گران ) بازجویی کرد و وقتی که لازم شد به عنوان اقدام تروریستی آنها را محاکمه کرد. « ( خبرگزاری الجزیره 6 سپتامبر 2006)
سناریوی های تهیه شده پس از 11 سپتامبر ، بازداشت افراد و رفتار با زندانیان »مظنون به تروریسم« ، افکار عمومی جهانیان را به خود جلب کرده است. شکنجه زندانیان ، استفاده از نیروهای نظامی در آزار زندانیان در ابو قریب و گوانتانامو ، وجود زندان های مخفی »سیا« ، و ایجاد سناریو ها ی مختلف در زمان های گوناگون و تبلیغات حول و حوش آنها ، بخشی از فعالیت های آمریکا در رابطه با گرم نگه داشتن بازار »خطر تروریسم« است تا به بهانه ی آن بتواند سیاست های تجاوز کارانه و جنگ طلبانه ی خود را پیش ببرد.
واقعه ی اخیر در انگلستان ، سخنرانی بوش در مورد وجود زندان های مخفی سازمان سیا و به دنبال آن ایجاد محیط پلیسی – امنیتی ، تنها در راستای ایجاد رعب و وحشت در میان مردم و فریب آنهاست. امپریالیست های آمریکایی و انگلیسی تحت نام »مبارزه با تروریسم« فجایع انسانی فراوانی را به بار آورده اند. سازمان سیا برای گریز از قوانین داخلی آمریکا ، »مظنونین« را در خارج از آمریکا نگهداری می کند تا آزادانه بتواند آنها را شکنجه کرده و »اعتراف« بگیرد. دولت های آمریکا و انگلستان تحت نام »دمکراسی« و »ایجاد امنیت« به افغانستان و عراق حمله کردند و در سودای ایجاد شرایطی مشابه در سایر نقاط جهان ، به ویژه در خاور میانه دارند . آنها در چند سال اخیر آشکارا نشان داده اند که مفهوم دمکراسی برای آنها ، زیر پا گذاشتن حقوق بشر ، نقض حقوق انسان ها و نقض قوانین بین المللی است. آنها نشان داده اند که در برابر خواست های تجاوز گرانه و جهان گسترانه ی خود ، هیچ ارزشی برای انسان ها در کره ی خاکی ما قایل نیستند.