مسایل سیاسی روز

ما و انتخابات مجلس خبرگان ولایت فقیه

بی شک شورای نگهبان و سران رژیم با سبک و سنگین کردن امکانات شماری از نامزدهای انتخاباتی را فاقد صلاحیت اعلام خواهند کرد و حتی در صورتی که رزیم اجازه دهد تنی چند از نامزدهای ائتلاف اصلاح طلبان به این مجلس راه یابند از هم اکنون روشن است که در ترکیب ازتجاعی و ضد مردمی مجلس خبرگان تغییر اساسی یی رخ نخواهد داد. بالاخره پس از هفته ها مانور سیاسی و تنش میان گروه های مختلف رژیم فرصت نام نویسی برای شرکت در انتخابات مجلس خبرگان به پایان رسید و کارزار انتخاباتی این مجلس به شکل رسمی آغاز شد. پورمحمدی، وزیر کشور رژیم، در مصاحبه مطبوعاتی یی اعلام کرد که بر اساس آخرین گزارش ها شمار ثبت نام کنندگان برای شرکت در انتخابات مجلس خبرگان به 495 نفر رسیده است که بیشتر از برآوردهای اولیه رژیم است. بر اساس همین گزارش ها در میان ثبت نام شده اسامی علي مشكيني، صادق لاريجاني، محمود هاشمي شاهرودي، مرتضي مقتدايي، ابراهيم رييسي، علي فلاحيان، احمد جنتي، سيد رضا تقوي، محسن قمي، محمد يزدي، احمد خاتمي، غلامرضا مصباحي مقدم، محمدتقي مصباح يزدي، علي خزعلي، محمد علي تسخيري، حسن روحاني و هادی خامنه ای به چشم می خورد. نگاهی به برخوردهای مطبوعاتی هفته های اخیر نشانگر این واقعیت است که عرصه انتخابات مجلس خبرگان معرکه تنش های تند جناح های مختلف و خصوصاً تلاش جناح ذوب در ولایت برای کنترل کامل و بی چون چرای این مجلس است. تاج زاده، عضو رهبری جبهه مشارکت در ارزیابی انتخابات پیش رو از جمله گفت: ”هنوز نسبت به برگزاري انتخابات آزاد نااميد نيستيم“ وی اضافه كرد: ”اگر موفق به انجام اين كار نشديم، مي‌ توانيم مثل انتخابات مجلس‌ هفتم شركت نكنيم. ما آن موقع شركت نكرديم و اسم آن انتخابات را گذاشتيم“ كودتاي پارلماني“. اگر هم در جريان انتخابات رياست‌ جمهوري دولتي شكل مي‌گرفت كه حاصل چنان انتخاباتي بود، اسم دولت را مي‏گذاشتيم“دولت كودتا“ مانند دولت زاهدي كه پس از دولت دكتر مصدق شكل گرفت.“ تاج ‏زاده برگزاري ”انتخاباتي بسته در انتخابات خبرگان و انتخابات نسبتا آزادتر را در انتخابات شوراها متحمل دانست.“
سلامتی، دبیرکل مجاهدین انقلاب اسلامی نیز ضمن تأکید بر شرکت فعال و جدی این سازمان در انتخابات مجلس خبرگان همچنین از نامزدی هاشمی رفسنجانی در انتخابات مجلس خبرگان استقبال کرد و گفت: ”ما وی را در جبهه اصلاحات می‌دانیم. هاشمی رفسنجانی در فهرست انتخاباتی مجمعین نیز قرار دارد و لذا از سوی تمامي گروه های اصلاح طلب نیز حمایت خواهد شد.“
در همین حال مسعود سپهر، عضو شوراي مركزي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ایران گفت: ”اصلاح‌ طلبان در انتخاباتي كه امكان رقابت در آن وجود نداشته باشد و به انتصابات تبديل شده باشد، شركت نمي‌ كنند.“ مسعود سپهر روز چهارشنبه 12 مهر، در گفت ‏وگو با خبرنگار “ايلنا“، با بيان اينكه او نگران برگزار نشدن انتخابات آزاد، عادلانه و رقابتي می باشد، گفت: ”وقتي در انتخابات مجلس هفتم كه هيات‌ هاي اجرايي دست اصلاح‌ طلبان بودند، به گفته كروبي و خاتمي سرنوشت 190 كرسي از قبل معلوم بود، در انتخاباتي كه مجري و ناظر آن يكسان هستند، اين نگراني وجود دارد كه جريان انتخابات از بي ‏طرفي خارج شود يا اقدامات زيادي براي تغيير نتايج انجام شود. اين نگراني سبب شده است كه افراد علاقه‌اي به حضور در انتخابات شوراها و خبرگان نداشته باشد.“ وي افزود: ”با تركيب فعلي هيات‌ هاي نظارت بر انتخابات شوراها، بر سر صندوق‌ ها هيچ ناظر اصلاح‌ طلبي حضور نخواهد داشت و به اين ترتيب اگر روند ردصلاحيت‌ ها نيز به گونه‏اي باشد كه انتخابات رقابتي برگزار نشود، حضور در چنين انتخاباتي ديگر معنا نخواهد داشت.“
انتخابات مجلس خبرگان رژیم در فضایی برگزار می شود که در هفته های اخیر تنش میان جناح های مختلف تشدید شده است. حملات تند احمدی نژاد به هاشمی رفسنجانی، که زمانی از او به عنوان ”استوانه های نظام“ نام می بردند، در کنار رو شدن پایه های سیاست های فاجعه بار سران رژیم در دوران جنگ و خصوصاً سیاست های بی منطق سران سپاه که امروز بیش از پیش نقش حساسی را در تحولات کشور بازی می کنند و همچنین ادامه تنش های جهانی و منطقه ای، در مجموع بر حساسیت تحولات سیاسی کشور افزوده است. واقعیت این است که در پی برگزاری انتخابات سراسر تقلب ریاست جمهوری و برگماری احمدی نژاد به سمت ریاست جمهوری نیروهای وابسته به تاریک اندیشان و ارگان های سرکوب پنهان نکرده اند که خواستار کنترل کاملی بر مجلس خبرگان نیز هستند. اگرچه نقش مجلس خبرگان در سال های اخیر بسیار ناچپز و بی اهمیت بوده است ولی با توجه به سیر حوادث و در صورتی که ضرورتی پیش آید (همچون پس از مرگ خمینی) نقش مجلس خبرگان در تعیین آینده رهبری رژیم ارتجاع تعیین کننده خواهد بود.
حزب ما در سال های اخیر در برخورد با انتخابات مجلس خبرگان نظر صریحی را اعلام کرده است. مجلس خبرگان، مجلس تعیین و تأیید ولی فقیه رژیم و در نهایت مجلس تأمین ادامه حاکمیت بی چون چرای روحانیت مرتجع بر حیات سیاسی کشور است. بدیهی است که در چنین مجلسی آنچه که جایی ندارد حقوق و دلمشغولی در زمینه انبوه دشواری هایی است که میلیون های ایرانی با آن روبه رو هستند. مجلس خبرگان عرصه مانورهای نیروهای مختلف ذوب در ولایت و معتقدان به ”نظام“ است که امیدوارند با حضور در این مجلس در آینده بتوانند نقشی در تعیین رهبری رژیم ایفا کنند. نقش و ماهیت عمیقاً ارتجاعی و ضد مردمی چنین ارگانی نمی تواند از دید مردم و نیروهای مترقی آن پنهان بماند. بیهوده نیست که در طی سال های اخیر همواره تنها شمار معدودی از وابستگان و معتقدان رزیم در انتخابات فرمایشی این مجلس که سرنوشت کاندیداهای آن اکیداً در دست شورای نگهبان است، شرکت کرده اند و مردم از طریق این بی اعتنایی بی اعتقادی قاطع خود را به ماهیت و نقش این نهاد اعلام کرده اند. بدیهی است که حزب تودة ایران که در سال های اخیر قاطعاً شعار طرد رژیم ولایت فقیه را طرح و در راه تحقق آن کوشیده است نمی تواند مدافع و مبلغ شرکت در انتخابات نهادی باشد که کار اساسی اش حفظ و تقویت این رژیم و نماد دیکتاتوری مطلق در آن است. حزب ما همواره ضمن تحریم هرگونه شرکتی و یا فعالیتی در انتخابات مجلس خبرگان بر این اصل نیز تأکید کرده است که باید تمام تلاش های را در زمینه اتحاد عمل نیروها متمرکز کرد و خواستار انحلال چنین نهادهای ارتجاعی و ضد مردمی یی شد. نکته جالب در حاشیه این انتخابات نامزد شدن کسانی مانند جنتی و یزدی در این انتخایات است. معلوم نیست که چگونه سخنگوی و دیگر اعضای شورای نگهبان رژیم که مسئولیت تأیید نامزدهای این انتخابات را دارد خود می تواند از جمله شرکت کنندگان در این انتخابات باشد. این هم نمونه دیگری از دموکراسی در ”نظام نمونه“ جهان است.
بی شک شورای نگهبان و سران رژیم با سبک و سنگین کردن امکانات شماری از نامزدهای انتخاباتی را فاقد صلاحیت اعلام خواهند کرد و حتی در صورتی که رزیم اجازه دهد تنی چند از نامزدهای ائتلاف اصلاح طلبان به این مجلس راه یابند از هم اکنون روشن است که در ترکیب ازتجاعی و ضد مردمی مجلس خبرگان تغییر اساسی یی رخ نخواهد داد. از این رو تلاش نیروهای سیاسی و همچنین گروه های اصلاح طلب به جای امید واهی داشتن به سرنوشت این انتخابات باید همچنان متوجه افشای بیش از پیش چهره های ارتجاعی سران رزیم و بسیج نیرو برای مقابله با برنامه های مخرب و ایران بر باد ده ذوب شدگان در ولایت باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا