مسایل بین‌المللی

آمریکا باید نیروهای نظامی اش را از عراق بیرون بکشد و به جنگ پایان دهد!

برگرفته از »مجله هفتگی جهان مردم« ، 21 تیرماه 1386
People’s ‘Weekly World – 12th July 2007
واشنگتن – قانونگذاران آمریکا پس از تعطیلات 4 ژوییه (روز استقلال آمریکا) در حالی به پایتخت بازگشتند که از تقاضای مردم در حوزه های انتخاباتی شان برای پایان دادن فوری به جنگ عراق گوش شان پر بود . فشار آن قدر زیاد است که شماری از سناتورهای جمهوری خواه پای یک طرح پیشنهادی نمایندگان دموکرات را امضا کردند که خواستار آغاز خروج نیروهای نظامی از عراق در 120 روز آینده و تکمیل خروج نیروها تا 11 اردیبهشت 87 است. این سناتورها تاکنون از حمایت از جدول زمان بندی خروج نیروها امتناع کرده بودند. هفتة پیش پیت دامینیکی، سناتور جمهوری خواه از ایالت نیومکزیکو، راهش را در مورد جنگ عراق از بوش جدا کرد و گفت: ”اوضاع در عراق رو به بدتر شدن دارد، نه بهتر شدن.“ سناتورهای جمهوری خواه دیگری از ایالت های ایندیانا، اوهایو و ویرجینیا نیز زبان به انتقاد از سیاست های جنگی بوش گشوده اند. یکی از مقام های رسمی کاخ سفید به خبرگزاری ABC گفت که در پی کاهش شدید حمایت از سیاست های جنگی بوش، دولت در ”وضعیت هراس و دستپاچگی“ قرار دارد.
یکی از نشانه های اوج گیری اعتراض های ضدجنگ، نامه ای بود که شماری از اعضای کاتولیک کنگره به کنفرانس اسقف های کاتولیک آمریکا نوشتند و در آن از آنها خواستند که اعضای کلیسا را برضد جنگ بسیج کنند. بیشتر از 60 میلیون از جمعیت آمریکا پیرو کلیسای کاتولیک هستند. در نامة مذکور که یاد کردن از کشمکش عراق به عنوان یک ”جنگ عادلانه“ را زیر سؤال می برد، آمده است: ”ما به عنوان نمایندگان کاتولیک کنگره، همصدا با کلیسای کاتولیک، مخالفت خود را با جنگ در عراق اعلام می کنیم.“ نامه در ادامه می افزاید: ”برای دستیابی به آرمان صلح، نمی شود فقط به حرف زدن اکتفا کرد، باید کاری کرد…باید تلاش کرد تا قانونی را به تصویب برسانیم که به این جنگ پایان دهد.“ موییرا مَک، سخنگوی سازمان ”آمریکایی های مخالف گسترش جنگ در عراق“ (AAEI) در گفت و گویی با نشریة هفتگی جهان مردم اظهار داشت که گفته های دومینیکی ”درست دو روز پس از آغاز کارزار ”تابستان عراق“ در ایالت نیومکزیکو منتشر شد که برای تحت فشار گذاشتن این سناتور به منظور جدا کردن راهش از پرزیدنت بوش و رأی دادن به پایان مسئولانة جنگ سازمان داده شده بود.“ آمریکایی های مخالف گسترش جنگ در عراق، که اتئلافی است متشکل از اتحادیة بین المللی کارمندان خدمات، پیروزی بدون جنگ، USAction, MoveOn.org و سازمان رأی به رزمدیدگان (Vote Vets)، کارزار ”تابستان عراق“ را با فرستادن 100 سازمان دهنده به 15 ایالت و 40 حوزة انتخاباتی تلاش می کنند تا جمهوری خواهان را ”تحت فشار قرار دهند“ که یا از پشتیبانی از جنگ دست بکشند، یا منتظر شکست در انتخابات 2008 باشند.
به گفتة موییرا مک، جنبش ضد جنگ خواستار آن است که جمهوری خواهان ”رأی شان را با حرف شان یکی کنند. خیلی خوب است که آنها در لفظ با ما همراهند، اما تا زمانی که واقعاً برای پایان دادن به جنگ رأی نداده اند، ما به فشار آوردن ادامه می دهیم.“
این هفته قرار است که با یک میلیون و 300 شهروند علاقمند و نگران این وضع در حوزه های انتخاباتی کلیدی که کرسی کنگره در آنها در دست جمهوری خواهان است، تماس گرفته شود و پیام ضبط شدة جان برونز، نظامی رزمدیدة سابق در عراق، برای آنها پخش شود. در این پیام تلفنی ضبط شده، برونز از شنوندة پیام می خواهد که با نمایندة محلی اش در کنگره تماس بگیرد و از او بخواهد که برای تصویب قانون ”برای بیرون آوردن نیروهای نظامی مان از این جنگ پایان ناپذیر“ رأی بدهد.
اَل فرَنکِن، مفسّر سیاسی آمریکایی که رقیب انتخاباتی نورم کُولمَن، سناتور جمهوری خواه در ایالت مینه سوتا، است، نامة سرگشاده ای به کولمن نوشته است که: ”زمان آن فرا رسیده است که شما به من و اکثریت بزرگ اهالی مینه سوتا بپیوندید و مصرانه از پرزیدنت بوش بخواهید که خط مشی اش را در مورد عراق عوض کند و بازگرداندن نظامیان به خانه را آغاز کند.“
موییرا مک معتقد است که حمایت از جنگِ بوش ”اکنون رو به افول دارد، حتی در میان وفادارترین متحدان جمهوری خواه او در کنگره… ما از هِدِر ویلسون نمایندة نیومکزیکو در کنگره می خواهیم که به دومینیکی و اکثریت عظیم آمریکایی ها بپیوندد و سیاست شکست خوردة بوش در عراق را تقبیح کند.“ سو اودری، هماهنگ کنندة سازمان اتحاد برای صلح و عدالت در امور مقننه، به خبرنگار ما گفت که اتحاد در حال فشار آوردن از پایین به قانون گذاران است تا از این رویگردانی نمایندگان جمهوری خواه استفاده کنند و مجدّانه برای خروج کامل و فوری نیروهای نظامی آمریکا از عراق بکوشند. او هشدار داد که رابرت گیتس، وزیر دفاع، تلاش دارد با نگاه داشتن 60 هزار نیروی نظامی در عراق به طور دایم، ”حمایت سیاسی هر دو حزب [دموکرات و جمهوری خواه] را برای حضور درازمدت آمریکا در عراق به دست آورد“. » اتحاد برای صلح و عدالت« از اعضای خود می خواهد که قانون گذاران را پیام باران کنند و از آنها بخواهند که ”نگذارید هیچ سربازی در آنجا باقی بماند. اقدام های نیمه کاره، قابل قبول نیستند.“
بوش روز 19 تیرماه اعلام کرد که لایحة بودجة 648 میلیارد دلاری دفاع را، اگر حاوی ماده یا بندی در مورد بیرون کشیدن نیروهای نظامی باشد، وتو خواهد کرد. هفتة پیش با طرح یک لایحة الحاقی از سوی سناتور کارل لِوین (دموکرات، از میشیگان) در مورد آغاز بازگرداندن نیروهای نظامی تا 120 روز دیگر، سنای آمریکا بحث و گفت و گو دربارة هزینه های پنتاگون را شروع کرد.
حتی ”گزارش پیشرفت کار“ 24 تیر کاخ سفید نیز، که برخی از جزئیات آن به بیرون درز پیدا کرده است، تصویر تاریکی را نشان می دهد که در آن نشانی از پیشرفت در تخفیف خشونت و تحقق به اصطلاح نسخه ها و برنامه های پیش بینی شده نیست. تونی اسنو، سخنگوی بوش، به خبرنگاران گفت که ”نسخه ها راه درستی برای تصمیم گیری دربارة چگونگی بیرون آمدن از عراق نیستند. آنچه این هفته در اختیار کنگره قرار خواهد گرفت، شمه ای کلی است از آغاز روند تجهیز مجدد مأموریت در عراق… ما اکنون در نقطة شروع قرار داریم.“
جنگ عراق چهار سال و نیم است که ادامه دارد. در این جنگ تا کنون 3600 نظامی آمریکایی جان خود را از دست داده اند. هزینة این جنگ برای مالیات دهندگان آمریکایی در حال حاضر 12 میلیارد دلار در ماه است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا