مسایل سیاسی روز

مراسم گرامیداشت جان باختگان فاجعه ملی در کلن

روز شنبه، 9 شهریور ماه، مراسم گرامیداشت جان باختگان کشتار زندانیان سیاسی در سال 67، از سوی هواداران و اعضای حزب توده ایران، واحد آلمان، در شهر کلن، برگزار شد.

این مراسم به مناسبت بیستمین سالروز فاجعه ملی مورد استقبال هم میهنان ساکن آلمان، قرار گرفت. سالن با شعارهای ”در بیستمین سالگرد فاجعه ملی یاد جانباختگان را گرامی می داریم“، ”گرامی باد خاطره تابناک شهیدان توده ای“، ”برقرار باد اتحاد همه مبارزان راه آزادی، صلح، استقلال و عدالت اجتماعی“ و ”آزادی برای همه زندانیان سیاسی ایران“ و همچنین پوسترهایی از عکس جان باختگان همراه با پوستر حزب به مناسبت 20 مین سالگرد فاجعه ملی و 20 شاخه گل سرخ و 20 شمع تزئین شده بود. شماره هایی از نامه مردم که قبل از وقوع جنایت مزبور اعلام خطر کرده بود، نظر شرکت کنندگان درمراسم بزرگداشت را به خود جلب می کرد.
پس از اعلام یک دقیقه سکوت، به نشانه احترام به خاطره جاویدان جان باختگان، سرود حزب پخش شد، و پیام کمیته مرکزی حزب توده ایران زیر عنوان: ”توطئه سکوت رژیم پیرامون جنایت مدهش ملی را درهم شکنیم“ قرائت شد.
سپس پیام هایی از سوی رفقای حزب کمونیست آلمان، یونان و… قرائت شد.
در ادامه برنامه یک ”دی وی دی“ از گفتار و تصویر و موسیقی، درباره فاجعه ملی و نیز نامه ها و شرح حال رفقای جان باخته پخش شد.
در بخش دوم برنامه اشعاری از هوشنگ ابتهاج و محمد زهری خوانده شد و سپس گفتاری با عنوان: ”بیست سال سکوت“ را یکی از رفقا قرائت کرد. در این گفتار از جمله آمده بود: ”صرف نظر از بازتاب اخبار رخداد فاجعه ملی و اعتراض به آن از سوی احزاب و سازمان های اپوزیسیون ایرانی و برخی سازمان های مستقل مدافع حقوق انسان ها، چه خارجی و چه ایرانی، و نیز کنشگران حقوق بشری و نویسندگان و روزنامه نگاران و شخصیت های اجتماعی، دو منبع بسیار موثر در کارزار افشاء و اعتراض به کشتار زندانیان سیاسی که درقالب یک پروسه جریان داشت و نیز بعد از وقوع جنایت، حزب توده ایران و آیت اله منتظری بودند… بنا به اسناد موجود، حزب بیش از 50 مورد کارزار و فراخوان، از اردیبهشت 67، یعنی 4 ماه بیش از وقوع جنایت کشتار همگانی، سازمان داد، و از آبان 1367 به مدت 9 ماه، تمام صفحات نامه مردم به درج اخبار کارزارهای جهانی در محکومیت آمران و عاملان این جنایت مدهش و شرح حال جان باختگان و نیز اوضاع داخل زندان ها اختصاص یافت…“
در این مراسم، تصاویری از جان باختگان و نیز مناظری از زحمتکشان شهر و روستای میهن، در معرض دید حاضران قرار داده شد. میز کتاب و نشریات حزب مورد استقبال حاضران قرار گرفت، و در کنار نامه مردم و نشریات دیگر حزب، دو کتاب از زنده یاد رفیق طبری ـ نوشته های فلسفی و اجتماعی در دو جلد، و برخی بررسی ها درباره جهان بینی ها و جنبش های اجتماعی در ایران در چاپ جدید ـ مورد توجه بسیار حاضران قرار گرفت. در پایان مراسم شاخه های گل سرخ میان حاضران توزیع شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا