کارگران و زحمتکشان

کارگران خواستار تقویت تولید و امنیت شغلی هستند

کارگران قهرمان و مبارز کارخانه لاستیک البرز پس از آنکه وعده های احمدی نژاد برای حل مشکلاتشان پوچ و بی نتیجه از آب درآمد، مجددا درروز14 مهرماه امسال دست به تجمع دربرابر ساختمان وزارت کار و امور اجتماعی زدند. خواست این کارگران احیا کارخانه لاستیک البرز، لغو خصوصی سازی، و دریافت دستمزدهای معوقه بود. روزنامه سرمایه 15 مهرماه درگزارشی تاکید کرد:“ چهارسال ونیم است که کارخانه بزرگ لاستیک سازی البرز که حدود 15 درصد مصرف تایر کشور را تامین می کند با واگذاری به بخش خصوصی دچار مشکل شده به گونه ای که درحال حاضر سهامدار اصلی آن نمی تواند از ظرفیت این کارخانه استفاده کند، مشکلات این واحد تولیدی به شورای تامین شهرستان اسلام شهر، شورای تامین اسلام شهر، وزارت صنایع و نهاد ریاست جمهوری اعلام شده که متاسفانه هنوز مشکل حل نشده است.“ بعلاوه نماینده شورای عالی کار نیز به خبرنگار سرمایه خاطر نشان ساخت:“ کارگران می گویند این واحد تولیدی تعطیل نشود و دو باره احیا گردد، احیای این واحد تولیدی 1300 شغل مستقیم و 7 هزار شغل غیر مستقیم ایجاد می کند.“ درحال حاضر نزدیک به 1400 کارگر کارخانه لاستیک البرز ماه ها دستمزدی دریافت نکرده ودروضعیتی ناگوار بسر می برند.
عاقبت کارخانه لاستیک سازی البرز ماهیت برنامه خصوصی سازی رژیم ولایت فقیه را آشکار می سازد. کارگران معترض که در برابر ساختمان وزارت کار و امور اجتماعی گردهم آمده بودند به خبرنگار ایسنا تاکید کردند که با حضوصی سازی این واحد، مدیریت و صاحبان جدید، درصدد تعطیلی و خراب کردن کارخانه هستند تا به جای آن ساختمان سازی کرده و از این راه سودهای کلان به جیب بزنند. یکی از کارگران به ایسنا با صراحت گفت:“ صاحبان و مدیریت این واحد خصوصی شده کسانی هستند که صنعت را نمی شناسند وتوان بالقوه اداره این واحد را ندارند“
به گزارش رسانه های همگانی احیای این واحد بزرگ تولیدی به حداقل 8 میلیارد تومان بودجه نیاز دارد که دولت احمدی نژاد از تخصیص آن جلوگیری می کند. علاوه بر این واردات بی رویه از خارج، حذف یارانه های حمایتی و حمایت مستقیم دولت از تجار عمده و واردکنندگان لاستیک در کشور، علت تعطیلی و رکود کارخانه بزرگ لاستیک سازی البرز قلمداد می شود. روزنامه سرمایه 15 مهرماه ضن تاکید بر مبارزه گسترده کارگران این واحد ا زجمله نوشت:“ واردات بی رویه لاستیک و تایر، افزایش 30 درصدی قیمت مواد اولیه و کاهش نقدینگی شرکت های تولید کننده تایر در سال های اخیر منجر به ایجاد اختلال در وضعیت تولید شده است به گونه ای که درحال حاضر برخی شرکت های تولید کننده تایر در آستانه تعطیلی قرار گرفته اند.“
سخنان وموضعگیری کارگران قهرمان لاستیک سازی البرز درجریان گردهمایی مقابل وزارت کار با اهمیت و قابل توجه بوده و نشانه آگاهی طبقاتی آنها است. یکی از کارگران درگفت و گو با سرمایه 15 مهر ماه می گوید:“ تجمع قبل که مقابل دفتر ریاست جمهوری بود، رییس جمهور دستور داد هر چه سریعتر مشکلات کارگران این واحد پیگیری و حل شود که با گذشت یک ماه از آن هنوز نتیجه ای در خصوص آن صورت نگرفته است، خواسته ما کارگران این است که این واحد تولیدی با مدیریت دولتی اداره شود، اما به نظر می رسد وزارت کار نمی خواهد این اتفاق بیفتد، مسئولان وزارت کار می گویند (خوب توجه کنید یعنی مسئولان دولت احمدی نژاد) به کارخانه بروید و مشکلات کارخانه را خودتان حل کنید، دستگاه ها و لوازم اضافه را بفروشید وبه مواد اولیه تبدیل کنید، ما هم برای حقوق معوقه شما یک میلیارد وام می دهیم. ما کارگران این را قبول نداریم، نمی خواهیم کارخانه به این روز دچار شود و به هیچ عنوان نمی خواهیم کارخانه تعطیل شود، اگر خط تولید کارخانه راه بیفتد، مشکلات نیز حل می شود. این کارخانه درزمان اوج خود این ظرفیت را داشت که با روزی 70 تن تولید ماهانه 1 میلیارد تومان سود داشته باشد. درحال حاضر این کارخانه 4 ماه است که خوابیده است و در حال حاضر کارفرما (بخش خصوصی) متواری است و هیچ کس پاسخگوی نیاز 1400 کارگر این واحد نیست.“
باید ضمن حمایت قاطع از حقوق کارگران قهرمان لاستیک سازی البرز و دیگر کارگران در رشته های دیگرتاکید کرد، سیاست های دولت ضد مردمی احمدی نژاد درخدمت به سرمایه بزرگ تجاری و دلالان عمده مانع اصلی درتقویت تولید و احیای کارخانجاتی نظیر لاستیک سازی البرز است!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا