مسایل بین‌المللی

ترقی خواهان در مرکز قدرت دولتی السالوادور

در روز 9 خرداد ماه با شروع رسمی دوره ریاست جمهوری ”کارلوس موریسیو فونس کارتاقنا“، نماینده جنبش ترقی خواه ”جبهه آزادیبخش ملٌی فارابوندو مارتی“، دوره جدیدی در حیات سیاسی این کشور آمریکای مرکزی آغاز شد. ده ها هزار نفر از هواداران جبهه ”اف.ام.ال.ان.“ به مناسبت آغاز کار رهبر خود در خیابان های مرکزی سان سالوادور به جشن و پایکوبی پرداختند. در انتخابات ریاست جمهوری السالوادور، موریسیو فونس، یک ژورنالیست مترقی عضو جبهه ترقی خواهان ”اف.ام.ال.ان.“ توانست با کسب 51 درصد آرا کاندیدای دست راست افراطی از حزب ”آرنا“ را پس از 20 سال شکست بدهد.
رهبر جبهه آزادیبخش ملٌی فارابوندو مارتی ”اف.ام.ال.ان.“، ”کارلوس موریسیو فونس کارتاقنا“، بعد از بقدرت رسیدن بعنوان اولین رئیس جمهور چپ السالوادور، بی درنگ روابط کشور خود با کوبا را اعاده کرد. در مراسم تحلیف رئیس جمهوری، آقای فونس قول داد که سیاستهائی را که مولٌد کار و تولید کننده مسکن برای فقیرترین مردم السالوادور باشند، اجراء خواهد کرد. قبل از امضاء موافقتنامه صلح در سال 1992، که به جنگ داخلی السالوادور پایان داد جبهه ”اف.ام.ال.ان.“ بمدت 12 سال برای سرنگون کردن یک سری دولت های دست راستی ارتجاعی، که توسط آمریکا حمایت میشدند، مبارزه مسلحانه میکرد. پس از امضای موافقتنامه صلح ”اف.ام.ال.ان.“ به یک حزب سیاسی قانونی تبدیل شد.
رئیس جمهور جدید، موریسیو فونس، در اظهارات خود با تشبیه خود به رئیس جمهور آمریکا، باراک اوباما، و همچنین لوئیز ایناسیو لولا دسیلوا، رئیس جمهور متمایل به چپ برزیل که روابط گرمی با رهبران مختلف از طیف سیاسی را حفظ کرده است، سعی کرد که تبلیغات نیروهای دست راستی مبنی بر قدرت گیری کمونیست ها و کوشش آنها برای گستراندن هراس از بکار گیری سیاست های رادیکال چپ و سوسیالیستی افراطی از طرف دولت خود را از میان بر دارد. آقای فونس در سخنرانی خود در مراسم افتتاحی گفت، ”ما به نمونه های نیرومندی مثل اوباما و لولا، بعنوان محکی که رهبران مترقی بعوض یک تهدیدی میتوانند یک آلترناتیو تازه و امنی برای مردم خود باشند، روی آوردیم.“ اعضاء جبهه ”اف.ام.ال.ان.“ با هیجان تمام او را تحسین میکردند و شعار سنتی چپ آمریکای لاتین: ”خلق متحد، هرگز شکست نخواهد خورد!“ را فریاد میزدند. در جریان کارزارانتخاباتی بسیار دشوار و سنگین، منتقدین او سعی کردند هواداران میانه رو او را، با کمونیست خواندن او و تشبیه او به هوگو چاوز ونزوئلا و دانیل اورتگای نیکاراگوئه، دلسرد بکنند. ولی پیروزی آقای فونس در جریان انتخابات نشانگر موفقیت او نوسازی تصویر حزب است. در جریان کارزار انتخاباتی، آقای فونس پی در پی تاُکید میکرد که ”اف.ام.ال.ان.“ آماده است در رابطه با گذشته پر دردسر خود با واشینگتن، ”صفحه را عوض بکند.“ آقای اوباما، وزیر امور خارجه آمریکا، هیلاری کلینتون را بعنوان نماینده آمریکا به مراسم آغاز ریاست جمهوری فرستاد؛ خانم کلینتون شرکت خود در این مراسم را نشانه بارزی از استحکام دمکراسی در قاره آمریکا خواند.
در یک مصاحبه و کنفرانس مطبوعاتی مشترک با آقای فونس، خانم کلینتون اظهار داشت که آمریکا خواهان بهتر کردن روابط در آمریکای لاتین میباشد؛ و اعلام کرد که در اولین فرصت مناسب به رهبران آمریکا و السالوادور، آقای فونس را برای ملاقات با آقای اوباما به واشینگتن دعوت کرده است. آقای فونس جایگزین رئیس جمهور ”تونی ساکا“ شد؛ کسی که دولت محافظه کار ثابت قدم او، از متحدین استوار آمریکا در منطقه بود و آخرین کشور منطقه بود که نیروهای نظامی خود را اوائل امسال از عراق خارج کرد. بعنوان نشانه یی که واشنگتن دیگر نمی تواند برای حمایت از سیاستهای منفور خود در منطقه، روی السالوادور حساب بکند، در اولین تصمیم خود به عنوان رئیس جمهور، آقای فونس روابط سیاسی السالوادور با کوبا را تجدید کرد؛ بنابراین آمریکا را بعنوان تنها کشوری در نیم کره غربی که فاقد روابط رسمی با جزیره سوسیالیستی میباشد، تنها گذاشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا