مسایل سیاسی روز

پیدایش فضای امنیتی، ترور و خشونت به سود کیست؟! بحثی دراهمیت پیوند مبارزه ملی با جنبش سراسری ضد استبدادی

در مرحله کنونی باید با تمام توان توطئه کودتاچیان را برای ایجاد ناامنی وخشونت دراستان کردستان ناکام گذاشت. موضعگیری در باره حوادث اخیر استان کردستان کماکان در میان اعضای دولت کودتا و برخی از مقامات بلند پایه رژیم ولایت فقیه ادامه دارد. وزیر کشور چندی پیش در حاشیه مراسم هفته دفاع مقدس اظهار داشت، عاملان حوادث کردستان عده ای عناصر افراطی وهابی بودند و ماموریت داشتند با ترورهای هدفمند و ایجاد ناامنی اختلاف افکنی کنند. در همین حال پاسدار رادان جانشین فرمانده نیروی انتظامی و یکی از عناصر فعال در شکنجه و قتل جوانان دربازداشتگاه کهریزک در گفتگو با خبرگزاری مهر، 6 مهر ماه یادآور گردید، همانطور که وعده داده بودیم، همه عوامل ترورهای اخیر در ستان کردستان با همکاری دستگاه های امنیتی و انتظامی دستگیر شدند. علاوه بر این دو پاسدار که اکنون بنابه موقعیت خود از مسئولان رسیدگی به حوادث کردستان و ترورهای انجام شده به شمار می آیند، ناصر سراج معاون سیاسی و امنیتی دادستانی کل کشور نیز در مصاحبه ای با آرام خواندن فضای استان های کردستان و آذربایجان غربی خاطر نشان کرد، پیگیری و تحقیقات لازم در باره ترورهای اخیر تا دستگیری تمامی عوامل ادامه دارد و نهادهای مسئول قضایی و انتظامی باید به صورت قاطعانه با عوامل این اقدامات تروریستی برخورد کنند.
به دنبال اینگونه موضع گیری ها، ارگان مطبوعاتی کودتاچیان یعنی روزنامه کیهان، 7 مهر ماه، درخبری با عنوان، ”با متلاشی شدن یک تیم تروریستی درسنندج عوامل اصلی ترور ماموستا شیخ الاسلام دستگیر شدند“ به تشریح عملیات وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران پرداخته و از جمله نوشت: ”دستگاه های انتظامی و امنیتی پس از حادثه ترور به صورت شبانه روزی برای شناسایی و دستگیری عوامل ترور نماینده مجلس خبرگان رهبری تلاش کردند و در نهایت یکشنبه شب عوامل اصلی ترور دستگیر شدند …خانه تیمی عوامل ضد انقلاب قبلا توسط نیروهای اطلاعاتی استان کردستان شناسایی و با عملیات نیروهای نظامی و انتظامی استان متلاشی شد که طی این عملیات مقدار زیادی مهمات و سلاح های جنگی نیز کشف شد.“
پس از کیهان و باند کودتاچیان، نوبت به رییس مجلس علی لاریجانی رسید تا تنور مقابله با ترور و تروریست ها در استان کردستان و سراسر ایران را داغ نگهدارد. به گزارش روزنامه اعتماد 8 مهر ماه امسال، علی لاریجانی در این باره با اشاره به نقش ”ستایش برانگیز“ سپاه و وزارت اطلاعات و نیروهای انتظامی درحفظ کیان نظام و مقابله با ”گروهک های ضد انقلاب“ تصریح کرد: ”حوادث کردستان صرفا یک عملیات تروریستی نبوده و هدف آن جلوگیری از توسعه شتابان عمرانی کردستان بود… لازم است هم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و هم وزارتخانه های کشور و اطلاعات با جدیت ریشه های این مساله را پیگیری کنند.“
پرواضح است آنچه درماه ها و هفته های اخیر دراستان کردستان و دیگر مناطق کرد نشین درشمال غرب کشور اتفاق افتاده، صرفا اقدامات کور و بی هدف نبوده و نمی تواند باشد. درعین حال برخلاف دروغ پردازی علی لاریجانی ما دراستان کردستان با رشد و توسعه شتابان اقتصادی روبرو نیستیم که نیرویی بیگانه با انجام یک رشته اقدامات تخریبی و ایضایی مانند ترور سعی درتوقف آن داشته باشد. زندگی سخت و غرق در فقر و تیره روزی هم میهنان ما در مناطق مرزی خود بهترین گواه براین مدعا است.
از زمان انجام ترورهای اخیر بویژه چهارمین ترور، دستگاه های تبلیغاتی دولت کودتا و همه مدافعان کودتای انتخاباتی بی وقفه بر طبل خشونت در مناطق کردنشین زده و سعی در برجسته ساختن ترورها داشته و دارند که نمونه آخر آن را در صفحات روزنامه کیهان شاهد هستیم. برای ریشه یابی رخ دادهای اخیر کردستان و ترورهای انجام شده، باید دید کدام نیرو یا نیروها از پیدایش فضای امنیتی و جو خشونت سود می برنند و چرا ترورها در این لحظه خاص زمانی یعنی دردوره ای که جنبش سراسری مردم ایران برضد کودتای انتخاباتی پایه های رژیم استبدادی را به لرزه درآورده است، (اینک تمایل امیدوار کننده ای از سوی مبارزان راه الغای ستم ملی و برابری حقوق همه خلق های ساکن ایران به نزدیکی، هماهنگی، همسویی و حمایت و پشتیبانی متقابل با جنبش سراسری همگانی به چشم می خورد)، صورت پذیرفته و از سوی محافل معین و شناخته شده ای موضوع روز قرار می گیرد، موضوعی که مرتب درباره آن تبلیغ می شود؟!
به گمان ما با درنظر گرفتن این چارچوب مشخص و با ارزیابی صحیح از صحنه سیاسی می توان پی برد کدام نیرو و جریانات از جو امنیتی و ترور و خشونت سود برده و با توسل به چه روش هایی درصدد رواج آن درکشور بویژه مناطق ملتهب و حساسی چون استان کردستان هستند.
در این حوادث نقش اصلی را سپاه پاسداران و ارگان های انتظامی و امنیتی برعهده داشتند. وضعیت ملتهب استان کردستان و مناطق کردنشین استان آذربایجان غربی، زمینه مناسب برای رواج خشونت، ترور و ایجاد فضای امنیتی است که می توان به راحتی آن را به سراسر کشور درلحظه حساس کنونی گسترش داد.
تجربه اوایل انقلاب و حوادث کردستان و جنگ برادرکشی آن سال ها ثابت می کند، نیروهای واپس گرا و ارتجاعی می توانند، با شعله ور ساختن آتش درگیری و خصومت دریک منطقه خاص مانند کردستان، مسیر طبیعی و روند مبارزات حق طلبانه را کند، منحرف ومسدود سازند. عملیات سپاه پاسداران و دیگر اقدامات نهادهای امنیتی و انتظامی در کردستان در جهت برقراری آرامش و فضای تفاهیم و برادری نیست. همین نیروهای واپس گرا یعنی کودتاچیان بیشترین منفعت را در خشونت و فضای امنیتی دارا هستند و اتفاقا همین جریانات مدام از ”مقابله“ با ترور وخشونت دم می زنند. حضور عناصر جنایتکاری چون پاسدار رادان در کردستان و مسئولیت او در پیگیری ترورها، خود بخشی از سناریوی (طرح) کودتاچیان برای به دست فراموشی سپردن ماجرای قتل و جنایت در بازداشتگاه کهریزک است که رادان درآن عامل اصلی بود. با ایجاد فضای امنیتی درکردستان سپاه کودتاچی درنقش مدافع کشور و برقرار کننده امنیت و آرامش ظاهر می شود و پاسداران جنایتکاری چون رادان قهرمان مبارزه با ترور می شوند.
درگیری و خشونت به دلایل معین، پدیده هایی گذرا درمحیط کنونی استان کردستان نیستند. تبعیض، ستم ملی، فقر، نابرابری و اختناق از این منطقه بشکه باروتی خطرناک ساخته است.
کودتاچیان، و بویژه سپاه، با تشخیص این موضوع در تشدید خصومت وخشونت در این منطقه نقش دارند و از آن برای مقابله با جنبش مردمی استفاده می کنند. این برنامه را نباید لحظه ای از ذهن دور داشت.
پیدایش فضای امنیتی، نظامی گری و خشونت به هیچ رو به سود جنبش دمکراتیک سراسری و جنبش ملی برای الغای ستم ملی نیست.
در مرحله کنونی باید با تمام توان توطئه کودتاچیان را برای ایجاد ناامنی وخشونت دراستان کردستان ناکام گذاشت. با پرهیز از دام های ارتجاع و با هوشیاری و شهامت درجهت پیوند مبارزه ملی برای لغو ستم ملی با مبارزه همگانی علیه کودتای انتخاباتی و برکناری دولت کودتا حرکت کرد. مبارزه ملی برای رفع ستم و تبعیض و برابری حقوق خلق های ساکن ایران بدون استثناء، فقط و فقط به پشتوانه مبارزات همگانی به دست می آید. جنبش ملی تکیه گاه مطمئن مبارزه سراسری است و مبارزه سراسری عامل بنیادین کامیابی جنبش ملی برای الغای ستم ملی قلمداد می گردد. این درس و تجربه تاریخی را از یاد نبریم!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا