حمایت احزاب کمونیست جهان از مبارزه مردم فلسطین
همانطور که در شماره قبل نامه مردم گزارش شد، اجلاس فوق العاده احزاب کمونیست کارگری جهان با شرکت نمایندگان 52 حزب از 43 کشور جهان در فاصله روزهای 6 الی 8 مهرماه در دمشق پایتخت سوریه برگزار شد. این کنفرانس فوق العاده که دستور کار عمده آن همفکری و تبادل نظر در رابطه با جنبش همبستگی با مبارزه مردم فلسطین و دیگر خلق های منطقه خاورمیانه بود، به درخواست احزاب کمونیست اردن، لبنان و سوریه در پایتخت کشور سوریه برگزارشد. هونین نیمیر، دبیر اوٌل حزب کمونیست سوریه، که ریاست اجلاس را به عهده داشت، از آغاز نشست دررابطه با ضرورت دست یابی به توافق هائی بر برداشتن گام های عملی در همبستگی با مردم فلسطین و مردم منطقه تاکید داشت. عمده سخنرانی ها و بحث های اجلاس کمونیست های جهان متوجه ارائه تحلیل های جامع در رابطه با سیاست های امپریالیسم جهانی و متحدان منطقه ای آن برای تامین هژمونی همه جانبه اقتصادی، سیاسی و نظامی بر خاورمیانه و طرح راه حل های کارآ برای سازماندهی مقاومت خلق ها و تامین استقلال اقتصادی- سیاسی کشورهای منطقه بود. در سخنرانی ها به کرات مسئله ”تروريسم دولتی و تجاوز اسرائيل به حقوق بشر در تمام مناطق تحت اشغالی فلسطین“ مورد اشاره و محکوم گردید. نمایندگان احزاب شرکت کننده ادامه اشغال خاک فلسطين و ديگر اراضی عربی، و سياستهای صهيونيستی ایجاد دیوار حایل، يا ”پاکسازی قومی“ آنها را محکوم کردند. یکی از مهم ترین موضوعات مورد بحث اجلاس پیشنهاد ضرورت ”اعلام یک جانبه کشور فلسطین“ از سوی ”حزب مردم فلسطین“ بود. هنا امیره، عضو هیئت سیاسی حزب مردم فلسطین، و عضو هیئت اجرائیه ”سازمان آزادیبخش فلسطین“ سند حزب مردم فلسطین در رابطه با: ”استراتژی تاُسیس کشور مستقل فلسطینی و دستیابی به حقوق مردم مان،“ در اجلاس ارائه کرد. بر طبق این سند تاُسیس کشور فلسطین در تمامی سرزمینهای اشغال شده در سال 1967، با اورشلیم شرقی بعنوان پایتخت آن و مطابق یک برنامه زمانی معین، یا بعنوان پی آمد یک روند سیاسی جدی و یا از طریق یک اعلامیه یک جانبه از طرف سازمان آزادیبخش فلسطین، می تواند یک آزمون واقعی درباره آمادگی جامعه بین المللی برای تاسیس یک کشور مستقل فلسطینی و برسمیت شناختن مرزهای آن براساس مصوبات تصویب شده توسط سازمان ملل متحد باشد. و یا روبرو قرار دادن جامعه بین المللی در برابر یک واقعیت جدید که تا خاتمه دادن به اشغال نظامی در سرزمین های کشور فلسطینی، تا تحصیل برسمیت شناختن دوطرفه بین دو کشور، تا تعریف قانونی ماهیت رابطه بین دو کشور، و تا دستیابی به یک راه حلٌ عادلانه برای آرمان فلسطینی براساس مصوبه 194، به تمام تعهدات قبلی حکومت خودگردان فلسطینی در مقابل اسرائیل پایان دهیم.
شرکت کنندگان در کنفرانس با اشاره به ”قطعنامه شماره ۲۴۲ سازمان ملل و ديگر قطعنامههای مربوطه پيرامون خروج اسرائيل از تمام مناطق اشغال شده در سال ۱٩۶٧، قطعنامه ۱٩٧ سازمان ملل در باره رد اشغال صهيونيستی بلندیهای جولان، و در باره برچيدن فوری تمام شهرکهای صهيونيستی در تمام اراضی اشغالی“ خواهان به اجرا در آمدن فوری قطعنامه های سازمان ملل شدند. در رابطه با پیشنهادهای عملی در رابطه با همبستگی با مردم فلسطین ابتکار برگزاری یک روز کنش بین المللی توسط بلید نزیمانده، دبیرکل حزب کمونیست افزیقای جنوبی، پیشنهاد شد که با موافقت همه جانبه اجلاس روبرو شد. نمایندگان چند حزب کمونیست طرح کارزار برای معلق کردن موافقتنامه تجاری بین اسرائیل و اتحادیه اروپا را پیشنهاد کردند. طرح برگزاری روز همبستگی با مردم فلسطین به باور تعدادی از نمایندگان حاضر در اجلاس فرصتی برای آگاهی دادن به جنبش همبستگی وسیعتر، به لزوم همبستگی با مردم لبنان و سوریه و مطالبات آنها برای باز پس گرفتن زمینهای اشغال شده توسط اسرائیل در مقطع جنگ های 1967 و 1973 میباشد.
در خاتمه اجلاس فوق العاده احزاب کمونیست و کارگری جهان، بیانیه مطبوعاتی ای که توسط حزب کمونیست سوریه تهیه شده بود با حمایت اکثریت شرکت کنندگان به تصویب رسید.
بیانیه مطبوعاتی
با توجه به شرایط متشنج موجود در خاورمیانه ناشی از ادامه امتناع اسرائیل و صهیونیسم، به پشتیبانی آمریکا، از پذیرش و به رسمیت شناختن حقوق مردم فلسطین در تعیین سرنوشت خویش و استقرار دولت مستقل ملی خود، و حق بازگشت پناهندگان به موطنشان؛ به دلیل ادامه جنایتهای اسرائیل علیه این مردم؛ به سبب ادامه اشغال بلندیهای جولان در سوریه، بخشهایی از جنوب لبنان و عراق توسط اسرائیل؛ و به خاطر تهدیدها و فشارهایی که علیه سوریه اعمال میشود، احزاب کمونیست و کارگری جهان نشست فوقالعادهای را در سوریه فراخواندند تا درباره موارد ذکر شده به بحث و گفتگو بنشینند و موضع مقتضی اتخاذ کنند.
در پی برگزاری این نشست در روزهای ۶ تا ۸ مهرماه ۸۸ (۲۸ تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۰۹)، که نمایندگان بیشتر از ۵۰ حزب در آن شرکت داشتند، به منظور طرح و تنظیم یک برنامه عملی برای اتخاذ اقدامهای مشترک در همبستگی با مردم فلسطین و دیگر مسائل اعراب، شرکت کنندگان در این نشست بر سر موارد زیر موافقت کردند:
حمایت از حقوق مردم فلسطین و تنها نماینده برحق آن ( سازمان آزادیبخش فلسطین)، برای اعلام یک جانبه تشکیل و برپایی یک دولت فلسطینی مستقل و ملی در کرانه غربی و نوار غزه، به پایتختی اورشلیم شرقی. شرکت کنندگان در این نشست سازمان ملل متحد و دیگر کشورهای جهان را به شناسایی کامل این دولت فرا میخوانند.
برپایی اقدامهای مشترک در روز ۸ آذر (۲۹ نوامبر)، روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین. این اقدامها میتوانند شامل راهپیمایی، تحصن در مقابل سفارتخانههای اسرائیل در کشورهایی که روابط دیپلوماتیک با اسرائیل دارند، راهپیمایی و تحصن در برابر دفاتر سازمان ملل متحد، یا سفارتخانههای آمریکا، در حمایت از حق مسلّم و قانونی بازگشت پناهندگان، حق تعیین سرنوشت، و حق برپایی یک دولت خودمختار ملی، و علیه یهودیسازی اورشلیم، ایجاد و نگهداری شهرکهای یهودی نشین، و برضد دیوار حایل.
تحت فشار گذاشتن کشورهایی که روابط دوجانبه ممتاز و ویژه با اسرائیل دارند، بهویژه کشورهای اتحادیه اروپا، برای قطع کردن چنین روابطی.
سازماندهی اقدامهای گوناگون در روز ۱۵ ماه مه (۲۵ اردیبهشت) هر سال برای پشتیبانی همهجانبه از مردم فلسطین.
سازماندهی اقدامهای گوناگون در روز ۱۴ دسامبر (۲۳ آذر) هر سال برای همبستگی با شهروندان سوری بلندیهای جولان اشغالی، فراخواندن همه کشورها برای تقبیح و محکوم کردن تصاحب این منطقه توسط اسرائیل، و برای بازگرداندن آن به سرزمین مادریاش، یعنی سوریه.
تنظیم یک برنامه عملی به منظور ایجاد و تدوین یک پایگاه رسانهای مشترک برای احزاب کمونیست و کارگری جهان.
برگزاری همایشی از وکلا و کارشناسان حقوقی برای کشاندن جنایتکاران جنگی آمریکایی و اسرائیلی به دادگاه و رسیدگی کردن به جنایتهای صورت گرفته در صبرا، شتیلا، قانا، جنین، غزه…و دیگر جنایتهای صورت گرفته علیه غیرنظامیان در فلسطین، لبنان، سوریه، و نیز جنایتهایی که علیه مردم عراق صورت گرفته است.
نمایندگان احزاب کمونیست و کارگری شرکت کننده توافق کردند که همه پیشنهادهای عملی شرکت کنندگان را بررسی و برنامه دقیقتر و مفصلتری را تدوین کنند. کمیته ویژهای مرکب از احزاب کمونیست سوریه، لبنان، یونان، به همراه حزب مردم فلسطین، مسئول تدوین این برنامه خواهد بود. شرکت کنندگان همچنین توافق کردند که چهار حزب مذکور در هماهنگی با گروه کاری احزاب کمونیست و کارگری جهان از طریق شبکه همبستگی اینترنتی ”سولیدنت“ SolidNet، بیانیه مشترکی تهیه کنند.
در پایان، نمایندگان احزاب کمونیست و کارگری از حزب کمونیست سوریه به خاطر میزبانی این نشست بینالمللی مهم، تلاش در راه برگزاری موفقیتآمیز این نشست، و برای در اختیار گذاشتن محل و امکانات توسط سوریه و کمک به برگزاری نشست در شرایط مناسب، تشکر کردند.
شرکت کنندگان در نشست فوقالعاده احزاب کمونیست و کارگری
سوریه، ۲۸ تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۰۹