مسایل سیاسی روز

موج فشار برمطبوعات و روزنامه نگاران از توقیف نشریات تا فیتلر تارنگاشت ها و بازداشت نویسندگان

طی هفته های گذشته با توقیف چند نشریه دیگر و احضار و بازجویی گروهی از دست اندرکاران عرصه مطبوعات و نیز بیکاری تعداد قابل توجهی از روزنامه نگاران وخبرنگاران، فرآیند سرکوب، اختناق و سانسور وارد مرحله تازه ای شد، بویژه آنکه توقیف نشریات واعمال فشار به نویسندگان تارنگاشت ها و وبلاگ ها همزمان با فعالیت اعضای جدید هیات منصفه مطبوعات بود. روز شنبه 11 مهرماه پس از آغاز بکار هیات منصفه جدید مطبوعات، این هیات درنخستین اقدام خود که درراستای سیاست کودتاچیان قرار دارد، سه روزنامه را تعطیل و حکم لغو امتیاز آنها را صادر کرد.
روزنامه های ”فرهنگ آشتی“، ”آرمان روابط عمومی“ و ”تحلیل روز“ از زمره نشریات منتقد کودتای انتخاباتی بودند و از سیاست و مشی مستقل و جدای از ارتجاع حاکم و دولت ضد مردمی احمدی نژاد پیروی می کردند. به عنوان نمونه روزنامه فرهنگ آشتی، پیش از لغو امتیاز طی گزارشی فهرست یارانه پرداختی وزارت ارشاد اسلامی به مطبوعات سراسر کشور را انتشار داده بود که درآن با صراحت اعلام می شد، روزنامه ها، تارنگاشت ها و نشریات حامی دولت احمدی نژاد بیشترین یارانه مطبوعات را دریافت کرده اند. روزنامه فرهنگ آشتی درگزارش خود نشان می داد فقط درسه ماه نخست سال جاری، روزنامه کیهان وابسته به ولی فقیه با سردبیری شکنجه گر رسوای رژیم، حسین شریعتمداری با دریافت 529 میلیون تومان و روزنامه ایران ارگان دولت کودتا با 470 میلیون تومان یارانه درصدر فهرست کمک یارانه ای وزارت ارشاد قرار دارند. خبرگزاری فارس، رجانیوز، بصیرت، ثانیه نیوز، صبح صادق، وطن امروز و ده ها نشریه و تارنگاشت دیگر نیز از جمله دریافت کنندگان یارانه های کلان هستند و همگی به شکل هماهنگ از دولت کودتا و قتل و جنایت ماه های اخیر پشتیبانی کرده و می کنند.
روزنامه ”تحلیل روز“ که با اقدام مرتجعان به مغاک تعطیلی کشانده شد، پرتیراژترین روزنامه مستقل مناطق جنوبی کشور بود که درشهر شیراز منتشر می گردید. علت اصلی لغو امتیاز این روزنامه مستقل، مخالفت آن با کودتای انتخاباتی و حمایت از مردم وخواست های آنان بود. پایگاه خبری-اطلاعاتی جنبش راه سبز-جرس -14 مهر ماه با اشاره به توقیف روزنامه ”تحلیل روز“ از جمله نوشت: ”آغاز کودتای مطبوعاتی- رسانه ای، توقیف 3 روزنامه درکمتر از 24 ساعت … به این ترتیب همزمان با حذف چهره های معتدل از هیات منصفه مطبوعات و شدت گرفتن توقیف روزنامه ها از سوی هیات نظارت که ترکیب اصلی آن دراختیار دولت برآمده از کودتای انتخاباتی است و توقیف همزمان 3 روزنامه شواهد حاکی از آغاز کودتای مطبوعاتی-رسانه ای جناح حاکم است ….“
به این ترتیب از زمان آغاز کارزار انتخابات ریاست جمهوری و به دنبال آن کودتای انتخاباتی تاکنون دست کم شش نشریه توقیف شده اند، نشریاتی مانند ”کلمه سبز“ به صاحب امتیازی میرحسین موسوی، ”یاس نو“ متعلق به جبهه مشارکت و ”روزنامه آریا“. نتیجه این توقیف شدن ها، بازداشت ده ها روزنامه نگار و خبرنگار و نابودی امنیت شغلی آنان بوده است. علاوه بر اینها، صدها تارنگاشت و وبلاگ درماه های گذشته مورد حمله کودتاچیان قرار گرفته و فیلتر شده اند. طی مدت پنج ماه گذشته با دستور مستقیم شورای عالی امنیت ملی سرعت اینترنت درایران کاهش یافته و بسیاری از تارنگاشت ها فیلتر شده و اعمال سیاست مسدود ساختن اینترنت دسترسی به آن را دشوار کرده است.
دراین خصوص علاءالدین بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس چندی پیش خاطر نشان ساخت، اطلاع رسانی از طریق تارنگاشت ها خطری برای امنیت کشور است و تدوین و اجرای برنامه ای برای فیلترشدن آنها ضرورت دارد. روزنامه سرمایه 8 مهرماه درگزارشی تکان دهنده از ابعاد و ژرفای سیاست ارتجاع برای تشدید سانسور و اختناق پرده برداشت، دراین گزارش آمده است: ”باهزینه ای بالغ بر 7 میلیارد تومان، بیش از 10 میلیون سایت و وبلاگ فیلتر شده است … زمستان سال گذشته مشاور قضایی دادستان کل کشور اعلام کرد درایران بیش از 5 میلیون وب سایت اینترنتی به دلیل مطالب غیر اخلاقی و ضد اجتماعی مسدود شده است که البته وجود سایت های خبری و اطلاع رسانی نیز درهمین آمار می گنجد … اما اینک (درپاییز سال 1388) براساس آمارها بیش از 10 میلیون سایت (البته بخشی از آنها غیر اخلاقی هستند و درمسدود شدن شان اختلافی نیست) فیلتر شده است. اما افزایش سهم سایت ها و وبلاگ های خبری و اطلاع رسانی از ابتدای امسال نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشت است …“ دراین گزارش با تاکید بر هزینه بالغ بر 7 میلیارد تومان برای تشدید اختناق و سرکوب به چگونگی فیلتر کردن تارنگاشت های خبری و سیاسی اشاره می شود. دراین خصوص نباید از نقش سیاه پاسداران و وزارت اطلاعات غافل شد.
سپاه، و بوِیژه بخش اطلاعاتی-امنیتی آن، بطور مرتب گزارش درباره تارنگاشت ها و وبلاگ های خبری و سیاسی را تهیه کرده و به کمیته تعیین مصادیق فیلتر ارایه می کنند. درحقیقت یک تعقیب و مراقبت جدی و پیگیرانه درفضای مجازی توسط سپاه و وزارت اطلاعات برنامه ریزی شده و هدف آن شکار و حمله به تارنگاشت ها و وبلاگ های سیاسی و روشنگرانه است. این اقدامات معنایی جز سرکوب و نقض آزادی اندیشه و بیان ندارد و ادامه و مکمل اعمال فشار درجامعه است. فیلتر کردن تارنگاشت ها و پایگاه های اطلاعاتی-خبری و تحلیلی احزاب و سازمان های سیاسی شناخته شده ملی و مترقی درصدر این اعمال سانسور قرار دارد. صرف میلیاردها تومان سرمایه کشور برای تشدید اختناق و سرکوب آزادی بیان، قلم و اندیشه، اثرات فاجعه بار بر حال و آینده جامعه خواهد داشت. کودتاچیان برای تقویت موضوع خود علاوه برسرکوب فیزیکی و اعمال قهر، مروج سانسور نیز هستند، درواقع سانسور و پایمال کردن حقوق روزنامه نگاران روی دیگر سکه قتل و تجاوز و خون ریزی به شمار می آید و دولت ضد ملی برآمده از کودتا با اعمال سانسور درپی تحکیم و تثبیت موقعیت متزلزل خود است.
موج فشار بر مطبوعات و روزنامه نگاران، ضرورت مبارزه خستگی ناپذیر برای تامین حقوق دمکراتیک از جمله آزادی بیان و اندیشه و قلم را برجسته می سازد. فقط با ایستادگی و مبارزه و مقاومت می توان سد اختناق و سانسور را شکست و اهداف کودتاچیان را ناکام گذاشت!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا