مسایل زنان

سالروز کودتای انتخاباتی و طرح عفاف و حجاب جنبش زنان به مبازره با استبداد ادامه می دهد!

از نیمه دوم فروردین ماه سال جاری، تبلیغات درباره لزوم اجرای طرح عفاف و حجاب، و سازمان دهی امکانات مختلف برای اجرایِ آن، به نحو بی سابقه ای بالا گرفت.
موضوع حجاب این بار با بحث راه اندازی مجددِ گشت های ارشاد (درشکل جدید) و طرح امنیت اجتماعی همراه است، که به خودی خود نشانگر تدارکات وسیع رژیم ولایت فقیه و دولت نامشروع کودتا برای مقابله با نارضایتی های رو به گسترش اجتماعی است. اما مهم ترین نکته دراین میان، اوج گیری موضوع عفاف و حجاب با نزدیک شدن به سالروز کودتای انتخاباتی و آمادگی توده ها برای ادامه مبارزه با استبداد ولایی است. همچنین نباید از نظر دور داشت که، این طرح واپس گرایانه و قرون وسطایی هنگامی درصدر مسایل ارتجاع حاکم قرار می گیرد که طیف های گوناگون جنبش زنان میهن ما، در دیدارها و گردهمایی های متعدد، برتداوم مبارزه و حضورهر چه گسترده تر زنان درجنبش مردمی بر ضدِ کودتای انتخاباتی و استبداد پافشاری می کنند.
درخصوص راه اندازی مجددِ گشت های ارشاد و طرح امنیت اجتماعی، که با اجرای طرح به اصطلاح عفاف و حجاب همراه خواهد بود، نخستین بار پاسدار رادان، از چهره های اصلی جنایات پس از کودتای انتخاباتی، اعلام داشت که، جزییات طرح های جدید نیروی انتظامی به زودی ابلاغ و اجرا خواهد شد. وی متذکر گردید: ”ما سرباز ولایت هستیم و اوامر ولایت فقیه را به طور کامل انجام می دهیم و هر طرحی که متوجه پلیس شود به اجرا درخواهد آمد. درآینده ای نزدیک شاهد اجرای طرح هایی خواهیم بود که موجب افزایش احساس امنیت درتهران و کشور خواهد شد.“ مشارکت و اجرای طرحی بر ضدِ زنان کشور تحت عنوان عفاف و حجاب توسط نیروهای انتظامی و دیگر ارگان های سرکوبگر، به خوبی گواهِ محتوی آن و هدفی است که مرتجعان از چنین طرح هایی دنبال می کنند.
بلافاصله پس از اعلام رسمیِ مشارکتِ پلیس و نیروی انتظامی درطرح مذکور، پاسدار مصطفی محمد نجار، وزیر کشور دولت احمدی نژاد، درجریان نشست سراسری مدیران کل امور بانوان استانداری ها، اظهار داشت: ”امر به معروف و نهی از منکر یکی از مهم ترین مسایلی است که باید درکشور به آن پرداخته شود … با جرایم سازمان یافته ای که درحوزه امنیت اجتماعی به ابتذال، فساد و فحشا دامن می زند، با طرح هایی برخورد می کنیم. دراجرای طرح عفاف و حجاب از طلاب جوان برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب استفاده می شود. سال گذشته فتنه ها وقایعی که درحاشیه انتخابات ریاست جمهوری رخ داد موجب شد تا وزارت کشور نتواند بسیاری از برنامه ها را به اجرا درآورد.
مهم ترین دغدغه ونگرانی وزارت کشور درزمان حاضر انجام کارهای فرهنگی با محتوای صحیح و استفاده از نیروهای فرهنگی ارزنده است، ستاد صیانت از حقوق شهروندی در وزارت کشور اجرای برنامه های اصلی ترویج فرهنگ عفاف را دردستور کار خود دارد. …“ برای این منظور، یعنی طرح عفاف، که چیزی نیست جز آمادگی اردگان های سرکوب برای مقابله با توده ها به ویژه زنان دلیر و مبارز کشور، رییس مرکز امور زنان نهاد ریاست جمهوری خاطر نشان ساخت که، بودجه ای خاص به فعالیت های زنان بنابه دستور احمدی نژاد اختصاص داده شده است. دولت کودتا برای تقابل خشن با جنبش زنان و سرکوب آن اجرای طرح عفاف و ارتقاء امنیت اجتماعی و گشت های ارشاد، ۳۰۰ میلیارد تومان درنظر گرفته است. خبرگزاری فارس، اول اردیبهشت ماه، دراین باره نوشت: ”تخصیص بودجه ۳۰۰ میلیارد تومانی دولت دهم برای اجرای طرح های مختص زنان، تاکنون بی سابقه بوده است.“
طرح عفاف و حجاب که اینک به موضوع داغ جناح ها و ارگان های سرکوبگر رژیم ولایت فقیه بدل گردیده، درسال ۱۳۸۴ درشورای فرهنگ عمومی کشور که زیر نظر و هدایت شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت می کند به تصویب رسید. مطابق این طرح، اصلاح وضعیت پوشش درجامعه خصوصا پوشش زنان کشور برعهده دستگاه های مختلف کشوری وبرخی نهادهای معین قرار می گیرد، و رئوس کلی آن عبارتند از: ”تبیین نقش حجاب وعفاف دررسانه ملی- صدا و سیما، تعیین رنگ پوشش دانش آموزان با محوریت عفاف، جلوگیری از ورود و تولید محصولات مروج ضد عفاف، ترویج حجاب دربین گردشگران (توریست ها)، نصب تابلوهای راهنمای حجاب و عفاف درجاده ها بوسیله وزارت راه، کنترل سالن های ورزشی از نظر رعایت حجاب توسط سازمان ترتیب بدنی، اجرای قانون منع استفاده ابزاری از تصاویر زنان در مطبوعات، برداشتن زمینه های اختلاط زن و مرد درمحل کار و محیط های تولیدی- صنعتی توسط وزارت کار، گسترش فرهنگ حجاب و عفاف بوسیله شهرداری ها، آموزش حجاب و عفاف توسط وزارت علوم، تنظیم ضوابط مربوط به حجاب درجذب و استخدام کارمندان، برخورد قاطع با بدحجابان درسراسر کشور توسط قوه قضاییه، حضور نیروهای بسیج درخیابان ها با محوریت تبلیغ و گسترش فرهنگ حجاب، نظارت بر پوشش کارمندان درتمام ادارات، احیای فعالیت ستاد امر به معروف و تشویق مردم به حفظ حجاب و عفاف، نظارت و کنترل مستقیم وزارت بهداشت بر بیمارستان های خصوصی با هدف ترویج حجاب، تاسیس پژوهشکده توسعه فرهنگ عفاف و حجاب توسط سازمان تبلیغات اسلامی، برگزاری جلسات متعدد درصدا و سیما و ادارات و مراکز مختلف شهر توسط سازمان ملی جوانان درخصوص فلسفه حجاب و سرانجام مجلس موظف به حاکمیت نگاه فرهنگی و توسعه حجاب درتصویب قوانین است“ [به نقل از: خبرگزاری فارس، ۴اردیبهشت ماه ۸۸].
چنین است محتوی ومضمون طرحی به شدت واپس گرایانه که نه تنها میلیاردها تومان ثروت ملی صرف آن شده، بلکه اهرمی خواهد بود برای اعمال فشار بیشتر برزنان و جوانان کشور، و درعین حال، با اجرایِ آن صدمات جدی و ناگواری بر رشد و سلامت جامعه امروز و فردای ایران وارد خواهد شد.
تبلیغ دوباره این طرح و سازمان دهی همه امکانات حکومتی به منظور اجرای آن، ارتباط مستقیم با جایگاه و نقش موثر جنبش زنان درمبارزه با استبداد و برکناری دولت کودتا دارد. اینکه طرح عفاف و حجاب با صرف میلیاردها تومان و بسیج نیروهای سرکوبگر درآستانه سالروز کودتای انتخاباتی دوباره پیش کشیده می شود، دلیل قاطع و روشنی است برهراس مرتجعان حاکم از تداوم مبارزه جنبش مردمی و نقشی که زنان مترقی در آن بر عهده دارند.
بی جهت نیست که غلامعلی حداد عادل، در مقامِ سیاستمدار نزدیک به ولی فقیه و درحقیقت از جانب او، می گوید: ”طرح حجاب و عفاف باید به طور مستمر و با تدبیر اجرا شود … ادارات دولتی الگوی عفاف و حجاب درجامعه به شمار می روند و مخصوصا طرح باید در ادارات اجرا گردد…“ [خبرگزاری فارس، ۵ اردیبهشت ماه ۸۸].
آغاز اجرای این طرح قرون وسطایی که علت طرح مجدد آن صرفاً مربوط به اعتراضات اجتماعی و مخالفت با استبداد در سالروز کودتای انتخاباتی است، این اهرم را دراختیار ارتجاع قرار می دهد تا با اعمال فشار به زنان، به ویژه زنان شاغل، که ستون فقرات جنبش زنان را تشکیل می دهند، آنان را مهار کرده و مانع از حضورِ تاثیرگذار زنان درمقابله با استبداد شوند.
علی خامنه ای دراهمیت اجرای این طرح و مهار جنبش زنان درسالروز کودتای انتخاباتی، طی دیدار با وزیر کشور و فرمانده نیروی انتظامی، یادآور شد: ”دراین قضایا (حوادث پس از انتخابات ۸۸) که دست های فتنه گر موجب تلخ شدن کام مردم شدند و در نهایت هم با لطف خداوند، ملت برآن ها فائق آمد، درهر عرصه ای که دستگاه های مسئول با هماهنگی و هوشیارانه عمل کردند، نتایج خوبی هم به دست آمد… حفظ اقتدار نیروی انتظامی درمقابل دیدگان مردم یکی از واجبات است. دربرخورد با برخی افراد که تعمدا… چهره جامعه را از لحاظ دینی، نجابت و عفاف خارج می کنند باید برخوردی قوی و صحیح انجام شود.“
این موضع گیری به معنایِ چراغ سبز دراعمالِ فشار فزاینده برزنان و جوانان به هنگام اجرای طرح عفاف و حجاب، و در واقع، ترساندن جنبش مردمی درآستانه سالروز کودتای انتخاباتی است!
مبارزه با ارتجاع و استبداد و تلاش برای رهایی و نیل به آزادی و عدالت اجتماعی، ریشه عمیق درجامعه خصوصا درمیان زنان میهن ما دارد.
با تهدید، ارعاب، زندان و اجرای طرح های واپس گرایانه نمی توان برعزم و اراده توده هایِ جان به لب رسیده به ویژه میلیون ها زن ستم دیده غلبه کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا