مسایل سیاسی روز

همبستگی جنبش کارگری و کمونیستی جهان با مبارزات مردم ایران

سازمان ترقی خواه لیبراسیون در انگلستان خواهان پایان دادن به اعدام‌ها در ایران شد
نامه اعتراضی اتحادیه کارمندان بخش عمومی به رژیم! سازمان ترقی خواه لیبراسیون در انگلستان خواهان پایان دادن به اعدام‌ها در ایران شد

”لیبراسیون“ (Liberation) تأثر و انزجار خود را نسبت به ادامه نقض خشن حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران، و به‌ویژه اعدام ۵ زندانی سیاسی در روز ۹ ماه مه (۱۹ اردیبهشت) امسال اعلام می‌کند. به گزارش سازمان‌های حقوق بشر و نیروهای اپوزیسیون ایران، پاسخ رژیم ایران در برابر هر گونه انتقاد و مخالفت، انتقام گیری مذهب‌سالارانه از راه دستگیری، بازداشت، شکنجه و اعدام مخالفان، از جمله روزنامه‌نگاران، دانشجویان، نویسندگان، کارگران، آموزگاران، و فعالان حقوق بشر و زنان، در سطحی گسترده است. این افراد را به جرم‌های واهی و ساختگی از قبیل ”تهدید علیه امنیت ملی“، یا ”ارتباط با گروه‌های ضد انقلاب“ یا ”محاربه با خدا“ متهم می‌کنند. اپوزیسیون ایران بر این اعتقاد است که، برخوردهای خشن و ناعادلانه با قربانیان اخیر در ایران نشانگر ترس رژیم از مقاومت مردم ایران به ویژه در آستانه نخستین سالگرد انتخابات ۱۲ ژوئن (۲۲ خرداد) است. با وجود نگرانی مردم ایران نسبت به افزایش نقض حقوق بشر در ایران از زمان آن انتخابات مورد اشاره تاکنون، و به رغم مبارزه مردم برای کسب حقوق دموکراتیک در چارچوب قانون اساسی آن کشور، رژیم ایران نه تنها خواست‌های مردم را نادیده گرفته، بلکه جوّی از ترس و وحشت را نیز در کشور به وجود آورده است. قربانیان اعدام‌های اخیر در ایران عبارت بودند از: فرزاد کمانگر، معلم و روزنامه‌نگار کُرد، که همراه با دو تن دیگر از اقلیت کُرد به نام‌های علی حیدریان و فرهاد وکیلی در ژوئیه ۲۰۰۶ (تابستان ۸۵) در تهران دستگیر شده بود. این سه تن در روز ۶ اسفند ۸۶ به اتهام عضویت در یک گروه مسلّح به مرگ محکوم شدند. شخص دیگری که به همین دلیل اعدام شد، شیرین علم هولی، فعال ۲۸ ساله حقوق زنان بود که به دفعات و به کرّات مورد آزار و شکنجه برای اعتراف‌گیری قرار گرفته بود، و در دوران بازجویی‌اش نیز از حق داشتن وکیل محروم بود. پنجمین قربانی مهدی اسلامیان، یک فعال سیاسی بود که او نیز به اقدام و فعالیت بر ضد رژیم متهم شده بود. شایان توجه است که، همه این پنج قربانی بارها موارد اتهام در ارتباط با شرکت در فعالیت‌های تروریستی را رد کرده بودند. با توجه به اوضاع سیاسی ایران و رفتارها و برخوردهای مذهب‌سالارانه رژیم ایران، سازمان ”لیبراسیون“ معتقد است که، مقام‌های ایران نه تنها قانون اساسی کشور خود بلکه منشور جهانی حقوق بشر را نیز نادیده می‌گیرند و زیر پا می‌گذارند. به رغم ادعای دولت ایران مبنی بر حمایت از صلح، آزادی، حقوق دموکراتیک و دوستی با دنیا، نبود و نقض حقوق بشر، و به‌ویژه موج اعدام‌ها، خلاف این ادعا را ثابت می‌کند. سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر به شدت نگران آنند که این اعمال خشن و قساوت‌آمیز مقام‌های ایران در آینده افزایش یابد. در چنین شرایطی است که ”لیبراسیون“، سازمان ملل متحد، پارلمان اروپا، و جامعه بین‌المللی را فرا می‌خواند تا برای وادار کردن رژیم ایران به توقف فوری اعدام‌ها، آزاد کردن همه زندانیان سیاسی، پایان دادن به نقض حقوق بشر و رعایت قوانین بین‌المللی گام‌هایی فوری و جدی بردارند.

لیبراسیون
ماه مه ۲۰۱۰

نامه اعتراضی اتحادیه کارمندان بخش عمومی به رژیم!
آقای رسول موحدیان، سفیر جمهوری اسلامی ایران
سفارت جمهوری اسلامی ایران

تاریخ: اول ژوئن ۲۰۱۰

سفیر گرامی،

کمیته اجرائیه منطقه جنوب غرب [انگلستان] اتحادیه یونیسون (UNISON) در نهایت تأسف و تأثر از خبر اعدام‌های اخیر فعالان سندیکایی و فعالان صلح در جمهوری اسلامی ایران، از جمله فرزاد کمانگر و ۴ تن دیگر در روز ۹ ماه مه ۲۰۱۰ (۱۹ اردیبهشت ۸۹) مطلع شده است. سازمان منطقه جنوب غرب اتحادیه یونیسون همچنین نگران اعدام‌های قریب‌الوقوع بیشتری در جمهوری اسلامی است که در گزارش‌ها آمده است.
ما مصرّانه و قاطعانه از شما می‌خواهیم که خواست ما مبنی بر توقف سرکوب سندیکاها و نقض حقوق بشر را به اطلاع دولت مبتوع خود، و نیز به ریاست جمهوری ایران، برسانید. ما خواهان پایان دادن به اعدام‌ها در ایران و آزادی فوری همه زندانیان سیاسی هستیم. همچنین، از طریق شما از دولت جمهوری اسلامی ایران می‌خواهیم که رعایت اصول سازمان جهانی کار در ارتباط با آزادی تشکل را تضمین کند. خواست و نظر یونیسون این است که تمام فعالان سندیکایی زندانی شده در ایران باید آزاد شوند و هرگونه تهدید به زندانی کردن فعالان سندیکایی مستقل در ارتباط با فعالیت‌های برحق آنها متوقف شود. به علاوه، ما همچنان نگران وضعیت دیگر فعالان سندیکایی زندانی در زندان‌های ایران، از جمله منصور اسالو و ابراهیم مددی از رهبران سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران هستیم. مؤکداً تصریح می‌کنیم که بی‌تردید اعدام‌های اخیر لطمه زیادی به اعتبار و آبروی ایران و دولت متبوع شما زده است.
امید است که نظرات ما را بدون درنگ به اطلاع ریاست جمهور و دولت خود خواهید رساند.

با احترام،
ایان دوکت (Ian Ducat)
دبیر منطقه جنوب غرب [انگلستان] یونیسون

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا