مسایل سیاسی روز

در حاشیة رویدادهای هفته ای که گذشت

سانسور و مقابله با آزادی اندیشه
از حقوق کودکـان حمایت کنیم!
اخراج آموزگاران، و تعطیلی مدارس روستایی
وزارت ارشاد و مجوزِ فعالیت دادن به انجمن پژوهشی نازیسم سانسور و مقابله با آزادی اندیشه

روابط عمومی معاونت امورمطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت ارشاد دولت کودتا اخیرا اعلام کرد، تعدادی از روزنامه ها و نشریات به علت انتشار مطالب ”خلاف عفت عمومی“ و ”بی حرمتی به مقامات کشور“ توقیف و یا تذکر کتبی دریافت داشته اند. مطابق همین خبرها، در نخستین جلسه از دوره سیزدهم هیات نظارت بر مطبوعات که در تاریخ اول آذرماه برگزار شد، نشریه چلچراغ توقیف و پرونده آن به مراجع قضایی ارسال گردید.
خبرگزاری ایلنا، اول آذر ماه ، دراین باره گزارش می دهد: ”از سوی هیات نظارت برمطبوعات، هفته نامه چلچراغ توقیف شد و به روزنامه های آرمان روابط عمومی و نشریات نسیم دوستی، فرهنگ مردم، پردیس، خانواده و سرگرمی وخانه بخت تذکر کتبی داده شده است.“
ایلنا دلایل این توقیف وتذکرات کتبی از سوی هیات نظارت برمطبوعات را که با توجه به ترکیب اعضایش، تنها می توان آن را ارگانی برای سانسور و مقابله با آزادی بیان و زبان وقلم نامید، چنین گزارش کرده است:“ نشریه چلچراغ بدلیل انتشارمطالب خلاف عفت و اصرار برتخلفات … توقیف و مراتب جهت پیگرد قانونی به مراجع قضایی ارسال شد و روزنامه فرهنگ آشتی به دلیل انتشار مطالب به زبان انگلیسی وعدم رعایت ماده ۱۰ آیین نامه اجرایی، روزنامه آرمان روابط عمومی به دلیل چاپ عکسی که در آن حرمت مقامات کشور رعایت نشده، نشریه نسیم دوستی به دلیل استفاده ابزاری از افراد در تصاویر، نشریه پردیس به دلیل چاپ آگهی های نامناسب و تبلیغ و ترویج اسراف وتبذیر، نشریه خانواده وسرگرمی به دلیل انتشار مطالب خلاف عفت عمومی و بی حرمتی به مقامات کشور، نشریه خانه بخت به دلیل استفاده ابزاری از افراد در تصاویر و سرانجام نشریه فرهنگ مردم به دلیل انتشار مطالب خلاف عفت عمومی … تذکر کتبی دریافت داشتند. …“
این سانسور لگام گسیخته به معنای مسدود ساختن هر روزنه و صدایی در جامعه است. در خصوص ایرادات شگفت آور و در عین حال مشمئز کننده ای مانند: ”انتشار مطالب خلاف عفت عمومی“، ”بی حرمتی به مقامات کشور“، ”استفاده ابزاری از تصاویر“ چه باید گفت؟!
سیاست رسمی وزارت ارشاد دولت ضد ملی کودتا خاموش ساختن هر گونه فکر و سلیقه و رفتار اجتماعی برای تقویت و تسلط یک تفکر در جامعه آن هم تفکر به اصطلاح ولایی است! تفکری که با هیچ یک از معیارهای امروزین اجتماعی انطباق ندارد و چاکر منشی، تزویر، ریا، دورویی و اخلاق لومپنی را یکجا با هم درآمیخته است.
سانسور بی حد و حصر واعمال فشار مداوم برمطبوعات و رسانه های مختلف، به نوبه خود ضعف وتزلزل مستبدان حاکم و هراس آنان از روشنگری و آگاهی درمیان مردم را نشان می دهد.

از حقوق کودکـان حمایت کنیم!

همزمان با فرارسیدن روز جهانی مبارزه با خشونت بر ضد کودکان، گزارشات متعددی از کودک آزاری واعمال خشونت نسبت به کودکان ایرانی در صفحات مطبوعات داخل کشور انتشار یافت.
خبرگزاری ایلنا به مناسبت این روز، ۳۰ آبان ماه، در یک گزارش تفصیلی از جمله نوشت: ”۱۹ نوامبر (روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان و کودکان) در ایران، در پیچ و خم تعطیلات اخیر سپری شد، اما هنوز بدن نحیف و پر حرارت کودکانی در ایران داغ می شود … برای این روز جهانی در ایران صدایی بلند نشد و مفاد پیمان نامه حقوق کودک مثل همیشه به صفحاتی آرشیویی در کشوی (میز) مسئولان ومدیران تبدیل شده است. …“
سپس در ادامه افزوده می شود: ”مطابق با ماده ۴۴ پیمان نامه حقوق کودک، کشورهای عضو متعهد شده اند از طریق دبیرکل سازمان ملل متحد گزارشاتی در مورد اقداماتی که به منظور تحقق حقوق به رسمیت شناخته شده در پیمان نامه انجام داده اند و پیشرفت هایی که در برخورداری از این حقوق صورت گرفته را ابتدا ظرف دو سال از تاریخ لازم الاجرا شدن پیمان نامه برای کشور عضو مربوطه و سپس هر پنج سال یکبار ارایه دهند که ایران در ارایه گزارشات خود به این مرجع بین المللی کاستی هایی را داشته است … از کشور ایران خواسته شده که گزارش های سوم و چهارم خود را در مورد وضعیت عمل به کنوانسیون به صورت توامان تا یازده فوریه ۲۰۱۰ ارسال کند … اما ایران هنوز (با گذشت نزدیک به یکسال) گزارشی ارایه نکرده است.“
رعایت حقوق کودکان و مبارزه با خشونت به ضد آنان در رژیم ولایت فقیه جایگاه بایسته خود را ندارد. فعالان حقوق کودک، خصوصا انجمن حمایت از حقوق کودکان، قانون ۹ ماده ای حمایت از کودک را که در سال ۱۳۸۱ درمجلس به تصویب رسیده، ناکافی و بسیار ضعیف ارزیابی می کنند. به اعتقاد این انجمن قانون ۹ ماده ای پیشگیری از کودک آزاری مصوب سال ۸۱، پاسخگوی حجم عظیم خشونت های وارد آمده بر کودکان ایرانی نیست.
از موارد بسیار مهم اعمال خشونت نسبت به کودکان و کودک آزاری، به کارگیری کودکان و استثمار شدید آنان است. در هزاران کارگاه و واحد تولیدی کوچک و متوسط، دراغلب کوره پزخانه های سراسر کشور، هزاران کودک به کار اشتغال دارند و مورد بی رحمی قرار می گیرند.
پدیده روبه افزایش کودکان کار وکودکان خیابانی از دیگر موارد نقض آشکار حقوق کودک در رژیم ولایت فقیه است. نباید فراموش کنیم که درروستاهای کشور کار کودکان رواج داشته و کودکان در سنین ۶ تا ۹ سال به کارهای سخت کشاورزی مشغول هستند.
شکاف طبقاتی در جامعه از علل اصلی گسترش کودک آزاری و اعمال خشونت به ضد کودکان به شمار می آید. درکنار همه این ها باید به لایحه ارتجاعی حمایت از خانواده اشاره داشت که در موارد متعدد آن حقوق کودک پایمال و نادیده گرفته شده است. ازدواج اجباری دختربچه ها مطابق این لایحه قرون وسطایی یک نمونه آشکار از خشونت بر ضد کودکان است.
تنها زمانی می توان به طور جدی و همه جانبه از مبارزه با خشونت نسبت به کودکان سخن گفت که، سلسله قوانین مترقی یی به سود خانواده، حقوق زنان و مادران وضع و اجرایی گردد و شاهد یک سیستم تامین اجتماعی فراگیر در کشور باشیم که در چارچوب آن حق حیات شرافتمندانه هر فرد تضمین و رشد و بالندگی کودکان تامین گردد.

اخراج آموزگاران، و تعطیلی مدارس روستایی

با گذشت زمان، اثرات فاجعه بار تحمیل نظام آموزشی عقب مانده و قرون وسطایی به جامعه توسط جمهوری اسلامی آشکار می شود.
در کنار خصوصی سازی آموزش و محروم شدن میلیون ها کودک ونوجوانان خانواده های تهیدست و زحمتکش از امکانات آموزشی و رواج دردناک تنبیه بدنی در دبستان ها و دبیرستان های سراسر ایران و افت سطح تحصیلی دانش آموزان، مطابق گزارشات منتشره، مدارس روستایی وعشایری به تعطیلی کشانده شده و ده ها هزار کودک و نوجوان مناطق روستایی از دسترسی به معلم و کتاب محروم شده اند.
خبرگزاری فارس، ۱۶ آبان ماه، سخنان نماینده ارومیه در مجلس را بازتاب داد که در آن به تعطیلی مرتب مدارس روستایی اشاره گردیده است.
این خبرگزاری نوشت: ”نماینده … ارومیه در مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز (یکشنبه) مجلس طی تذکری آیین نامه ای اظهار داشت، درحال حاضر تعداد زیادی از مدارس روستایی تعطیل هستند و بسیاری از مدارس نیز معلم ندارند. حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش به صورت یک طرفه بدون اینکه برنامه داشته باشد، معلمان شرکتی را اخراج کرد و معلمان دیگری را در کلاس ها جایگزین نکرد. …“
در ادامه گزارش آمده است: ”با توجه به اینکه این بچه ها روستایی و فقیر هستند و توان مالی برای تحصیل در شهر را ندارند، به همین دلیل ترک تحصیل کرده اند.“
طی دو دهه اخیر، هر ساله بر تعداد کودکان و نوجوانان محروم از تحصیل به ویژه در مناطق روستایی و حاشیه شهرهای بزرگ افزوده شده است و اینک با برنامه دولت کودتا برای خصوصی سازی آموزش این وضعیت به مراتب بدتر خواهد گردید. آن دسته از خانواده های طبقات محروم که توانسته اند کودکان و نوجوانان خود را راهی مدارس کنند، اغلب به دلیل هزینه بالای تهیه نوشت افزار و کتاب با معضلات جدی یی روبه رو و نسبت به آینده تحصیلی فرزندان خود نگران اند. پدیده ترک تحصیل درمقاطع تحصیلی ابتدایی و متوسط مربوط به همین خانواده های کم درآمد و تهیدست اعلام گردیده است.
به علاوه، طی ماه های اخیر اعتراضات گوناگونی به رواج تنبیه بدنی در مدارس در صفحات مطبوعات درج شده است. ایلنا در اوایل آبان ماه از قول کارشناسان علوم تربیتی خاطر نشان ساخت که ، تحقیر زبانی، تنبیه روحی- روانی و سرکوفت های رایج به شیوه مسلط مسئولان آموزش و پرورش تبدیل شده و احساس تبعیض و افسردگی دردانش آموزان پدید آورده است.
هیات مدیره انجمن حمایت از حقوق کودک، ۱۵ آبان ماه، تنبیه بدنی در مدارس را کودک آزاری وقیحانه خوانده و خواستار رسیدگی به این موضوع و ممنوع کردن تنبیه بدنی در مدارس شد.
آموزش و پرورش در سایه دیدگاه های رژیم ولایت فقیه سبب سقوط علمی، اخلاقی و فرهنگی کشور شده، لطماتی جدی به بنیان های فکری و معنوی جامعه وارد ساخته است!

وزارت ارشاد و مجوزِ فعالیت دادن به انجمن پژوهشی نازیسم

اعمال سانسور بر شبکه بین المللی ارتباطات کامپیوتری از سوی مسئولان رژیم ولایت فقیه درحالی گسترش چشمگیر یافته است که ابعاد فعالیت سایت های اینترنتی مبلغ ومروج فاشیسم ونازیسم برروی دامنه های IR به نحو قابل ملاحظه ای رواج دارد.
پایگاه اطلاع رسانی تابناک، ۲۷ آبان ماه، در یک گزارش پیرامون این مساله نوشت: ”اوج گیری فعالیت نازیسم و نژاد پرست ها بر روی دامنه IR. مدتی است که انجمن نازیسم ایران و هواداران آدلف هیتلر اعلام موجودیت کرده است و جالب تر آن که در تابلو اعلانات سایت (انجمن مذکور) هم زدند.“ این تارنما طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران و تحت نظارت کار گروه رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت می کند … این که چطور وزارت ارشاد به انجمن نازیسم ایران مجوز فعالیت داده است، خود سوال قابل تاملی است … نکته جالب اینجاست که این سایت افراطی که فقط به گسترش تفکرات فاشیستی هیتلر می پردازد، یک بار فیلتر شده و مجددا رفع فیلتر شده است.“ سپس در ادامه این گزارش، با اشاره به افزایش کاربران پایگاه اینترنتی انجمن نازیسم ایران، این پرسش مطرح گردیده که آیا رفع فیلتر سایت انجمن مذکور به معنای تایید فعالیت آن توسط مقامات مسئول از جمله بسیج، وزارت ارشاد و پلیس جرایم اینترنتی (وابسته به نیروی انتظامی) است؟!
تارنگاشت های ارتجاعی و مدافع دیدگاه های نژاد پرستانه وفاشیستی بدون کمترین اعمال سانسور فعالیت می کنند و در همان حال تیغ سانسور دولت کودتا گلوی همه پایگاه های اینترنتی آزادی خواه و مترقی را می برد و ده ها روزنامه نگار و وبلاگ نویس به دلیل اشاعه وترویج اندیشه های مردمی و آزادی خواهانه به بند کشیده شده اند.
بی شک فعالیت جریانات واپس گرا و بشر ستیزی چون انجمن نازیسم ایران بدون پشتوانه وحمایت محافل پر نفوذ معین امکان پذیر نیست. رشد و رواج این پدیده شوم وخطرناک در دوران کنونی یعنی دورانی که دولت برگمارده ولی فقیه برسرکار است، بی ارتباط با رشد و گسترش قشری گری و تعصب کور و با سیاست های مذهبی نیست و نمی تواند باشد. تحت پوشش و با سیاست های ضد مردمی وخرد ستیز دولت نامشروع کودتا افکار و اندیشه های نژاد پرستانه و فاشیستی بدون کوچک ترین مانع در فضای مجازی برای جوانان تبلیغ می شود. آیا در پس این سیاست نباید منافع گروه های معینی در قدرت مورد اشاره قرار گیرد؟!

به نقل از نامه مردم شماره 857

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا