مسایل سیاسی روز

در حاشیة رویدادهای هفته ای که گذشت

هراس ارتجاع از اجرای مرحله دوم قانون هدفمند سازی یارانه ها
نشست هیات مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
افترا زدن، و دروغ پردازی در باره دگر اندیشان هراس ارتجاع از اجرای مرحله دوم قانون هدفمند سازی یارانه ها
سخنگوی طرح تحول اقتصادی دولت ضد ملی احمدی نژاد، طی مصاحبه یی اعلام داشت که، اجرای مرحله دوم قانون هدفمند سازی یارانه ها، به بررسی اوضاع اجتماعی بستگی دارد. روزنامه دنیای اقتصاد، ۱۱ تیرماه، گزارش داد: ”سخنگوی طرح تحول اقتصادی دولت از احتمال اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها در سال جاری خبر داد، اما عملیاتی شدن این موضوع را وابسته به شرایط اجتماعی دانست. محمد رضا فرزین گفت، درهدفمندی یارانه ها، فاز یک انجام شده و باید فاز دو را نیز عملیاتی کنیم که البته ممکن است امسال یا سال آینده باشد و این بستگی به شرایط اجتماعی دارد و رسانه ها باید زمینه آن را فراهم کنند.“
انتشار این خبر همزمان بود با خبری که درآن پیشنهادی مبنی بر توقف پرداخت یارانه های نقدی اعلام شده بود. سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، طی پیشنهادی، یادآوری کرد که، پرداخت یارانه های نقدی از مرداد ماه متوقف گردیده و به جای آن کارت انرژی در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت. این نماینده رژیم در مجلس خاطر نشان ساخت که، جایگزین شدن کارت های انرژی به جای یارانه نقدی، از تورم موجود در کشور جلوگیری خواهد کرد و اجرای این طرح موجب مدیریت مصرف انرژی از سوی مردم نیز خواهد شد. به علاوه، با اجرای مرحله اول آزاد سازی اقتصادی، شاهد افزایش مرتب قیمت کالاها و خدمات عمومی هستیم. به عنوان نمونه، روزنامه دنیای اقتصاد، ۲ تیر ماه، نوشت: ”برای دومین بار در شش ماه گذشته، نرخ کرایه ها افزایش یافت … این افزایش شامل نرخ کرایه اتوبوس، مترو و تاکسی می شود که در مورد تاکسی ها نرخ افزایش ۱۵ درصد اعلام شده است. در مترو به گفته مسئولان حداکثر افزایش ۵۰ تومان و در اتوبوس های دولتی مبلغ ۲۵ تومان به ازای هر واحد بلیت افزوده شده و در اتوبوس های خصوصی هم رقم افزایش، بین ۵۰ تا ۱۰۰ تومان بوده است.“
با نظر داشت این واقعیت های مبرهن و مسلم، می توان علت اینکه چرا مسئولان ریز و درشت رژیم ولایت فقیه، خصوصا مسئولان دولت ضد ملی احمدی نژاد، اجرای مرحله دوم طرح ضد مردمی آزاد سازی اقتصادی را به ”شرایط اجتماعی“ وابسته می دانند دریافت! نارضایتی ژرف اجتماعی از برنامه های اقتصادی- اجتماعی یی نظیر طرح تحول اقتصادی سبب شده است تا ارتجاع حاکم در هراس از اعتراض های مردمی و پیوند آن با جنبش پویا و زنده ضد استبدادی، با برنامه یی زمان بندی شده و مرحله ای، آزادسازی اقتصادی بر پایه فرمان های صندوق بین المللی پول و بانک جهانی را به مورد اجرا درآورد. به علاوه، تشدید رویارویی و کش مکش درحاکمیت و بین کانون های انگلی قدرت و ثروت، از دیگر دلیل های اجرای مرحله ای و حساب شده تر برنامه های اقتصادی است که حقوق و منافع اکثریت جامعه را پایمال می سازد. برنامه آزاد سازی اقتصادی، چه به صورت مرحله ای و زمان بندی شده و با شیب ملایم و چه به صورت ضربتی و آنی، کاملا به زیان مردم به ویژه زحمتکشان و مجموعه مزدبگیران کشور است.

نشست هیات مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
فعالیت تشکل ها و سندیکاهای مستقل کارگری، به رغم دشواری های ناشی از سرکوب و پیگرد فعالان سندیکالیست، تاثیرهای مثبت و اساسی یی بر جنبش کارگری کشور و نیز فضای سیاسی جامعه به جا گذارده است. مبارزه این تشکل ها نقش غیر قابل انکاری در رشد و قوام جنبش اعتراضی زحمتکشان به همراه داشته است، و از این رو ادامه مبارزه سندیکاهای مستقل در مرحله کنونی از اهمیت بسیار برخوردار است. دراین زمینه چندی پیش نشست هیات مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه برگزار شد. براساس اطلاعیه یی که دراین زمینه انتشار یافت، برگزاری نشست هیات مدیره با تاکید ” بر جایگزین کردن کار جمعی“ با موفقیت توام بوده است. دراطلاعیه هیات مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه تصریح گردیده است: ”این نشست با شرکت کلیه اعضا هیات مدیره برگزار شد … پس از بحث و بررسی وضعیت کنونی سندیکا و مشکلات فوری موجود، از جمله مساله بازگشت به کار اعضای اخراجی هیات مدیره، جلسه وارد مبحث انتخابات هیات مدیره شد … در جریان مباحث مربوط به انتخابات، پیشنهادی مبنی بر تغییر رویکرد هیات مدیره و جایگزین کردن کار جمعی به جای انتخاب رییس هیات مدیره طرح شد. روش پیشنهادی جدید به هیات مدیره سندیکا امکان میدهد که با وحدت و همدلی بیشتری به امور پرداخته و امکان مشارکت و مسئولیت پذیری را به طور یکسان برای کلیه اعضا هیات مدیره فراهم نماید. این پیشنهاد به اتفاق آرا به تصویب هیات مدیره سندیکای هفت تپه رسید.“ در پایان اطلاعیه خاطر نشان می شود: ”هیات مدیره سندیکای هفت تپه … امیدوار است بتواند در شکل جدید موثرتر و نیرومندتر در جهت تامین منافع کارگران شرکت نیشکر هفت تپه گام بردارد و همچنین با توان بیشتری به وظایف خود در قبال جنبش کارگری ایران عمل کند.“ در اوضاع حساس کنونی و با توجه به موضوع آزادسازی اقتصادی و حذف یارانه ها و تاثیر این سیاست ضد مردمی برحقوق ومنافع طبقه کارگر و دیگر زحمتکشان، وظیفه سندیکاهای کارگری به ویژه درعرصه سازمان دهی اعتراض های ناهماهنگ و پراکنده کارگران، اهمیت فراوانی دارد. توضیح و افشاگری درباره طرح های ضد مردمی اقتصادی-اجتماعی، به ویژه حذف یارانه ها، از سوی تشکل های مستقل و واقعی کارگری از جمله سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه می تواند به بالا بردن سطح سازمان یافتگی و همبستگی درجنبش کارگری- سندیکایی موجود در کشور یاری رساند. حزب توده ایران، از مبارزه خستگی ناپذیر تشکل ها و سندیکاهای کارگری قاطعانه پشتیبانی می کند، و همراه و همدوش طبقه کارگر و دیگر زحمتکشان در راه تامین منافع سیاسی وصنفی آنان رزمیده و می رزمد.

افترا زدن، و دروغ پردازی در باره دگر اندیشان
طی هفته های اخیر، جعل، دروغ پردازی، و افترا نسبت به نیروهای ترقی خواه و به طور کلی دگراندیشان، دامنه گسترده ای یافته است. روزنامه اعتماد، در شماره ۲ تیرماه خود، در مطلبی سراسر کذب که با عنوان: ”شبکه اطرافیان فرح پهلوی چه کسانی بودند“، کانون نویسندگان ایران را مورد اتهام قرار داده و تاریخچه آن را تحریف کرده است. دراین رابطه، کانون نویسندگان طی بیانیه یی این دروغ پردازی های هدفمند را افشا کرده است. دربخشی از بیانیه فوق آمده است: ”برای نسل جوانی که به سبب حاکمیت فضای سانسور و اختناق برجامعه در معرض وارونه نمایی و دروغ پراکنی امثال نویسنده روزنامه اعتماد قرار دارد، اشاره ای به چند فراز از تاریخ خونبار کانون نویسندگان ایران را ضروری می دانیم.“ سپس در بیانیه یادآوری می شود: ”درست برخلاف ادعای نویسنده روزنامه اعتماد مبنی بر ”راه افتادن کانون نویسندگان با کوشش فرح“ این کانون همچون نهاد دفاع پیگیر از آزادی بیان ومبارزه با سانسور در تقابل با رژیم ستم شاهی از جمله اعوان وانصار فرح پهلوی شکل گرفت. تاریخ گواهی می دهد شأن نزول و فلسفه وجودی کانون مقابله با تلاش رژیم شاه برای راه اندازی جریان دولت فرموده ”کنگره نویسندگان و شاعران“ بود … در سال ۱۳۴۹، چند تن از اعضای کانون از جمله داریوش آشوری، محمود اعتمادزاده (به آذین)، بهرام بیضایی … و سعید سلطان پور بازداشت و یا به ساواک احضار شدند. کانون به این بازداشت ها و احضارها اعتراض کرد، اما باتشدید اختناق و سانسور و سرکوب ستم شاهی فعالیت کانون عملا متوقف شد … در سال ۱۳۵۶، از ۱۸ تا ۲۷ مهر ماه به همت کانون نویسندگان گردهمایی بزرگ و تاریخی نویسندگان و شاعران ایران به نام ”شب های شاعران و نویسندگان“ درمحل انجمن روابط فرهنگی ایران و آلمان (انستیو گوته) برگزار شد. استقبال مردم از این اقدام کانون و حضور پر شور و انبوه آنان در برنامه های این ”ده شب“ به سهم خود سکوت گورستانی چندین ساله ی استبداد سلطنتی را درهم شکست و فضا را برای حضور و فعالیت جریان ها و نیروهای سیاسی اپوزیسیون آماده کرد …“ کانون نویسندگان ایران درپایان بیانیه ۷ تیرماه خود اعلام می دارد: ”با صدای بلند اعلام می کنیم که اگر این روزنامه (اعتماد) دراین پندار به سر می برد که با چاپ این گونه مطالب و سم پاشی بر ضد نهاد آزادیخواهی چون کانون نویسندگان ایران می تواند رضایت سانسورچیان را تامین کند و برای خود حاشیه امنیتی بسازد، باید بداند که درخطا و توهمی محض و مهلک به سر می برد. قاعدتا تجربه سی و اندی سال زندگی در فضای سانسور و اختناق باید به اهل قلم به طور عام و اهل مطبوعات به طور خاص نشان داده باشد که آن چه آزادی بیان، از جمله انتشار آزادانه ی مطبوعات، را تضمین می کند نه تمکین و کرنش و باج دادن به سانسورچیان بلکه مقاومت پیگیر در برابر سانسور و دفاع استوار و راسخ از آزادی بیان است.“ همه حزب ها و نیروهای راستین مدافع آزادی و عدالت اجتماعی در کنار کانون نویسندگان ایران، افترا، دروغ پردازی، و جعل تاریخ، از جمله جعل تاریخ فعالیت کانون نویسندگان ایران را محکوم کرده و می کنند.

به نقل از نامه مردم، شماره 873، 27 تیرماه 1390

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا