مسایل سیاسی روز

به پیگرد و بازداشت روزنامه نگاران پایان دهید!

ارگان های امنیتی در برنامه یی حساب شده پیگرد و بازداشت فعالان رسانه ای و روزنامه نگاران را تشدید کرده اند. دستگیری برنامه ریزی شده روزنامه نگاران ابتدا با موج جدیدی از جنگ روانی- تبلیغاتی با هدایت شخص ولی فقیه آغاز گردید و به دنبال آن گروهی از خبرنگاران و روزنامه نگاران به بند کشیده شدند. بازداشت پنج مستند ساز به اتهام های واهی و دروغینی نظیر ” تامین نیازمندی های اطلاعاتی سرویس های جاسوسی خارجی“، به همراه خود موج جدیدی از بازداشت فعالان رسانه ای را موجب شد. ماموران امنیتی، در اوایل مهر ماه، مهدی افشار نیک، روزنامه نگار حوزه نفت و انرژی را در منزل شخصی اش بازداشت کردند. این خبرنگار روزنامه “اعتماد“ چاپ تهران، بدون ارایه هیچ گونه مدرکی از سوی مقام قضایی روانه زندان گردید. وی در طول ماه های پیش از دستگیری چندین بار از سوی وزارت اطلاعات احضار و مورد تهدید قرار گرفته بود. علی اکرمی دیگر روزنامه نگار بازداشت شده نیز صرفا به دلیل موقعیت شغلی خود از سوی ارگان های امنیتی مورد پیگرد قرار داشت. همسر این روزنامه نگار اعلام کرد: ”ما نمی دانیم کدام ارگان همسرم را بازداشت کرده و در کجا نگهداری می کند. هنگام بازداشت تمام خانه ما را تفتیش و کامپیوتر، هارد دیسک کامپیوتر و آلبوم عکس های خانوادگی و دفترهای تلفن را با خود بردند.“
همچنین مطابق گزارش های منتشر شده، علی حیدری، روزنامه نگار با سابقه و فعال ائتلاف نیروهای ملی- مذهبی نیز بازداشت شده است. او گزارشگر وقایع تاریخی و سیاسی یی بود که در روزنامه های پس از دوم خرداد مانند “یاس نو“، “نوروز“، و “وقایع اتفاقیه“ فعالیت می کرد و پیش از بازداشت خبرنگار روزنامه “شرق“ چاپ تهران بود. همزمان با این بازداشت ها، چندین روزنامه نگار دیگر هم در نقطه های مختلف کشور از سوی ماموران امنیتی دستگیر گردیدند. مهرداد سرجویی، روزنامه نگار روزنامه “تهران تایمز“، هادی احمدی خبرنگار “خبرگزاری ایسنا“ در کرج، ابراهیم رشیدی خبرنگار نشریات محلی استان اردبیل، و امیرمهدی علامه زاده خبرنگار “خبرگزاری ایلنا“ در تهران از جمله این افرادند. در استان فارس نیز چهار روزنامه نگار با سابقه و شناخته شده این استان دستگیر و روانه زندان شدند. پایگاه اطلاع رسانی “کلمه“، ۱۶ مهرماه، گزارش داد: ”در ادامه موج جدید بازداشت فعالان رسانه ای و روزنامه نگاران، تعدادی از خبرنگاران و همکاران رسانه ای ایسنا در شیراز بازداشت شده اند. فرزاد صدری، هخامنش یونسی، سعید نظری و علی نظام الملکی از جمله خبرنگاران و همکاران ایسنا در شیراز هستند، که هفته گذشته توسط اداره اطلاعات شیراز دستگیر و به بازداشتگاه پلاک ۱۰۰ شیراز منتقل شده اند … پلاک ۱۰۰ بازداشتگاه معروف اداره اطلاعات شیراز است که پس از انتخابات ۸۸ همچون بندهای ۲۰۹ و ۲۴۰ اوین از جمله پرکارترین بازداشتگاه های نهادهای امنیتی بوده است.“
اعمال فشار و پیگرد و بازداشت روزنامه نگاران با هدف تحکیم پایه های استبداد صورت می گیرد. ارتجاع می کوشد با به بند کشیدن روزنامه نگاران و فعالان رسانه ای، ضمن تحمیل اختناق و سانسور، جامعه را در بی خبری نگاه دارد. اوضاع حساس منطقه و کشور هراس و نگرانی سردمداران رژیم ولایت فقیه را برانگیخته، واز این روی، اِعمال انواع روش های سرکوبگرانه از جمله در حق روزنامه نگاران شجاع و مردمی کشور را شاهدیم. حزب ما با محکوم ساختن موج جدید پیگرد و بازداشت روزنامه نگاران، مبارزه برای آزادی و تامین و تضمین حقوق بدیهی و امنیت شغلی آنان را وظیفه خود و دیگر نیروهای ترقی خواه و میهن پرست می داند. مبارزه برای آزادی و امنیت شغلی روزنامه نگاران، مبارزه یی همه جانبه در راه تامین حقوق دمکراتیک فردی و اجتماعی مانند حق آزادی بیان، قلم و اندیشه است.

به نقل از نامه مردم، شماره 880، 12 آبان ماه 1390

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا