کارزار جهانی برای نجات معلم زندانی از اعدام
حزب توده ایران نیز، که بر اساس سیاست اصولی و اعتقادیاش، مخالف حکم اعدام به طور کلی و مخالف سرسخت زندانی کردن به ”جرم“های اعتقادی و سیاسی است، لغو حکم اعدام عبدالرضا قنبری و آزادی همه زندانیان سیاسی و از جمله معلمان زندانی را خواستار است، و از هیچ تلاشی در این مورد کوتاهی نمیکند.
به گزارش پایگاه اینترنتی ”لیبراستارت“ (LabourStart)، که یکی از این کارزارها را سازماندهی کرده بود، پس از حدود یک هفته، بیش از ۱۳/۰۰۰ مورد درخواست فقط از طریق این پایگاه اینترنتی برای مسئولان جمهوری اسلامی ایران فرستاده شد، که به نوشته این پایگاه خبری و بیانیههای کارزارهای بینالمللی سندیکایی: ”این کارزار بزرگترین کارزاری بوده است که تا به حال به راه انداختهایم … بیایید شعلههای این کارزار را برافروختهتر کنیم.“ یکی دو روز بعد، شعبه کانادای ”لیبر استارت“ اعلام کرد که، شمار امضاکنندگان درخواست لغو اعدام به بیش از ۱۵/۰۰۰ رسیده است
پس از فراخوانی که در میانه اسفند ماه گذشته از سوی ”کمیته دفاع از حقوق مردم ایران” (“کودیر“) و اتحادیه “بینالمللی آموزش و پرورش“، و در پی آنها، از سوی چندین سندیکای معلمان در کشورهای گوناگون به منظور لغو حکم اعدام عبدالرضا قنبری و آزادی معلمان زندانی ایرانی صادر گردید، کارزار گستردهیی برای نجات جان این معلم بی گناه آغاز شد. به گزارش پایگاه اینترنتی ”لیبراستارت“ (LabourStart)، که یکی از این کارزارها را سازماندهی کرده بود، پس از حدود یک هفته، بیش از ۱۳/۰۰۰ مورد درخواست فقط از طریق این پایگاه اینترنتی برای مسئولان جمهوری اسلامی ایران فرستاده شد، که به نوشته این پایگاه خبری و بیانیههای کارزارهای بینالمللی سندیکایی: ”این کارزار بزرگترین کارزاری بوده است که تا به حال به راه انداختهایم … بیایید شعلههای این کارزار را برافروختهتر کنیم.“ یکی دو روز بعد، شعبه کانادای ”لیبر استارت“ اعلام کرد که، شمار امضاکنندگان درخواست لغو اعدام به بیش از ۱۵/۰۰۰ رسیده است.
همان گونه که در نامه مردم شماره ۸۹۰ فاش شد، عبدالرضا قنبری در روز ۱۴ دیماه ۱۳۸۸ (۴ ژانویه ۲۰۱۰) در محل کارش دستگیر شد. او پس از اینکه به سختی مورد ضرب و شتم قرار گرفت، در زیر شکنجه به اتهام های دروغین وساختگییی که او را مجبور به قبول آنها کرده بودند اعتراف کرد، و بر اساس آنها، به عنوان“محارب با خدا“ به مرگ محکوم شد. مجازات اعدام او، سه ماه بعد مورد تائید قرار گرفت و درخواست عفو او نیز مورد قبول واقع نشد، و این به این معنا است که حکم اعدام او می تواند به زودی اجرا شود.
اتحادیه بینالمللی انجمنهای صنفی کارگران صنف مواد غذایی، کشاورزی، هتل، رستوران، خوراکپزی، دخانیات، و متحدان (IUF)، فراخوانی برای لغو حکم اعدام عبدالرضا قنبری صادر کرد، و از اتحادیههای صنفی عضو خود خواست که اعتراض و درخواست خود را به مقامهای جمهوری اسلامی بفرستند.
در هفته های اخیر با پیوستن اتحادیه های معلمان در استرالیا و قبرس به کارزار نجات معلم زندانی از اعدام، ابراز همبستگی با زندانیان سیاسی در ایران اوج و گسترش بیشتری پیدا کرد. در نیمه فروردین کارزار “کودیر“، در نیمه فروردین ماه، با جلب حمایت فعال خانم ”شاران بارو“، دبیر کل کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری، به منظور مبارزه برای نجات قنبری به یک مرحلهیی نو به لحاظ کیفیت وارد شد. کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری متعهد شد که امکانهای خود را برای واداشتن دولت ایران به لغو حکم اعدام قنبری به دولت ایران بسیج کند. دو هفته قبل از این، سازمان سندیکائی ”آموزش و پرورش بین الملل“، که تمامی اتحادیه های معلمان در سراسر جهان را دربرمی گیرد، نیز حمایت و پیوستن خود به کارزار جهانی برای نجات عبدالرضا قنبری را اعلام کرده بود. این دو سازمان بین المللی سندیکائی از آقای ”خوان سوماویا“، مدیر کل سازمان بین المللی کار، خواسته اند که به طور مستقیم از دولت ایران خواستار لغو حکم اعدام برای فعالان سندیکائی و از جمله آقای قنبری بشود.
در بریتانیا، اتحادیه های کارگری فعال در مرکزهای آموزشی، از جمله ”اتحادیه سراسری معلمان“، ”اتحادیه استادان دانشگاه ها و کالج ها“، ”جمعیت معلمان و استادان دانشگاه“، ” اتحادیه سراسری مدیران مدارس”، و “اتحادیه معلم های زن“، همگی به کارزار جلوگیری از اعدام عبدالرضا قنبری و آزادی او از زندان پیوسته اند.
در نامهیی که خانم “سالی هانت“، دبیرکل اتحادیه استادان دانشگاه ها و کالج های انگلستان، در روز اول فروردینماه خطاب به آیت الله خامنه ای ارسال داشت، خاطر نشان می شود که، او[ خانم هانت] به نمایندگی از طرف ۱۲۲۰۰۰ عضو سندیکای خود، توقف حکم اعدام و آزادی معلم زندانی، عبدالرضا قنبری، را خواستار است. خانم هانت اظهار می دارد که، ”اتحادیه استادان دانشگاه ها و کالج ها“ معتقد است برخورد رژیم با آقای قنبری ”مقاوله نامه های سازمان جهانی کار را نقض میکند.” خانم هانت در ادامه می افزاید: ”من آزادی آقای قنبری و همه زندانیان دیگری که به خاطر فعالیت های سندیکائی هنوز در بازداشت به سر می برند را خواهانم. من همچنین شما را فرا می خوانم تا شورای هماهنگی انجمن صنفی معلمان ایران را به ثبت برسانید و به آن اجازه دهید که فعالیت های سندیکائی خود را ادامه دهد و با اعضای خود در ارتباط باشد.“
کمیته دفاع از حقوق مردم ایران (کودیر) در روز ۱۱ فروردینماه، در فراخوانی خطاب به نیروهای مترقی و اتحادیه های کارگری جهان، تلاش گستردهتر برای نجات جان عبدالرضا قنبری، معلم زندانی و فعال سندیکائی سابق، که در معرض اعدام قرار دارد را خواستار شد. جمشید احمدی، معاون دبیرکل کودیر، در یک بیانیه مطبوعاتی از ابعاد گسترده و گسترش یابنده جنبش بین المللی برای جلوگیری از اجرای حکم اعدام قنبری قدردانی کرد.
معاون دبیرکل کودیر اظهار داشت: ”کارزار بین المللی برای نجات عبدالرضا قنبری از چوبه دار نمونه درخشانی از اقدام هائی است که می شود در سراسر جهان برای کمک به مبارزه مردم ایران برای دموکراسی و عدالت اجتماعی سازمان داد … این چنین کارزارهائی به مردان و زنان شجاعی که برای تغییرهای ترقیخواهانه و دموکراتیک در ایران مبارزه می کنند، و از سوی رژیم تئوکراتیک(دینسالار) سرکوب می شوند، پیام می دهد که مردم سراسر جهان در کنار آن ها ایستاده اند.“ کودیر از همه نیروهای دموکرات جهان خواستار شده است تا تمامی تلاش خود را برای نجات جان یک انسان که هیچ گناهی جز فعالیت مدنی برای حقوق خود و عضویت در یک سندیکا ندارد، به کار گیرند. سخنگوی شورای مرکزی کودیر تاکید کرد که، نه این سازمان همبستگی و نه اتحادیه های کارگرییی که در این کارزار شرکت دارند از مداخله نظامی خارجی در ایران حمایت نمی کنند. او متذکر شد: ”اتحادیه های کارگری در سطح بین المللی نشان داده اند که راه مشروع و صلح آمیز و موثری برای کمک به مردم ایران برای دستیابی به صلح و عدالت وجود دارد.“
سازمان ”عفو بینالملل“ نیز در روز ۳ فروردینماه، درباره وضعیت معلمان زندانی و حکم اعدام عبدالرضا قنبری که به جرم ”محاربه با خدا“ به مرگ محکوم شده است و با تقاضای بخشودگی و لغو حکم اعدام او تا کنون از سوی مقامهای قضایی مخالفت شده است، گزارشی منتشر کرد. گزارش ”عفو بینالملل“ سپس به خواست کاهش حکمهای دیگر اعدام از جلمه در مورد “فرح واضحان“ و “جواد لاری و روشن نبودن وضعیت احمد و محسن دانشپور مقدم اشاره میکند و از مقامهای ایرانی میخواهد که حکمهای اعدام در مورد عبدالرضا قنبری و دیگرانی که محکوم به مرگ شدهاند، لغو گردند. ”عفو بینالملل“ از فعالان حقوق بشر و دیگر فعالان اجتماعی خواسته است که در اقدامی فوری، اعتراض و درخواست خود را برای مقامهای جمهوری اسلامی بفرستند و به آنان یادآوری کنند که ”طبق قوانین بینالمللی، مجازات اعدام فقط در مورد ”شدیدترین جنایتها“ یی قابل اجراست که ”جنایتهای بینالمللی با مرگبارترین و شدیدترین پیامدها“ به حساب میآیند.“
حزب توده ایران نیز، که بر اساس سیاست اصولی و اعتقادیاش، مخالف حکم اعدام به طور کلی و مخالف سرسخت زندانی کردن به ”جرم“های اعتقادی و سیاسی است، لغو حکم اعدام عبدالرضا قنبری و آزادی همه زندانیان سیاسی و از جمله معلمان زندانی را خواستار است، و از هیچ تلاشی در این مورد کوتاهی نمیکند.
به نقل از نامه مردم، شماره 892، 21 فروردین ماه 1391