مسایل سیاسی روز

تأملی بر رویدادهای ایران

وضعیت نگرانی‌آورِ کارگران زندانی
هراس‌افکنی، تهدید، و پرونده سازی برضد روزنامه نگاران

وضعیت نگرانی‌آورِ کارگران زندانی
تایید حکم ناعادلانه درباره رضا شهابی، کارگر زندانی و عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه، وانتشار گزارش‌هایی از وضعیت نگران کننده جسمی افشین اسالو، علی نجاتی، و بهنام ابراهیم زاده در زندان، نگرانی‌های جدی‌ای را در بین خانواده ها، کارگران، و نیروهای ترقی خواه کشور، موجب شده است.
در میانه تیرماه، شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر، مستقر در دادگاه انقلاب اسلامی تهران، اعلام کرد که، حکم دادگاه بدوی مبنی بر ۶ سال حبس، ۵ سال محرومیت از فعالیت سندیکایی، و ۷ میلیون تومان جریمه نقدی رضا شهابی را تایید کرده است. سندیکای کارگران شرکت واحد با انتشار بیانیه‌یی، ضمن محکوم کردن این حکم ناعادلانه و صرفاً سیاسی، یادآورشد: درحالیکه قاضی دادگاه بدوی بشارت آزادی رضا شهابی را داده بود اما معلوم نیست براساس چه تحولاتی در دادگاه برای رضا شهابی حکم شش سال زندان و پنج سال محرومیت از فعالیت های سندیکایی و هفت میلیون تومان جزای نقدی صادر گردید، که متاسفانه این حکم در دادگاه تجدید نظر هم به تایید رسید … سندیکای کارگران شرکت واحد ضمن محکوم کردن حکم صادره برای رضا شهابی خواستار آزادی بی قید و شرط این فعال کارگری می باشد.
یادآوری می‌شود که، رضا شهابی، عضو هیات مدیره و مسئول امور مالی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی، ۲۲ خرداد‌ماه ۱۳۸۹ بازداشت شد و در حین انتقال به بند ۲۴۰ و ۲۰۹ به دلیل ضرب و شتم و شکنجه از ناحیه گردن به شدت آسیب دید. تایید حکم ۶ سال حبس و محرومیت از فعالیت سندیکایی وجزای نقدی برای این فعال کارگری درکنار شدت بخشیدن به فشار بر برخی کارگران زندانی نظیر افشین اسالو و بهنام ابراهیم زاده، کاملا دلیل سیاسی داشته و به اوج گیری جنبش اعتراضی طبقه کارگر و دیگر زحمتکشان، به خصوص برضد برنامه ضد مردمی آزاد سازی اقتصادی- حذف یارانه ها- و تحریم‌های مداخله جویانه و خارجی ارتباط دارد. تایید حکم رضا شهابی نشانه تهدید مستقیم فعالان سندیکایی و کارگران آگاه و پیشرو دانسته می شود. افشین اسالو از دیگر کارگران زندانی است که سلامت جسمی او به طور جدی درخطر است. سایت ملی- مذهبی، ۲۴ تیرماه، در مصاحبه‌یی به نقل از مادر این مبارز سندیکایی، گزارش داد: در اولین ملاقات بعد از دستگیری اش و چند ماه بی خبری، دستش را روی قلبش می گذاشت و بخاطر آن کتک ها و شکنجه ها حال خوبی نداشت. خودش در اولین تماس تلفنی گفت چهارماه من را شکنجه کردند، اگر حرفی هم زدم بدانید زیر شکنجه و به زور از من گرفتند و پرونده سازی کردند … الان هم یکسال و هفت ماه است در زندان است و حال خوبی ندارد و دست راستش هم بالا آمده (بخاطر اینکه دستش را محکم می بستند) و نیاز به رسیدگی پزشکی دارد و قلبش هم ناراحت است. هر چقدر هم درخواست برای مرخصی می دهیم هیچ جوابی نمی دهند. یکسال نیم است که در زندان بدون یک روز مرخصی با این همه مشکلات جسمانی بسر می برد. افشین اسالو، فعال سندیکایی، نیز دراواخر آذرماه سال ۱۳۸۹، در ترمینال اتوبوس رانی جنوب تهران بازداشت شد، و چهار ماه در سلول های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین زیر بازجویی و شکنجه بود. ضربه‌های کابل برپا، کمر، و دست افشین اسالو، باعث پارگی در کف پا و ایجاد غده درکتف او شده است. در ماه های اخیر افشین اسالو، علی نجاتی، رضا شهابی، محمد جراحی، شاهرخ زمانی، علی اخوان، و بهنام ابراهیم زاده، کارگران و سندیکالیست‌های زندانی، به همراه رسول بداغی، محمد حسینی، و مهدی فراحی، از فعالان کانون صنفی معلمان و فرهنگیان زیر فشارهای مضاعف قرار گرفته‌اند. وضعیت سلامتی کارگران و دیگر فعالان سندیکایی گرفتار در بند رژیم، بسیار نگران کننده است. مبارزه برای نجات جان این کارگران زندانی، و خواست آزادی فوری وبدون قید و شرط آنان، وظیفه تاخیر ناپذیر حزب‌ها و سازمان‌های مترقی و آزادی‌خواه کشور است. کارگران در بند را آزاد کنید! به اعمال فشار به سندیکاهای مستقل و فعالان کارگری پایان دهید!

هراس‌افکنی، تهدید، و پرونده سازی برضد روزنامه نگاران
روزنامه کیهان، ارگان ولی فقیه، چندی است که بار دیگر زبان به تهدید روزنامه نگاران و نویسندگان گشوده است. به موازات شدت گرفتن فشار بر روزنامه نگاران وخبرنگاران در بندِ رژیم، روزنامه کیهان به همراه برخی سایت‌ها و خبرگزاری‌های شناخته شده نظیر خبرگزاری فارس، تبلیغات گسترده‌ای را به ضد روزنامه نگاران و روزنامه‌های خارج از طیف اصول گرایی به راه انداخته اند. روزنامه کیهان در مقاله‌های مختلف از جمله یادداشت روز خود، به تاریخ ۲۴ تیرماه، با عنوان: این زنجیره چند حلقه دارد؟!، انگشت تهدید را به سوی برخی روزنامه‌ها، نشریه‌ها، و نویسندگان نشانه رفته و نوشت: می گوید ننویس! می پرسم چرا؟! می گوید کام مردم تلخ می شود … مافیای حرام خوار اقتصادی … افسار پاره کرده و به جان مردم افتاده اند و با بهره گیری از شیپورهای بیرونی و برخی رسانه های داخلی، همه زشتی ها و پلشتی های حاصل از فساد اقتصادی خود را به حساب نظام … جمهوری اسلامی می نویسند.
ظاهرا شکنجه گرانی چون حسین شریعتمداری، در هراس از نارضایتی اجتماعی عمیق مردم بر اثر فساد گسترده و شگفت انگیز مالی در رژیم ولایت فقیه، به منظور هراس افکندن در دل روزنامه نگاران، خبرنگاران، و نشریه‌ها، به جوسازی و تهدید متوسل شده اند.
به وجود آوردن فضای رعب و وحشت بر این پایه است تا سبب گردد اندک خبر و گزارشی‌ هم که در معدود روزنامه‌های خارج یا دارای مرز با طیف ارتجاع حاکم منتشرمی‌شود متوقف گردد، و خبرها تنها از کانال روزنامه‌هایی نظیر کیهان، رسالت، و یا از این قبیل نشریه‌ها در جامعه بازتاب یابد. در راستای دور جدید سیاست تهدید و ارعاب روزنامه نگاران و نویسندگان، باز هم روزنامه کیهان، ۲۴ تیرماه، در بخش خبر ویژه خود با تیتر: ردپای مافیای اقتصادی در مطبوعات، به جوسازی و دروغ پردازی پرداخته، و می نویسد: عملکرد برخی روزنامه‌های اقتصادی حکایت از پیوند نانوشته جریان سرمایه داری، کارگزاران، اصلاح طلبان و حلقه انحرافی با عوامل رژیم ستمشاهی در حوزه های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی دارد. … در کنار رویکرد واحد نشریات ۳ جریان سرمایه داری، اصلاحات و حلقه انحرافی یک سیاست متمرکز دیگر نیز به چشم می خورد. روزنامه های دنیای اقتصاد، اقتصاد پویا، هفت صبح، آسیا، یکشنبه و … که اکثرا توسط تیم های روزنامه های زنجیره ای عصر اصلاحات اداره می شوند، مبلغ فرهنگ سرمایه داری هستند و سیاست استراتژیک نظام … را به بازی گرفته اند.
چنین مدعیاتی جز پرونده سازی‌ای حساب شده برضد روزنامه نگاران مستقل و اصلاح طلبان مقاوم نام دیگری ندارد. کیهان و به طور کلی واپس گرایان کودتاچی، با جوسازی و پرونده سازی می کوشند روزنامه نگاران، نویسندگان، و صداهای اعتراضی را خاموش و مرعوب سازند. این سیاست اتفاقا از سوی وزیر اطلاعات رژیم ولایت فقیه نیز تئوریزه شده است و نشان می‌دهد که سیاست اصلی ارتجاع حاکم، به بویژه بیت رهبری، سپاه، و احمدی نژاد در قبال روزنامه نگاران، مستقل و شجاع است. وزیر اطلاعات در جریان گردهمایی مبلغان اعزامی در ماه رمضان، اعلام کرده است: سرویس‌های صهیونیستی وغربی … پروژه ای دو وجهی را برای اعتبار زدایی از رهبری طراحی کرده اند … ترسیم چشم اندازی بسیار تیره از وضعیت کشور از نقشه های دشمنان محسوب می شود. موضوع سازی، کاذب در داخل کشور از دیگر برنامه های دشمنان برای مشغول ساختن رسانه های ایرانی است. پرونده سازی، تهدید و ارعاب روزنامه نگاران و نویسندگان بیش از هر چیز عجز رژیم ولایت فقیه و ناتوانی آن را ثابت می کند. می باید باهوشیاری و قاطعیت از حق آزادی بیان و قلم برای روزنامه نگاران و نویسندگان در کنار خواست آزادی فوری روزنامه نگاران در بند حمایت کرد.

به نقل از نامه مردم، شماره 900، 9 مرداد ماه 1391

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا