مسایل زنان

جشن هشتم ماه مارس در لندن

شمار زیادی از فعالان جنبش زنان از کشورهای مختلف جهان، در کتابخانه تاریخی مارکس در لندن، و دفتر کار لنین، به هنگام اقامتش در انگلستان، گردآمده بودند تا روز هشتم ماه مارس، روز جهانی زن و روز همبستگی رزمجویانه با مبارزات دلیرانه زنان جهان را گرامی دارند.

جلسه با سخنان رفیق لیز پاین، عضو هیئت سیاسی، و مسئول زنان، حزب کمونیست بریتانیا آغاز شد. رفیق پاین ضمن اشاره به ادامه سرکوب حقوق زنان توسط سرمایه داری جهانی به تشریح دست آوردهای مبارزه زنان در دهه های اخیر پرداخت و با اشاره به اینکه مبارزه زنان برای رهایی از ستم طبقاتی و دستیابی به حقوق برابر همچنان ادامه دارد، به سخنان خود پایان داد.
سخنران بعدی، نماینده زنان حزب کمونیست عراق بود، که در سخنرانی مفصل خود ضمن اشاره به تاریخ مبارزه زنان عراقی و خصوصاً تشکیل ”لیگ زنان عراق“ در دهه 1950، به توضیح شرایط بسیار دشوار زنان عراقی در حال حاضر و تشدید فشار نیروهای واپس گرا و اسلامی برای محروم کردن زنان از حقوق سیاسی، فرهنگی و اقتصادی اشاره کرد.
خانم آنیتا رایت، صدر ”مجلس ملی زنان“ در بریتانیا سخنران بعدی جلسه بود که ضمن اشاره به تاریخچه پیدایش ”مجمع ملی زنان“ و مبارزه زنان مترقی بر ضد جنگ، به وضعیت وخیم زنان در بریتانیا، در شرایط بسیار دشوار اقتصادی کنونی پرداخت. خانم رایت از جمله گفت که بخش بزرگی از شغل هایی که توسط دولت دست راستی کنونی از بین رفته است، در بخش دولتی است. وی شمار بیکار شدگان در بخش دولتی، از زمان روی کار آمدن دولت ائتلافی محافظه کاران و لیبرال ها را بیش از 500/000 نفر اعلام کرد که به گفته او بخش عمده ای از آنان را زنان تشکیل می دهند. به گفته خانم رایت وضعیت کنونی یک یورش به تمام معنی ایدئولوژیک بر ضد حقوق زنان است که نیروهای مترقی باید با تمام توان به مقابله با آن برخیزند.
سپس نوبت سخنرانی به رفیق امل جبارلا، از مسئولان زنان حزب کمونیست سودان رسید که ضمن تبریک هشتم مارس به زنان تمام جهان از جمله گفت سیاست مداران از بحران جهانی سخن می گویند در حالی که این بحران، بحران سرمایه داری جهانی است. رفیق جبارلا، ضمن اشاره به مبارزه دشوار زنان سودان بر ضد واپس گرایی اسلامی اعلام کرد که نیروهای مترقی در سودان زیر شدیدترین پیگرد رژیم ضد مردمی و اسلامی حاکم اند و باید کارزار جهانی همبستگی با مبارزه مردم سودان را تشدید کرد.
سخنران بعد، نماینده شاخه زنان حزب کمونیست یونان بود که در سخنان پرشوری ضمن اشاره به ماهیت طبقاتی مبارزه زنان برضد سرمایه داری جهانی و همچنین تأثیر مخرب بحران سرمایه داری جهانی بر ضد حقوق زنان، همه زنان مترقی جهان را به تشدید مبارزه بر ضد امپریالیسم و نیروهای تجاوزگر ناتو فرا خواند.
آخرین سخنران این نشست، نماینده تشکیلات دموکراتیک زنان ایران بود، که سخنان خود را با اشاره به هفتادمین سالگرد تأسیس تشکیلات دموکراتیک زنان برای تحقق حقوق زنان ایران آغاز کرد. سخنران سپس ضمن اشاره به تاریخ برگزاری هشتم ماه مارس در ایرانی و این امر که به رغم تلاش های رژیم دیکتاتوری حاکم زنان ایرانی همچنان هشتم مارس گرامی می دارند به برگزاری مراسم هشتم مارس در روزهای اخیر، در زندان اوین در تهران اشاره کرد. نماینده تشکیلات دموکراتیک زنان ایران، با تشریح سیاست های زن ستیزانه رژیم حاکم و اشاره به لوایح ضد مردمی همچون ”لایحه حمایت از خانواده“، لایحه ”پاسپورت“، جدا سازی جنسیتی در دانشگاه های کشور و دیگر سیاست های زن ستیزانه رژیم اعلام کرد که مبارزه دلیرانه زنان ایران بر ضد این سیاست ها، به رغم سیاست های شدید سرکوبگرانه همچنان ادامه دارد. سخنران در ادامه بخش مفصلی از سخنان خود را به مبارزه و مقاومت زندانیان سیاسی زن، از جمله نسترن ستوده، ژیلا بنی یعقوب، حکمیه شکری، ژیلا کرم زاده مکوندی پرداخت.
سخنران سخنان خود را به اشاره به اهمیت همبستگی بین المللی با مبارزه زنان ایران و ضرورت تشدید آن به پایان برد. سخنرانی نماینده تشکیلات دموکراتیک زنان ایران با ابراز و احساسات پرشور شرکت کنندگان در نشست رو به رو شد.
در بخش هنری جلسه، آیگل ارسی هنرمند کرد، ترانه های زیبابی را درباره مبارزه و دشواری های خلق کرد و مردم ترکیه خواند. سپس رفیق روزا مکگرگر خواننده کلاسیک سرودهای مترقی به خواندن ترانه هایی درباره مبارزه زنان بریتانیا و جهان پرداخت.
جلسه با دکلمه شعر زیبابی از برتولت برشت، به مناسبت هشتادمین سالگرد روی کار آمدن نازی ها در آلمان و مبارزه کارگران و زحمتکشان و زنان مترقی بر ضد آنان به پایان رسید.

به نقل از نامه مردم، شماره 916، 21 اسفند ماه 1391

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا