تهدید های پوچ ولی فقیه و هراس سران رژیم از انتخابات پیش رو
خواست رژیم تدارک و برگزاری یک نمایش فرمایشی و مهندسی شده به نام ”انتخابات“ است که از طریق آن نامزد ”اصلح“ ولی فقیه بر کرسی ریاست جمهوری تکیه زند.
به گمان ما باید با تمام توان از روند برگزاری انتخابات به عنوان یک عرصه مبارزه جدی سیاسی با رژیم بهره جست.
علی خامنه ای، ولی فقیه رژیم، در سخنانی که در مشهد، به مناسبت آغاز سال 1392 ایراد کرد، تلویحاً از دشواری ها و نگرانی هایی که سران رژیم با آن دست بگریبانند پرده برداشت. خامنه ای در این سخنان نابخرادنه، نخست اسرائیل و شهرهای این کشور را به نابودی و با خاک یکسان شدن تهدید کرد و سپس قبول کرد که وضعیت اقتصادی کشور، بر خلاف همه مدعیات دروغین سران رژیم، از جمله خود او، در سال گذشته به دلیل تحریم های خارجی وخیم شده است. خامنه ای از جمله گفت: ”اقتصاد ما بعلت وابستگی به نفت دچار اشکال است. 17-18 سال قبل به دولت وقت گفتم کاری کنید که بتوانیم اراده کردیم درب چاههای نفت را ببندیم. آقایان به قول خودشان تکنوکرات لبخند زدند مگر میشود.“
خامنه ای در جای دیگری از صحبت هایش ضمن اشاره به رد و بدل شدن پیغام با دولت آمریکا، اشاره کرد که آنها پیغام داده اند ”خواهان تغییر نظام نیستند“ و می خواهند از طریق مذاکره با ما به توافق برسند. اما موضوع اساسی صحبت های خامنه ای بحث پیرامون انتخابات ریاست جمهوری آینده و نگرانی های سران رژیم از بحران سیاسی, که هر روز ابعاد گستره تری به خود می گیرد, بود.
خامنه ای درباره انتخابات سه موضوع اساسی را محور دانست و گفت: ”انتخابات آبروی نظام است و در درجه اول گسترش مشارکت مردم اهمیت دارد. شورانتخاباتی در کشور و حضور مردم در پای صندوقهای رای میتواند دشمن را نا امید کند… آنچه که برای رئیس جمهور آینده نیاز داریم، امتیازات امروز منهای ضعف های موجود است.“ و سپس افزود: ”به من گزارش دادهاند ممکن است در ایام انتخابات روزی چند صد میلیون پیامک رد و بدل شود. مراقب باشید تحت تاثیر این چیزها قرار نگیرید،نگاه کنید، تشخیص دهید و اصلح را بشناسید.“ (به نقل از بنگاه خبری جمهوری اسلامی)
خامنه ای در موضع گیری هایی که پس سخنرانی در جمع بسیجیان مشهد کرد هم به روشنی گفت که رژیم اجازه تکرار حوادث سال 88 را به هیچ وجه نخواهد داد. خامنه ای از جمله گفت: ”باید همه از خدا بخواهند و چشمان خود را نیز باز کنند تا نتیجه انتخابات، گزینشی خوب و همراه با صلاح انقلاب و کشور باشد… عدهای سعی کردند آن انتخابات را مظهر اختلاف وانمود و جنجال سیاسی طبیعی انتخابات را به فتنه تبدیل کنند که البته ملت در مقابل آن ایستاد و هر وقت هم شبیه آن اتفاق بیفتد ملت در مقابل آن خواهد ایستاد…“ (به نقل از ”ایسنا“)
از مجموعه این سخنان و دیگر موضع گیری های دست اندرکاران حکومتی روشن است که رژیم ولایت فقیه برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آینده با چالش های جدی ای رو به روست. نخست آنکه رژیم مصصم است تا اجازه ندهد جنبش مردمی و اصلاح طلبی در ایران انتخابات پیش رو را به عرصه اعتراض های گسترده و مبارزه بر ضد رژیم تبدیل کند و دوم آنکه نمی خواهد تجربه ی رسوایی انتخابات مجلس و تحریم گسترده اکثریت قاطع مردم را دوباره تجربه کند. همان طور که پیام نوروزی کمیته مرکزی حزب نیز اشاره می کند رژیم دنبال برگزاری انتخاباتی است که بتواند در آن هم نامزدها و هم رای دهندگان را کنترل کند و آن را به نمایشی تبلیغاتی به نفع خود تبدیل نماید. در این زمینه بی شک مسئله کلیدی این است که جنبش مردمی و نیروهای مترقی و آزادی خواه چگونه برخوردی با انتخابات در پیش بگیرند. سران رژیم تلاش خواهند کرد تا با مانورهای گوناگون نامزد های ”بی خطری“ از اصلاح طلبان را به صحنه انتخابات بیاورند تا به قول خامنه ای صحنه ”انتخابات“ را ”پرشور“ کنند. خواست رژیم تدارک و برگزاری یک نمایش فرمایشی و مهندسی شده به نام ”انتخابات“ است که از طریق آن نامزد ”اصلح“ ولی فقیه بر کرسی ریاست جمهوری تکیه زند.
به گمان ما باید با تمام توان از روند برگزاری انتخابات به عنوان یک عرصه مبارزه جدی سیاسی با رژیم بهره جست. خواست آزادی زندانیان سیاسی-عقیدتی و پایان دادن به حصر رهبران جنبش سبز: زهرا رهنورد، موسوی و کروبی، در کنار تلاش برای بی اثر کردن ”نظارت استصوابی“ شورای نگهبان و تحمیل نامزدهای جدی و همچنین تشدید فشار برای تحمیل عدم دخالت و مهندسی انتخابات توسط سپاه پاسداران، بسیج و نیروهای انتظامی، از جمله خواست هایی است که می تواند در چارچوب برگزاری انتخابات نیروهای اجتماعی را دوباره به عرصه مبارزه بیاورد. بی شک رژیم مصمم است که نگذارد تجربه خرداد 76 (یعنی شکست نامزد اصلح ولی فقیه) و یا خرداد 88 (یعنی اعتراض های گسترده مردمی بر ضد رژیم) در ایران تکرار شود. در مقابل این خواست، جنبش مردمی باید و می تواند با هوشیاری و به شکلی آگاهانه خواست های خود را به مرتجعان حاکم تحمیل کند. تجربه دو انتخابات ریاست جمهوری گذشته نشان داده است که نمی توان به سلامت و یا احترام گذاشتن رژیم به خواست و آراء مردم خوش بین بود ولی می توان انتخابات را به عرصه چالش جدی برضد رژیم تبدیل کرد.
به نقل از “نامه مردم”، شماره 917، 5 فروردین ماه 1392