مسایل بین‌المللی

ما بردگانِ قرن ۲۱ نخواهیم شد!

بیانیه فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری، به‌مناسبت روزِ اوٌل ماه مه

”فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری“، از همه اتحادیه‌های کارگری در سراسر جهان درخواست می‌کند که در جشن اول ماه مه ۲۰۱۳ در سراسر جهان ، همه قاره‌ها، و کشورها، برای بزرگداشت این روز و تجلیل از جان‌باختگانِ طبقه زحمتکش ، راه‌پیمایی و تظاهرات خیابانی برگزار کنند. ”ف.ج.س.ک“، بر اساس تصمیم شورای رهبری آن، که در جلسه ۱۷ و ۱۸ اسفندماه ۹۱( ۷ و ۸ مارچ ۲۰۱۳)، در شهر ”لیما“، پایتخت کشور ”پرو“، گرفته شده است، شعار: ” اعتصاب‌های شیکاگو راه را به ‌ما نشان داده است“ را در کنار دیگر شعارهای سازمانی و سندیکایی خود مطرح کنند.
در رویارویی با تلاش بی وقفه دولت‌های سرمایه‌داری، کارفرماها، سازمان‌های گوناگون، و یا گروههای غیردولتی‌ای که در پیِ حذف و یا تغییرِ مضمونِ روز جهانی کارگرند، جنبش جهانی اتحادیه‌ها در زمینه حفظ و دفاع از این روز مسئولیت بسیار عظیمی را برعهده دارد.
این روز برای زحمتکشان جهان در مقام نمادی(سمبلی) انکارناپذیر از نقشِ کارگران در جامعه و تولید است. این دستاورد مهم و تاریخی بیانگر این واقعیت است که، اغلب حقوق بدست آمده کنونیِ طبقه کارگر نتیجه مبارزات خونین خود آنان بوده است. این حقوق به‌راحتی بدست نیامده‌اند. اول ماه مه روز احترام و گرامی‌داشتِ جان‌باختگان طبقه کارگر است که در اعتصاب‌های حساس کارگری آمریکا در شیکاگو(۱۸۸۶) جان خود را برای ۸ ساعت کار، ۸ ساعت تفریح، و ۸ ساعت فراغت، از دست دادند. همچنین این روز، روزِ گرامی‌داشتِ زحمتکشانی است که برای کاهش ساعت‌های کاری در سراسر جهان- چه قبل و چه بعد از اعتصاب‌های شیکاگو و در طول تاریخ- تلاش و مبارزه کرده‌اند. ما یاد جان‌باختگانی را که در این مبارزات کشته و یا شکنجه و یا زندانی شده‌اند و یا با خشونت و فشار از سوی دولت‌های ضد کارگری سرمایه‌داری ناپدید شده‌اند را گرامی می‌داریم.
این روز درس‌هایی بزرگ برای نسل جدید در بر دارد: درس‌هایی چون: همبستگیِ جهانی زحمتکشان، اتحادِ طبقاتی، و حقِ انکارناپذیر آنان برای مبارزه مشترک. مهم‌تر از همه اینکه، اول ماه مه روزی است که زحمتکشان برای مبارزه برای حقوق اجتماعی و کارگری خود در خیابان‌ها حضور می‌یابند. آنان کاهشِ ساعت‌های کاری با حقوق مکفی را خواستارند، و اگر این خواست‌ها در سال‌های ۱۸۸۰ خواست‌های برحقی بوده‌اند، در نتیجه در قرن ۲۱ نیز خواست‌هایی برحق خواهند بود.
امروزه، در حالی‌ که سرمایه‌داری در بحرانِ عمیق و همه سویه خود گرفتار شده است ، با وحشی‌گری‌ تمام همه حقوق طبقه کارگر را به نفع خود باطل می‌کند. امروزه رقابت‌های انحصاراتی میدان‌های جنگ جدید و گسترش دخالت‌های امپریالیستی جدیدی را موجب می‌شود. امروزه تعرض‌های دولت‌های سرمایه‌داری در جهت محدود کردن حقوق کارگران و تشکیل اتحادیه‌های کارگری رو به گسترش دارد، پس پیش به سوی:
– شیکاگو به ‌ما راه را نشان داده است- ”نهِ“ بزرگ به برده‌داریِ مدرن سرمایه‌داری!
– ما برای جهانی بدونِ بهره کشی انسان از انسان مبارزه می‌کنیم!
”فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری“، در روز اول ماه مه، همبستگی بین‌المللی خود را با مردم کوبا، فلسطین، سوریه، لبنان، مالی، کلمبیا، ونزوئلا، و دیگر کشورها، اعلام می‌دارد.

http://www.wftucentral.org/?p=6270&language=en

به نقل از “نامه مردم”، شماره 920، 16 اردیبهشت ماه 1392

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا