مسایل سیاسی روز

بزرگداشت هفتاد و دو سال پیکار حماسی حزب توده ایران دراتریش

جشن بنیادگذاری حزب همواره حتی درسالهای پس از یورش به حزب نیز هر ساله در وین برگزار می شد، اما امسال برای سومین سال متوالی بنیادگذاری حزب به شکل باز و گسترده در اتریش جشن گرفته شد و استقبالی که از آن به عمل آمد بار دیگر نشان داد که حزب توده ها، سیامک ها، علی امیدها، روزبه ها، فاطمه مدرسی ها، هاتفی ها و باقرزاده ها، را می توان غیرعلنی و سرکوب کرد، اما اندیشه ها و آرمان های این حزب را نمی توان به بند کشید.

جشن هفتاد دومین سالگرد بنیادگذاری حزبمان در اتریش در روز شنبه 12 اکتبر با شرکت ده ها تن از هم میهنان ایرانی و همچنین مهمانان خارجی در شهر وین برگزار گردید. جشن بنیادگذاری حزب همواره حتی درسالهای پس از یورش به حزب نیز هر ساله در وین برگزار می شد، اما امسال برای سومین سال متوالی بنیادگذاری حزب به شکل باز و گسترده در اتریش جشن گرفته شد و استقبالی که از آن به عمل آمد بار دیگر نشان داد که حزب توده ها، سیامک ها، علی امیدها، روزبه ها، فاطمه مدرسی ها، هاتفی ها و باقرزاده ها، را می توان غیرعلنی و سرکوب کرد، اما اندیشه ها و آرمان های این حزب را نمی توان به بند کشید. حزب تودۀ ایران باز هم زنده و فعال، به عنوان یکی از سازمان یافته ترین و منسجم ترین نیروهای سیاسی چپ میهن، نقشی مهم در پیکار با رژیم جمهوری اسلامی ایفا می کند. سالن جشن با شعارهای گوناگون تزئین شده بود. بر پیشانی سالن نوشته شده بود: ”فرخنده باد هفتادودومین سالگرد بنیادگذاری حزب تودۀ ایران“ و ”حزب تودۀ ایران برای صلح، دمکراسی و عدالت اجتماعی“. در اطراف سالن شعار هایی برای آزادی زندانیان سیاسی به فارسی و آلمانی به چشم می خورد. عکس هایی از رفقا حیدرعمواوغلی، تقی ارانی، خسرو روزبه و فاطمۀ مدرسی و همچنین پوسترهایی از رفقای جانباخته حزب در بخش ورودی سالن نصب شده بودند. رفقایی از راه های دور خود را به شهر وین رسانده بودند تا در جشن بنیادگذاری حزبشان شرکت کنند. در میان مهمانان شرکت کننده در جشن دوستانی با اندیشه های دیگر نیز دیده می شدند.
جشن با نواختن سرود حزب و به پا خواستن یکسره شرکت کنندگان آغاز شد. پس از آن مجری برنامه در سخنرانی کوتاه خود به فارسی و آلمانی از جمله به مهمانان خوش آمد گفت و پس از اعلام برنامه از مهمانان در خواست کرد تا به یاد تمامی جانباختگان حزب و تمامی جانباختگان راه استقلال، آزادی، صلح و عدالت اجتماعی در ایران برای یک دقیقه سکوت، بپاخیزند. سپس یکی از رفقای پیش کسوت حزبی به سخنرانی پرداخت و در سخنرانی خود فرازهایی از اعلامیه کمیتۀ مرکزی حزب به مناسبت هفتادودومین سالگرد بنیادگذاری حزب را قرائت کرد.
پس از آن سخنران مهمان رفیق دکتر ماشاالله ورقا رییس دایره اطلاعات و امنیت شهربانی کل کشور در زمان دولت ملی دکتر محمد مصدق پشت تریبون قرار گرفت. رفیق ورقا در سخنرانی 20 دقیقه ای گیرا و شیرین خود از یادمانده هایش در گذر زمان و از فعالیت هایش در حزب سخن گفت. از جمله گفت که او چند سال پس از تاسیس حزب در سال 1329 به عضویت آن درآمده است اما با بنیادگذاران و رهبران حزب از نزدیک آشنا بوده و دوستی داشته است. او از برنامه های مصوب کنگره نخست و دوم حزب سخن گفت و خاطرنشان ساخت: ”پس از ترور نافرجام شاه در دانشگاه تهران، حزب توده ایران را بی هیچ بررسی و پژوهشی از امروز به فردا منحل و رهبران آن را بلافاصله و بدون در دست داشتن هیچ گونه سندی دستگیر و روانه زندان کردند که این کاری به غایت غیر قانونی بود. با این همه، ترفند انحلال به نابودی حزب نینجامید و دلیل ساده آن هم این که من امروز پس از گذشت 65 سال از اعلام انحلال حزب در این مراسم پرشور و کم مانند، شاهد کارکرد گسترده و همه جانبۀ حزب هستم و این بسیار امیدوار کننده است.“
در ادامهِ برنامه، یکی از دوستان به دکلمه چند شعر پرداخت. پس از آن نمایندۀ حزب کمونیست عراق پیام مشترک حزب کمونیست عراق و حزب کمونیست کردستان عراق در اتریش را به فارسی قرائت کرد که مورد استقبال حاضران قرار گرفت. در این پیام او با ستایش از کارزارهای تاریخی و خونبار حزب تودۀ ایران از جمله گفت: ”ما همچنین با افتخار از پیوند ها و رابطه های ویژه میان حزب ما و حزب شما یاد می کنیم که در دهه های گذشته و در شرایطی که هر دو حزب در معرض سرکوب و ترور رژیم های دیکتاتوری و ضدکمونیست و ارتجاعی در تهران و بغداد قرار داشته اند، مستحکم تر از پیش شده است.“ پس از آن برنامه با اجرای چند ترانه با صدای زیبا و دلنشین یکی از هنرمندان ایرانی محبوب کشور اتریش به همراهی گیتار ادامه پیدا کرد که با استقبال حاضرین روبرو شد. ترانۀ ”مرا ببوس“ چشمهای بسیاری را نمناک ساخت و گردهم آمدگان را به رویاها برد. بوفه شام خوراک های رنگین ایرانی، که به همت چند تن از هواداران حزب تهیه شده بود، نیز دیدنی بود. دوستان و رفقا پس از صرف شام به برنامۀ زیبای جاز یک گروه هنری اتریشی گوش فرا دادند. پس از آن نوبت موسیقی شاد ایرانی و پایکوبی بود که شور و نشاطی دیگر را به فضای جشن به ارمغان آورد. برنامه جشن هفتاد و دومین سالگرد بنیادگذاری حزبمان در اتریش با بریدن کیک تولد حزب در محیطی صمیمی، سرود خوان تا پاسی از شب ادامه داشت.

به نقل از “نامه مردم”، شماره 933، 13 آبان ماه 1392

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا