مسایل زنان

پیام تشکیلات دموکراتیک زنان ایران در مراسم وداع با رفیق دکتر آناهیتا راتب زاد

 مراسم بزرگداشت رفیق دکتر آناهیتا راتب زاد، با شرکت صدها تن از نیروهای مترقی و آزادی خواه افغانستان، ایران و منطقه در شهر دورتموند، آلمان برگزار شد. در این مراسم پرشکوه سخنرانان متعددی، از جمله رفیق سلطان علی کشتمند، نخست وزیر سابق افغانستان، در ستایش شخصیت و مبارزه انقلابی رفیق آناهیتا راتب زاد سخنرانی کردند.

 

رفیق آناهیتا، از شخصیت های برجسته جنبش زنان در افغانستان و منطقه خاورمیانه بود که در تمامی عمر پر ثمرش دمی از مبارزه برای تحقق حقوق زتان، در جامعه ای اسیر قوانین قرون وسطایی و زن ستیزانه دست نکشید.
بر اساس گزارش سایت اینترنتی »مشعل« رفیق آناهیتا نقش برجسته ای در پایه گذاری سازمان دموکراتيک زنان افغانستان  در سال ۱۹۶۵ (۱۳۴۴ شمسی) ایفا کرد و زنان افغانستان را فراخواند تا صرف‌نظر از تفاوت‌های قومی، قبيله ای، مذهبی و زبانی با هم در راه تحقـق حقوق و آزادی‌های دموکراتيک زنان و کودکان متشکل گردند. چنين سازمان رزمنده و سراسری برای بار نخست در تاريخ  افغانستان به همت نیروهای مترقی و با نيروی خود زنان ايجاد و رهبری شد و شعارهای مزد مساوی در برابر کار مساوی، حق آموزش، حق شرکت در سياست و اداره دولت و حق فرصت‌های برابر برای زنان را پيش کشيد و در راه پياده کردن آنها مبارزه کرد. اين سازمان ده‌ها گردهمايی و راهپيمايی را براه انداخت و هم‌سو با تمام نيروهای روشنفکر، ملی و دموکراتيک در راه خوشبختی انسان زحمتکش کشور مبارزه کرد و نام و موجوديت خويش را در دل تاريخ کشور ثبت کرد. سهم پيشگامی سازمان دموکراتيک زنان در روشنگری و سازماندهی جنبش زنان در دهه‌ای قانون اساسی و دهه‌ای هشتاد ميلادی با تدوين قوانين نوين برای حراست از حقوق زنان، توسعه‌ای نهادها و شبکه‌های خدمات اجتماعی، آموزشی و فرهنگی برای زنان و کودکان انکار ناپذير است. اناهيتا راتب زاد و سازمان دموکراتيک زنان افغانستان يک نسلی از زنان و دختران آگاه را تربيت و آموزش دادند که آگاهانه در راه رهایی زنان کشور از بند و ستم قرون در کشور پا به ميدان گذاشتند، پر شور راه و روش روشنگری زنان را پی‌افگندند، در برابر سرکوب و فشار حکومت‌های وقت بر باورهای انسانی خويش پا فشردند.
در مراسم پرشکوه بزرگداشت رفیق راتب زاد، نماینده تشکیلات دموکراتیک زنان ایران، نیز از جمله سخنرانان این نشست بود که در سخنرانی خود از جمله گفت:
» خانواده محترم دکتر آناهیتا راتب زاد!
رفقا و دوستان گرامی افغانستان!
»من از طرف تشکیلات دمکراتیک زنان ایران این ضایعه جبران ناپذیر را به رفقا و دوستان گرامی و همه زنان آزاده و زحمتکش و مردم شریف افغانستان تسلیت می گویم. در این جا رفقا و دوستان گرامی در صحبت های خود  فراز هایی  از زندگی و شخصیت این زن مبارز را مد نظر قرار دادند، آن چه در رابطه با دکتر آناهیتا راتب زاد گفته شد، یک بار دیگر زندگی سراسر پیکار و خستگی ناپذیر او را در مبارزه برای  آزادی، صلح، برابری و عدالت اجتماعی در کشور دوست و برادر ما افغانستان ثابت می کند. دو کشوری که مبارزان آن در سخت ترین شرایط مبارزه، همواره همبسته و پشتیبان یکدیگر بودند و هستند.
زندگی سراسر مبارزاتی زنانی چون رفیق آناهیتا راتب زاد، بنیانگزار سازمان دمکراتیک زنان افغانستان، نه تنها الگوئی برای زنان پیکارجوی افغانستان، بلکه الگوی زنان مبارز منطقه و همه زنان آزاده و زحمتکشی است که در شرایطی سخت و ناهموار، مانند میهن من ایران، در جامعه ای خفقان زده و مردسالار، برای آزادی و برابری و عدالت اجتماعی و جامعه ای عاری از ظلم و ستم جنسی و طبقاتی مبارزه می کنند.
یاد و خاطره دکتر آناهیتا راتب زاد جاودان و گرمی باد!«     
با تشکر.«

 به نقل از نامه مردم – شماره ۹۵۶ – ۳۱ شهریور ماه ۱۳۹۳

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا