مسایل حقوق بشر

جنبش همبستگی بامردم‌ایران

در همبستگی با کارزار اعتراضی پرستاران
اتحادیهٔ سراسری معلمان بریتانیا: از حقوقِ معلمان ایران دفاع کنیم
کارزار سندیکاهای کارگری برای  توقف اعدام سامان نسیم

به‌موازات وخیم‌تر شدن بحران اقتصادی کشور به‌دلیل ادامه تحریم‌های همه‌جانبهٔ سال‌های اخیر، و ادامه اعمال بی‌وقفه سیاست‌های نولیبرالی از سوی دولت “تدبیر و اعتدال”، شرایط زندگی و کار زحمتکشان طاقت فرسا و غیرقابل تحمل شده است.  رشد بی‌وقفه تورم، ارزش واقعی دستمزد کارگران و کارمندان را چنان تقلیل داده است که همه زحمتکشان برای اداره زندگی خانواده‌های خود با مشکلات همه‌جانبه‌ای روبرو هستند. در مقابله با این شرایط، گروه‌های مختلف کارگران و زحمتکشان ایران به‌طور‌فزایده‌ای به صحنه مبارزه می‌پیوندند. در ماه‌های گذشته، در کنار کارگران صنایع تولیدی و معدنچیان، معلمان و پرستاران کشور نیز به گروه‌های کارگری در اعتراض جمعی بر علیه سیاست‌های دولت و بی‌توجهی به فشار طاقت فرسایِ تحمیل‌شده به حقوق بگیران کشور پیوسته‌اند. در هفته‌های اخیر سازمان‌های ترقی‌خواهِ همبستگی با مردم ایران، در رابطه با این جنبش اعتراضی کارگران فعالیت‌های متنوع و موثری را سازمان داده‌اند.کمیته دفاع از حقوق مردم ایران (کودیر) که در کشورهای انگلیسی زبان در اروپا و آمریکای شمالی فعالیت می‌کند و ارتباط نزدیکی با جنبش سندیکایی جهان دارد، توانسته است بلندگوی رسای خواست‌های مردم میهن‌مان باشد. خبرهای این آکسیون‌های همبستگی در نشریات مترقی و از جمله در روزنامه “مورنینگ استار”، روزنامه چپ و ترقی‌خواه چاپ لندن منتشر شده است. در زیر، عرصه‌هایی از این فعالیت همبستگی انعکاس یافته است.

در همبستگی با کارزار اعتراضی پرستاران
در روز یکشنبه ۳ اسفندماه، نزدیک به دو هزار پرستار کشور در اعتراض به اجرا نشدنِ “قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و افزایش اختلاف پرداختی بین پزشکان و پرستاران پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت”  گردهمایی بی‌سابقه‌ای در مقابل مجلس شورای اسلامی برگزار کردند. پرستاران معترض، وزیر بهداشت و دیگر مسئولان سیاست‌گذاری کشور را فراخواندند تا در رابطه با برخورد تبعیض آمیز مسئولان وزارت بهداشت کشور با حقوق و شرایط کاری آنان در مقایسه با پزشکان، اقدام موثری انجام دهند. “کودیر” در عکس‌العملی فوری در رابطه با خواست‌های پرستاران، این خواست‌ها را در جنبش سندیکایی مطرح کرد و سندیکاهای بخش بهداشت و درمان را فراخواند تا همبستگی خود با پرستاران ایران را اعلام کنند. در بیانیهٔ  منتشر شده از سوی “کودیر” که به اتحادیه‌های کارگری و سازمان‌های مدافع کارگران فرستاده شد، به سابقهٔ اعتراض‌های اخیر پرستاران و این حقیقت که گردهمایی  روز ۳ اسفند‌ماه سومین تجمع اعتراضی آنان در سال گذشته بوده است، اشاره شده است. جامعه پرستاری کشور در تاریخ هفتم آبان‌ماه در مقابل مجلس و در روز ۲۳ آذرماه نیز در مقابل نهاد ریاست جمهوری در خیابان پاستور تجمع اعتراضی برگزار کرده بود.  

اتحادیهٔ سراسری معلمان بریتانیا: از حقوقِ معلمان ایران دفاع کنیم
روز پنج‌شنبه، ۲۳ بهمن‌ماه ۹۳، اتحادیهٔ سراسری معلمان بریتانیا (NUT) بیانیه‌یی خطاب به حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، و علی خامنه‌ای، ولی فقیه ایران، صادر و برای آن‌ها ارسال داشت. این اتحادیه پیام همبستگی و پشتیبانی خود از حقوق معلمان ایران را به‌ضمیمهٔ نامه‌یی به‌امضای کریستین بلوئر، دبیرکل این اتحادیه، به‌طورمستقیم برای سران رژیم ارسال داشت. اتحادیهٔ سراسری معلمان بریتانیا که با “کمیته دفاع از حقوق مردم ایران” (کودیر)، ارتباط دارد و عضویت رسمیِ این کارزار معتبر بین‌المللی را پذیرفته است، در پاسخ به فراخوان “کودیر” در اوایل بهمن‌ماه (۲۵ ژانویه) در رابطه بااعتصاب دو روزه معلمان ایران حمایت خود از فعالیت‌های سندیکایی معلمان ایران در دفاع از حقوق راستین‌شان را اعلام کرده است. طبق گزارش‌های منتشر شده، معلم‌های ایران اعلام کرده‌اند که روز ۱۰ اسفندماه دوباره در رابطه با خواست‌های خود تجمع اعتراضی برگزار خواهند کرد. 

متن کامل بیانیهٔ اتحادیهٔ سراسری معلمان بریتانیا چنین است:
اتحادیهٔ سراسری معلمان بریتانیا (NUT) دفاع از معلمان را وظیفهٔ خود می‌داند. به اعتقاد ما، حرفهٔ معلمی باید از این حقوق برخوردار باشد: دستمزدی که متناسب با اهمیتِ این حرفه باشد؛ شرایط کاری خوب و مناسب؛ و استقلال حرفه‌یی. جذب معلمان و نگه داشتن آنها، که در جای خود در برابر شاگردان مسئولند، فقط در دنیایی امکان‌پذیر است که برای این حرفه ارزش قائل شود.
امروزه در ایران معلمان در معرض تهدیدهایی از قبیل نپرداختن دستمزد و عدم ارتقای شغلی قرار دارند. آنها در شرایط کاری دشوار، نبود امنیت شغلی و خصوصی‌سازی آموزش انجام وظیفه می‌کنند. گذشته از این، در عمل، جای زیادی برای دگراندیشی نیست و صدای سازمان‌های صنفی را خفه می‌کنند. به‌رغم همهٔ اینها، ما با معلمان ایران ابراز همبستگی می‌کنیم.
اتحادیهٔ سراسری معلمان بریتانیا اعتقاد دارد که در کارزار جاری ما زیر عنوان “دفاع از آموزش“، به نقش معلمان باید ارزش گذاشته شود، چه در سطح ملّی و چه در سطح بین‌المللی.
با همبستگی،
کریستین بلوئر،‌دبیرکل اتحادیهٔ سراسری معلمان بریتانیا (NUT)

کارزار سندیکاهای کارگری برای  توقف اعدام سامان نسیم

جناب آقای رئیس‌جمهور،
من از جانب ”یونیسون UNISON) ” )، بزرگ‌ترین اتحادیهٔ کارمندان دولتی بریتانیا که ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار عضو دارد، این نامه را به شما می‌نویسم تا از شما بخواهم که با مداخله در موضوع اعدام قریب‌الوقوع آقای سامان نسیم، جلوی این اعدام را بگیرید. تا آنجا که ما اطلاع یافته‌ایم، سامان نسیم پس از دستگیر شدن در ۱۷ سالگی و در جریان بازجویی‌ها و بازداشتِ پس از آن، مورد رفتارهای وحشیانه و غیرانسانی قرار گرفته است. ما از دریافت خبر اعدام قریب‌الوقوع او به‌شدت متحیّر و نگران شده‌ایم. ما اطلاع یافته‌ایم که سامان، که اکنون ۲۲ ساله است، قرار است که روز ۱۹ فوریه [۳۰ بهمن] اعدام شود. سامان نسیم، پس از ۹۷ روز پیاپی شکنجه شدن، ”اعتراف کرد“ که عضو یک گروه مخالف است و علیه دولت دست به اسلحه برده است. سامان، که در یک سلول ۲ متر در نیم متر زندانی بوده است، پیش از آنکه با چشمان بسته مجبورش کنند که در پای ٬اعتراف٬اش انگشت بزند، پیوسته مورد شکنجه قرار داشته است.
بر اساس گزارش سازمان عفو بین‌المللی، شدت شکنجه به‌قدری بوده است که او دیگر قادر به راه رفتن نیست. سامان را ساعت‌ها از دست و پا آویزان کرده بودند و بدن او سیاه و کبود شده است. سامان در جریان بازجویی‌های طولانی‌اش به وکیل دسترسی نداشته است و به او اجازهٔ تماس با خانواده‌اش را نیز ندادند. خانوادهٔ او از طریق اخبار تلویزیون دولتی از دستگیری او باخبر شدند.
اعترافی که با استفاده از شکنجه از یک مرد جوان، با هر جُرم ادعایی، گرفته شده باشد، هیچ ارزش و اعتباری ندارد. ما از دولت ایران می‌خواهیم که در چارچوب معیارهای حقوق بین‌المللی و پیمان (کنوانسیون) حقوق کودکان عمل کند. از همه مهم‌تر و عاجل‌تر، ٬یونیسون٬ خواستار آن است که حکم اعدام سامان نسیم بی‌درنگ لغو شود.
ما از شما می‌خواهیم که در این مورد دخالت کنید و خواستار توقف اعدام سامان نسیم شوید. شهرت کشور شما، در صورت اجرای این اعدام ناعادلانه و غیرقابل‌دفاع، ضربهٔ دیگری خواهد خورد. سرنوشت زندگی سامان نسیم در دستان شماست. خواهشمندیم که پیش از آنکه دیر شود اقدامی بکنید.
با احترام،
دِیو پرِنتیس، دبیرکل،‌  اتحادیه کارمندان دولتی بریتانیا
رونوشت: آیت‌الله علی خامنه‌ای info@leader.ir

به نقل از «نامه مردم»، شماره ۹۶۷، ۴ اسفندماه  ۱۹۹۳

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا