مسایل بین‌المللی

ارتجاع و تروریسم همچنان فاجعه می‌آفرینند

خشونت وحشیانه و غیرانسانی تروریست‌های اسلامگرای افراطی بار دیگر فاجعه به بار آورد. بر اساس گزارش خبرگزاری‌های جهانی، در دو روز پنج‌شنبه و جمعهٔ گذشته، چهارم و پنجم تیرماه، نیروهای مسلّح وابسته به ”داعش“ و دیگر سازمان‌های تروریستی اسلامگرا در سه قارهٔ آسیا و آفریقا و اروپا دست به عملیات مسلّحانهٔ مرگبار و کشتار وحشیانهٔ مردم عادی زدند.

 

روز پنج‌شنبه چهارم تیرماه، تروریست‌های خلافتِ اسلامی موسوم به ”داعش“ به شهر عین‌العرب (کوبانی) در شمال حَلَب در نزدیکی مرز سوریه و ترکیه حمله کردند که به کشته شدن دست‌کم ۴۷ تن از نیروهای کرد مدافع شهر و در حدود ۱۰۰ غیرنظامی منجر شد. نیروهای تروریستی داعش، که قدرت‌های بزرگ امپریالیستی و نیروهای ارتجاعی منطقه هسته‌های اوّلیهٔ آن را در جنگ علیه دولت سوریه ”آزادی‌خواه“ می‌نامیدند و از آنها حمایت نظامی و مالی و اطلاعاتی می‌کردند، همچنان در دو کشور عراق و سوریه به کشتار و خون‌ریزی ادامه می‌دهند و امنیت و آسایش را از مردم سلب می‌کنند.
روز جمعه پنجم تیرماه نیز تروریست‌های داعش و دیگر اسلامگرایان افراطی در سه کشور کویت و تونس و فرانسه، در سه قارهٔ جهان، دست به کشتار وحشیانهٔ غیرنظامیان زدند. در تونس، یک تروریست مسلّح به روی توریست‌هایی آتش گشود که در کنار دریا در هتل ”امپریال مرحبا“ در شهر ساحلی سوسه استراحت می‌کردند. بر اساس گزارش خبرگزاری‌ها، این ترور، که داعش مسئولیت آن را به عهده گرفت، دست‌کم ۳۸ کشته به جا گذاشت. در حوالی ظهر همان روز، عملیات انتحاری یک تروریست اسلامگرای دیگر به مسجد امام صادق شیعیان در کویت، منجر به کشته شدن دست‌کم ۲۷ تن شد که برای ادای نماز جمعه در محل آن مسجد گرد آمده بودند. خلافت اسلامی ”داعش“ مسئولیت این حمله جنایتکارانه و کشتار ناجوانمردانه را نیز به عهده گرفت. در همان روز جمعه، در نزدیکی شهر لیون در شرق فرانسه، یک خودروی حامل مواد منفجره پس از عبور از دروازهٔ اصلی یک کارخانهٔ آمریکایی گاز، موجب انفجار مهیبی در محوطهٔ کارخانه شد. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، در جریان این حمله، پارچه‌نوشتی با متن عربی که روی یک سر بریده کشیده شده بود، در نزدیکی دروازهٔ اصلی کارخانه پیدا شد.
حزب تودهٔ ایران که عدالت‌خواهی و صلح‌طلبی و پرهیز از خشونت را سرلوحهٔ اندیشه و عمل خود می‌داند، نمی‌تواند به‌سادگی از کنار این جنایت‌های ضدبشری تاریک‌اندیشان و ”جهادگران اسلامگرای افراطی“ بگذرد. حزب ما انزجار خود را از چنین عملیات خونباری که جز ایجاد هرج‌ومرج و ترس و ترور و خفقان هدف و حاصل دیگری ندارد اعلام می‌کند و عاملان چنین کشتارهایی را جنایت‌پیشگانی می‌داند که آرامش و آسایش را از مردم جهان سلب کرده‌اند و هرچه زودتر باید بر آنها مهار زده شود و فضای عمل آنها بسته شود. حزب ما، حزب توده‌های زحمتکش، ضمن محکوم کردن این جنایت‌های وحشیانه، خود را در اندوه مرگِ قربانیان این فاجعه‌ها شریک می‌داند و با خانواده‌ها و نزدیکان آنها ابراز همدردی و همبستگی می‌کند. همان‌طور که قدرت‌های بزرگ امپریالیستی و حاکمان مرتجع منطقه‌ای در دهه‌های گذشته با حمایت از نیروهای اسلامگرای افراطی در افغانستان و پرورش آنها برای پیشبُرد سیاست‌های ضدمردمی خود بهره گرفتند، و دست آخر نیروهایی مثل طالبان را آفریدند که زندگی را بر مردم افغانستان و پاکستان تنگ و تلخ کردند، امروزه نیز نیروهای دست‌آموز و دست‌پروردهٔ همان قدرت‌ها و حاکمیت‌های ارتجاعی بار دیگر وضعیتی را پدید آورده‌اند و دست به جنایت‌هایی می‌زنند که مایهٔ ننگ و نفرت است. ایجاد و تقویت مستقیم و غیرمستقیم نیروهای جنایت‌پیشه زیر پرچم دین، و بهره گرفتن از آنها هرگاه که به سود پیشبُرد سیاست‌های جهانی و منطقه‌یی قدرت‌های بزرگ و حکومت‌های ارتجاعی باشد، بازی کردن با زندگی مردم خود جنایتی است که باید جلوی آن گرفته شود و عاملان آن به دست عدالت سپرده شوند. به همین دلیل، نباید گذاشت که وقوع جنایت‌هایی مثل آنچه در روزهای پنج‌شنبه و جمعهٔ گذشته رخ داد، مورد بهره‌برداری دولت‌ها و حکومت‌هایی مثل دولت آمریکا قرار گیرد، که اگرچه به رگبار بستن سیاه‌پوستان در یک کلیسای معروف و کشتن ۹ تن را به مسامحه می‌گذرانند، ولی اِبایی ندارند که از ترور‌های جنایت‌کارانهٔ امثال داعش و دیگر نیروهای اسلامگرای افراطی بهره‌برداری کنند و حقوق و آزادی‌های مسلمانان (و دیگر معتقدان دینی) را محدود کنند، یا به جوّ هرج‌ومرج و جنگ و تجاوز در جهان دامن بزنند.
از یک سو بحران‌های اقتصادی و سودوَرزی افسارگسیختهٔ سرمایه‌داری و تحمیل ”ریاضت“ اقتصادی و اجتماعی به مردم، و از سوی دیگر، تاریک‌اندیشی و هراس‌افکنی و جنایت‌های لگام‌گسیختهٔ تروریست‌هایی مانند داعش و القاعده و جبهه‌النصره و حامیان خلافت اسلامی (و البته حکومت‌هایی مثل حکومت صهیونیستی اسرائیل یا حکومت‌های ارتجاعی منطقه مثل عربستان و ترکیه) عرصهٔ زندگی شایستهٔ انسانی را بر مردم عادی جهان تنگ کرده است و وضعیت شکننده و نگرانی‌آوری را به وجود آورده است. صلح‌دوستان و عدالت‌خواهان جهان روزگار دشواری را می‌گذرانند ولی از پا ننشسته‌اند. مردم جهان خواستار زندگی آرام و شایسته و انسانی‌اند، و برای داشتن آن، خواه‌ناخواه و به هر صورت ممکن در برابر زورگویان و جنایت‌کاران می‌ایستند. سازمان‌های مردمی و ترقی‌خواه جهان در حمایت از این مبارزهٔ مردم و تقویت و پیشبُرد آن، در هر سطح و هر سرزمینی که باشد، وظیفهٔ خطیری به عهده دارند. حزب تودهٔ ایران، در کنار دیگر نیروهای ترقی‌خواه ایران و جهان، تمام تلاش خود را برای ادای چنین وظیفه‌ای به کار برده است و خواهد برد.

به نقل از نامه مردم شماره ۹۷۶، ۸ تیرماه ۱۳۹۴

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا