همبستگی با مبارزهٔ مردم ایران
اجلاس سالانهٔ سازمان ”لیبراسیون“، سازمان ترقیخواه و قدیمی انگلستان، که عضو مشاور در ساختار سازمانملل و شورای حقوقبشر آن است، در روز ۴ ژوئیه/تیرماه، در لندن، برگزار شد. هیئت نمایندگیِ کمیتهٔ دفاع از حقوق مردم ایران (“کودیر“) که عضو لیبراسیون است، در این اجلاس حضور داشت. نمایندهٔ حزب توده ایران نیز، در ادامهٔ سنت دیرینه سالهای اخیر، در این اجلاس مهم شرکت فعال داشت و در خلال برگزاری آن سخنرانی کرد.
لیبراسیون در دهههای ۱۹۵۰، ۶۰ و ۷۰ میلادی، با نام ”جنبش برای آزادی از استعمار“، در سازماندهیِ ابتکارهای مهمی در انگلستان در همبستگی با مبارزه خلقهای کشورهای مستعمره، نقش داشت و برخی از شخصیتهای معروف اجتماعی و سیاسی این کشور از فعالیتهای آن حمایت کردهاند. از دهه ۱۹۸۰ به بعد، لیبراسیون در همبستگی با جنبشهای آزادیبخش ملی و مبارزهٔ خلقها بر ضد امپریالیسم، مبارزه در راه کسب حقوق و آزادیهای دموکراتیک، صلح، و عدالت اجتماعی در کشورهای آفریقا، آسیا، و آمریکای لاتین، کارنامه درخشانی داشته است، و در حال حاضر، عدهای از خوشنامترین اعضای چپ پارلمان انگلستان و اتحادیههای کارگری این کشور، از فعالیتهای آن حمایت میکنند. آقای جرمی کوربین- که درحالحاضر برای بهدست گرفتن رهبری حزب کارگر بهنمایندگی از سوی نیروهای چپ جنبش کارگری و سندیکایی فعالیت میکند و بر اساس نظرسنجیهای عمومی بهلحاظ محبوبیت و سطح حمایت اعضای حزب کارگر از او، درصدر لیست کاندیداهای حاضر قرار دارد- ریاست شورای مرکزی لیبراسیون را بهعهده دارد.
سخنران اصلی اجلاس سالانه امسال آقای ”نیک دیردن“، از رهبران کارزار ”عدالت جهانی اکنون!“، بود که در رابطه با پیامدهای آشکار و پنهان طرحِ ”مشارکت بازرگانی و سرمایهگذاری کشورهای دو سوی اقیانوس اطلس“ سخن گفت، و به سؤالهای شرکتکنندگان در اجلاس پاسخ داد. این کوشندهٔ برجستهٔ کارزار بینالمللی بر ضد این طرح، با ارائهٔ اطلاعاتی جامع دربارهٔ این طرح، توضیح داد که، امضای این طرح میان آمریکا و اتحادیهٔ اروپا بهمنظور شتاب بخشیدن به روندِ بازگرداندن انبوهی از صنایع و خدمات از بخش دولتی و واگذار کردن آنها به بخش خصوصی، آنهم اغلب با هزینهیی گزاف بهحساب جیب مردم، موردنظر بوده است. کارزار ”عدالت جهانی اکنون!“، ازجمله سازمانهایی است که در رابطه با جمعآوریِ امضا برای فراهم کردن طوماری رسمی- و بهلحاظ قانونی قابلطرح- با خواست اقدام پارلمان اروپا برای ممانعت از اجرایی شدن این طرح فعالیت میکنند، و تا کنون بیش از دو میلیون امضا جمعآوری کردهاند. اجلاس همچنین چندین قطعنامه ارائهشده از سوی سازمانهای عضو لیبراسیون را مورد بحث و موشکافی قرار داد. در رابطه با شرایط سیاسی در ایران، صدور قطعنامهیی که در آن تحولهای سیاسی دو سال اخیر در کشور طرح و مسئلهٔ پیامدهای سیاستهای رژیم در برخورد با مبارزات مردم در راه کسب حقوق و آزادیهای دموکراتیک موردتوجه قرار گیرد، مطرح شد و موردحمایت اجلاس قرار گرفت. این قطعنامه، ضمن حمایت از اصلِ مذاکره برای حل مسالمتآمیزِ اختلافها بین رژیم دین سالار و کشورهای “۵ بهعلاوهٔ۱” عنوان میکند که، امضایِ “این توافقنامه بههیچوجه نباید به بهای نقض حقوق بشر و حقوق دموکراتیک مردم ایران و کشورهای منطقه باشد. ازاینروی، این نشست سالانه لیبراسیون مصوب میکند که برای صلح پایدار و احترام به حق حاکمیت همه خلقهای خاورمیانه، برای آزادی فوری همه زندانیان سیاسی ایران- بهویژه فعالان کارگری و اعضا و فعالان اتحادیههای کارگری که تنها جرمشان مبارزه برای حقوق کارگران است- برای پایان دادن به رفتار تبعیضآمیز با زنان، اقلیتهای قومی و اقلیتهای مذهبی از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران، برای پایان دادن به سانسور، و لغو مجازات اعدام در ایران کارزار کند. اجلاس مصوب میکند که لیبراسیون از کارزارهای برنامهریزی، سازماندهی و اجراشده بهوسیلهٔ کودیر در حمایت از مبارزات برای حقوق بشر و دموکراسی در ایران، پشتیبانی کند.”
به نقل از «نامه مردم»،شماره ۹۷۸، ۵ مرداد ماه ۱۳۹۴