بیانیهٔ “جنبش ترقیخواه کویت”: دربارهٔ کشف باندِ تروریستیِ همراه با اسلحه
کشف یک گروه تروریستی با مقدار زیادی اسلحه و مواد منفجره، که “رسانهها ” آن را به حزبالله نسبت دادند، بار دیگر درستیِ آنچه ما در بیانیهٔ پنجشنبه ۱۳ ماه اوت [۲۲ مردادماه ۱۳۹۴] بر آن تأکید داشتیم، بهاثبات رسانید. ما در بیانیه اعلام کردیم:”خطر تروریسم همچنان وجود دارد. خطاست اگر تصور کنیم با دستگیریِ جنایتکارانی که مسجد امام صادق را منفجر کردند بر تروریسم پیروز شدهایم، چراکه توطئهیی بسیار خطرناک درصدد کشاندن کویت به گرداب تروریسم در حال تکوین است، همانگونه که در کشورهای دیگر رخ داد.”
اضافه بر آن، کشف و دستگیریِ گروه تروریستی اخیر و میزان زیاد اسلحهٔ همراه آنان، هوشیاری در مقابل طرحهای امپریالیستی و اجتناب از پیروی از برنامههای قدرتهای محلی و اقلیمیِ رقیب که میتواند کشور ما را به میدان عملیات و تسویه حسابها تبدیل کند، ضروری است. بهویژه آنکه نوع و میزانِ اسلحه کشفشده نشان از آن دارد که تروریستها هدفی بزرگتر از انفجارهای تروریستی را در سر داشتهاند. ما، در مقام جنبش ترقیخواه کویت، معتقدیم:”نخست، در برخورد بههر گروه تروریستی با هر گرایش و وابستگیای به هر طرفی، نباید به بازداشت عنصرهای اجرایی اکتفا کرد. کشف حامیان، محرکان، پشتیبانان، و سرمایهگذاران برای انجام عملیات گروه، ضرورتی انکارناپذیر است.” بهنظر ما، باوجود اهمیتِ اقدامهای قانونی و امنیتی در رودررویی با گروههای تروریستی، مبارزه با تروریسم مبارزهیی طولانی زمان است که بُعدهایی مختلف دارد. بهویژه در شرایط اوضاع انفجار آمیز کنونی در منطقه، مبارزه با تروریسم بُعدهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، و رسانهایای گوناگون دارد. مبارزه با تروریسم، با درگیریها و چالشهای منطقهای و پروژهها و طرحهای در حال اجرا از جانب جریانهای درگیر در آن، بیارتباط نیست. تشکیل جبههیی داخلی و ملی، بههمراه سیاست خارجیای مستقل، از ملزومات چنین مبارزهییاند. پیروزی در نبرد با تروریسم، به فضای سیاسی و مدنیای آزاد که پشتوانِ حقوق و آزادیهای شهروندی و فردی و برابریِ قانونی و عدالت اجتماعی باشد نیاز دارد تا بتواند پروژهٔ “فرقهگرایی” و “تکفیری”گرایی را منزوی کند. جامعهٔ سترون و بسته، انگیزههای افراطگرایی را گسترش میدهد، هرگونه سیاست به حاشیه راندنِ [شهروندان] و یا تحریکآمیز، بیشک روحیهٔ “خشونت” را در جامعه تغذیه خواهد کرد.
مهم است که بدانیم برای پیروزی بر تروریسم، تمرکز بر جبههٔ فرهنگی، و رویارویی با اندیشههای تروریستی و تاریکاندیشی و گرایشهای افراطی و ترویجکنندهٔ کینههای فرقهای و نژادپرستانه، ضرورتی انکارناپذیر است. نشر افکار روشنگرانه و ترقیخواهانه و اندیشههای علمی و شهروندی، و همچنین سیاستِ گشایش در برابر فرهنگ و هنر و اصلاحِ آموزش و منعِ سوءِ استفاده از اماکن عبادت برای هدفهای سیاسی، اقدامهایی ضروریاند. بدیهی است که نیاز به مطبوعات و رسانههای آزاد بهمنظورِ بالا بردن آگاهیهای سیاسی مردم و افزودن بر هوشیاریِ آنان در برابر گفتمان تکفیری و فرقهای، باید مدنظر قرار گیرند.
جنبش ترقیخواه کویت، بر پشتیبانی از هر تلاش ملی برای مبارزه با تروریسم، ازجمله اقدامهای امنیتی و قانونی، تأکید میورزد. ما هرگونه بهرهبرداری از مبارزه تروریسم برای نقضِ قانون اساسی و تصویب قوانین استثنایی جدید، که مصادرهٔ حقوق شهروندی و سلب آزادیهای عمومی و فردی را هدف گیرد، رد میکنیم.
بهنظر ما، مبارزه با تروریسم از مبارزه برای دموکراسی جدا نیست. مبارزه با تروریسم، مبارزهٔ حکومت و سیستم امنیتی به “تنهایی” با تروریسم نیست. مبارزه با تروریسم، مبارزهٔ جامعه، مبارزهٔ تمامی مردم برای منزوی و خنثی کردن تروریسم و گروههای تروریستی است. مبارزه با تروریسم، بی حضورِ مردم و با بهحاشیه راندن آنان و جامعه و در پیش گرفتنِ سیاست تکصدایی، میسر نمیگردد. هرگونه حضورِ مردمی در این مبارزه، به اعتماد به آنان و شرکت فعال آنان در اداره امور مربوط به کشورشان، نیاز دارد. گسترش آزادیها و لغو قوانین دستوپاگیر و توقف فوری پیگردها علیه اندیشمندان و فعالان اپوزیسیون و تمرکز تلاش برای پیگردِ عناصر تروریست و رویارویی با طرحها و پروژههای حامیان تروریستها، از دیگر ضرورتهای این مبارزه است.
جنبش ترقیخواه کویت
کویت- جمعه، ۱۴ ماه اوت ۲۰۱۵ [۲۳ مردادماه ۱۳۹۴].
به نقل از «نامه مردم»، شماره ۹۸۰، ۲ شهریور ماه ۱۳۹۴