جشنوارهٔ سالانهٔ “کمونیست“ : مبارزه برای صلح و سوسیالیسم، و برضدِ امپریالیسم
بهرسم همهساله، حزب تودهٔ ایران از شرکتکنندگانِ این جشنواره در قلب شهر کپنهاگ بود. غرفهٔ حزب با شعارها و نشانهای حزب تودهٔ ایران تزیین شده بود و در آن نشریههای حزب که دربردارندهٔ موضعگیریهای حزب ما درخصوصِ توافق جامع هستهای، تحولهای منطقهٔ خاورمیانه، فاجعهٔ ملی، و مبارزات جنبش مردمی و جنبش کارگری با رژیم ولایتفقیه بود، به زبانهای فارسی، دانمارکی و انگلیسی، به مراجعهکنندگان ارائه میشدند.
جشنوارهٔ “کمونیست”، بهرسم هرساله، ۲۴ و ۲۵ مردادماه/ ۱۵ و ۱۶ ماه اوت، در سالروز انتشار ارگان مرکزی حزب کمونیست دانمارک (در سالهای پس از جنگ دوّم جهانی)، در یکی از پارکهای اصلی شهر کپنهاگ و با شعار: “برای صلح و سوسیالیسم، برضدِ جنگافروزی و امپریالیسم؛ مبارزه با سیاستهای ریاضت اقتصادی؛ آینده از آنِ سوسیالیسم است”، برگزار شد. جشنواره امسال، بیستمین جشنواره در دورهٔ نوین (پس از فروپاشی اردوگاه و سوسیالیسم و پیامدهای منفی آن برای جنبش کارگری و حزب کمونیست دانمارک) بود، که در اوضاعی دشوار، بههمت کمونیستها و فعالان سندیکاهای کارگری، برگزار میگردید. در طول این جشنواره، پرچم مبارزه، با شعار: “مبارزه ادامه دارد، فعال باشیم!” برافراشته نگهداشته شده بود.
در جشنواره امسال حضور سندیکاهای کارگری، بهویژه اتحادیههای سراسری “اف ۳” و “اف او آ” و نیز نهادها و ارگانهای مردمی، فراخوانِ مبارزه برضدِ اتحادیهٔ اروپا، ناتو، و جنگطلبی، بسیار پررنگ بود. کمیتهیی مردمی با نام:”کارزار برضدِ خریدهای نظامی”، که اخیراً در دانمارک و از سوی نیروهای مترقی- با تلاش کمونیستها و دیگر جریانهای چپ- سازماندهی شده است، در جشنواره امسال فعالیت چشمگیری داشت و نمایندهٔ آن در نخستین روز جشنواره سخنرانی مفصلی درخصوص سیاستهای جنگطلبانهٔ دولت دستراستیِ دانمارک و نقشِ آن در ناتو، ایراد کرد. بهعلاوه، در جشنواره امسال جلسههای پرشور بحث- که با استقبال فراوانی نیز روبهرو شد- درخصوص کوبا و سیاستهای نوین اصلاحات، کوبا و سوسیالیسم، و نیز وضعیت یونان، با حضور رفقای حزبهای برادر کوبا و یونان، برگزار شد. سخنرانان اصلی امسالِ جشنواره، “دنیس کریستینسن”، دبیرکل اتحادیهٔ سراسری کارکنان بخش عمومی”اف او آ”، و “بریان اولسن”، عضو هیئتمدیرهٔ سندیکای سراسری “اف ۳” در شمال دانمارک، بودند. این دو رهبرِ جنبش سندیکایی زحمتکشان دانمارک، بر لزومِ مبارزهٔ جدی و قاطع با سیاستهای ریاضت اقتصادی که از سوی اتحادیهٔ اروپا دیکته میشود، و نیز بر مبارزه با برنامههای دولت دستراستی دانمارک، تأکید کردند. نمایندهٔ سندیکای “اف ۳” شمالِ دانمارک، بر پیوند میان مبارزه با دولتِ دستراستی در داخل کشور و مبارزه برضدِ جنگافروزی ناتو در خارج از کشور، تأکید ورزید. حزب تودهٔ ایران در جشنواره کمونیست حضوری فعال داشت. غرفهٔ حزب که با شعارها و پرچمها و نشانهای حزب ما تزیین شده بود، با ارائه نشریههای حزب به مراجعهکنندگان به غرفه، دربارهٔ موضعگیریهای حزب ما در قبال توافق جامع هستهای، تحولهای منطقه، مبارزات کارگری، و جنبش مردمی، اطلاعرسانی میکرد. بهعلاوه، بهمناسبت سالگردِ فاجعهٔ ملی کشتار زندانیان در سال ۶۷، در غرفه حزب درخصوص این جنایت فراموشنشدنی و نابخشودنیِ رژیم ولایتفقیه، به بازدیدکنندگان بهطورِعموم، و نیز به مسئولان حزب کمونیست در دانمارک و دیگر حزبهای برادر و مسئولان و نمایندگان سندیکاهای کارگری و نهادهای مردمی، توضیح داده میشد. رفیق “آرنه شیلر”، صدر جدید حزب کمونیست در دانمارک، بهاتفاق تنی چند از رفقای رهبری حزب برادر، درجریان جشنواره در غرفه حزب حضور یافت، و ضمن تشکر از رفقای تودهای برای شرکت مؤثر در جشنواره، بار دیگر همبستگی کمونیستهای دانمارک را با حزب تودهٔ ایران و جنبش مردمی در مبارزه با رژیم ولایتفقیه، مورد تأکید قرار داد.
از دیگر نکتههای برجسته و چشمگیر در بیستمین جشنواره کمونیست (در مرحله نوین)، فعالیت جوانان کمونیست بود. رفیق “بریان گرونولد”، به نمایندگی از کمونیستهای جوان، در نخستین روزِ جشنواره سخنرانیای پرشور درخصوص اهمیتِ آگاهیرسانی و سازماندهیِ جوانان- بهویژه جوانان کارگر و دانشجو- ایراد کرد. همچنین نمایندهٔ رسمی “جبههٔ خلق برضدِ اتحادیه اروپا” (ائتلافی شامل نیروهای ضدِ اتحادیهٔ اروپا که حزب کمونیست در دانمارک نیز عضو آن است)، در روز دوّم جشنواره به سخنرانی پرداخت و اهمیتِ مبارزهٔ فعال برضدِ اتحادیه اروپا را یادآور شد. رفیق “آرنه شیلر”، صدر حزب کمونیست در دانمارک، سخنرانِ مراسم پایانِ جشنواره بود. رفیق شیلر، بر لزومِ مبارزهٔ فعال کمونیستها با دولت دستراستی دانمارک، اتحادیهٔ اروپا، و ناتو تأکید کرد. او اعلام داشت که، مبارزه برای صلح از اهمیتِ اساسی برخوردار است. رفیق شیلر در ادامه گفت، اقدامهای ناتو، آمریکا، و اتحادیهٔ اروپا، بهویژه در خاورمیانه و اوکراین- و همچنین در دیگر منطقههای جهان- خطرِ شعلهور شدنِ جنگ و گسترش آن را بهدنبال دارد. صدر حزب کمونیست در دانمارک همچنین شدت یافتنِ مبارزه با سیاستهای ریاضت اقتصادی و سیاستخارجی جنگطلبانهٔ دولت دانمارک در تبعیت از ناتو، را خواستار شد.
به نقل از «نامه مردم»، شماره ۹۸۰، ۲ شهریور ماه ۱۳۹۴