شورای جهانیِ صلح: «آری» به صلح، «نه» به ناتو!
گردهمایی سران کشورهای عضو پیمان تجاوزگر ”ناتو“ در روز های ۹ و ۱۰ ژوئیه (۱۸ و ۱۹ تیر) در شهر ورشو، پایتخت لهستان، برگزار شد. در صدر دستورکار این نشست مهم سران ناتو مسائل مهمی مانند تحولهای سیاسی در اوکراین و کشورهای اروپای شرقی همجوار فدراسیون روسیه، ادامهٔ حضور نظامی ”ناتو“ در افغانستان و عراق، بحران خاورمیانه، و جنگ داخلی در سوریه قرار داشت.
یکی از پیامدهای مهم این گردهمایی، هماهنگ کردن کارزار کشورهای عضو ناتو علیه فدراسیون روسیه و کوشش برای منزوی کردن این کشور از طریق اِعمال تحریمهای اقتصادی، استقرار نیروهای نظامی ناتو در کشورهای همسایهٔ روسیه، و دیگر تصمیمهای سیاسی پُردامنه بود. نشست سران ناتو همچنین تصمیم به تکمیل و استقرار سیستم “سپر موشکی” در مرزهای شرقی لهستان گرفت که هدفِ آن فدراسیون روسیه است. پیامد قابل توجه دیگر نشست سران ناتو در ورشو، تصمیمگیریهای مشخص در مورد هماهنگ کردن سیاست خارجی اتحادیهٔ اروپا با تصمیمها و عملکردهای این پیمان نظامی تجاوزگر است که نیروهای آن بیش از ۵۰ کشور سرمایهداری در آمریکای شمالی و شرق اروپا را در بر میگیرد. در این زمینه، تصمیم اتحادیهٔ اروپا به ایجاد یک نیروی نظامی (ارتش) مشترک اروپایی زیر فرماندهی کمیسیون اروپا و در ارتباط تنگاتنگ با پیمان ناتو قابل توجه است. نشست اخیر ناتو در ورشو همچنین در مورد استقرار واحدهایی از ارتشهای بریتانیا، آلمان، و لهستان، زیر فرماندهی ناتو، در کشورهای بالتیک، بحث و تصمیمگیری کرد. «شورای جهانی صلح» برای افشای مقاصد شوم و جنگطلبانهٔ ناتو و کشورهای امپریالیستی، در روزهای ۸ و ۹ ژوئیه با همکاری و هماهنگی کمیتهٔ صلح لهستان، نشستها و برنامههای روشنگر موفقی را در ورشو سازمان داد.
کنفرانس صلح در روز ۸ ژوئیه با شرکت نمایندگان جنبش صلح از ۲۱ کشور جهان و از جمله از ایتالیا، ایرلند، بولیوی، نروژ، یونان، ترکیه، سریلانکا، سوئد، مولداوی، قبرس، ایران، جمهوری چک، لهستان، صربستان، بلژیک، پرتغال، ایالات متحد آمریکا، اسپانیا، و مجارستان برگزار شد. اهداف اعلام شدهٔ این کنفرانس عبارت بود از:افشای برنامههای جدید ناتو در شرق اروپا و خاورمیانه و سایر نقاط جهان، محکوم کردن دخالتهای تجاوزگرانهٔ امپریالیستی، تبادل نظر و تجربه در مبارزه با موجودیت و عملکرد ناتو در کشورهای مختلف عضو، بررسی راههای موفق برای گسترش مخالفت بیشتر با ناتو و ایجاد جنبشی مؤثر در سطح جهانی پیرامون خواست انحلال این پیمان نظامی تجاوزگر، کارزار علیه ادامهٔ استقرار و عملکرد پایگاههای نظامی ناتو در کشورهای جهان، و اعلام همبستگی با مبارزهٔ مردم جهان برای حق تعیین سرنوشت و کنترل ثروت های ملّی خود بدون دخالتهای نظامی یا سیاسی خارجی.
نمایندگان نهادهای بینالمللی ترقیخواه از جمله فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری (WFTU)، فدراسیون بینالمللی زنان دموکرات، فدراسیون جهانی جوانان دموکرات، انجمن بینالمللی وکلای دموکراتیک، و همچنین اعضای پارلمان یونان و پارلمان اروپا در این کنفرانس شرکت داشتند و در آن سخنرانی کردند. معاون دبیرکل ”کمیتهٔ دفاع از حقوق مردم ایران“ (کودیر) در این اجلاس به نمایندگی از طرف فعالان صلح در ایران سخنرانی کرد و دربارهٔ طرحهای خطرناک کشورهای امپریالیستی و اعضای پیمان ناتو در منطقه و بهویژه در مورد ”طرح خاورمیانهٔ نوین“ افشاگری کرد. او در سخنان خود به سیاست جدید منطقهیی آمریکا در ارتباط با “مهار چندجانبهٔ” تحولهای خاورمیانه از طریق کنش و واکنشهای متقابل بین جمهوری اسلامی ایران، ترکیه، عربستان، مصر، و اسرائیل در راستای تأمین و حفظ منافع حیاتی آمریکا و سلطه و سرکردگی سیاسی امپریالیسم آمریکا را اشاره کرد و نسبت به پیامدهای این روند برای صلح جهانی اظهار نگرانی کرد.
در روز شنبه ۹ ژوئیه، همهٔ شرکتکنندگان در کنفرانس و طرفداران جنبش صلح در لهستان با حمل پلاکاردهای گوناگون با مضمون حمایت از صلح و مخالفت با ناتو و جنگهای امپریالیستی، در تظاهرات اعتراضی بینالمللی بر ضد ناتو در خیابانهای مرکزی شهر ورشو راهپیمایی کردند.
به نقل از «نامۀ مردم»، شمارۀ ۱۰۰۳، ۲۱ تیرماه 1395