مسایل سیاسی روز

»نامهٔ مردم»، در جشن روزنامهٔ «عصرما»، ارگان حزب کمونیست آلمان

نوزدهمین جشن دوسالانهٔ روزنامهٔ “عصر ما”، ارگان مرکزی حزب کمونیست آلمان [دِ کا پِ]، در روزهای یکم تا سوم ژوئیه/ ۱۱ تا ۱۳ تیرماه، در شهر دورتموند [آلمان]، با شرکت ده‌ها هزار بازدیدکننده، برگزار شد. در جشن “عصر ما”، که بزرگ‌ترین جشن از سوی نیروهای چپ در آلمان به‌شمار می‌آید، ۲۲ حزب کمونیست و کارگری و مترقی از سراسر جهان شرکت داشتند.
نشریهٔ “نامهٔ مردم”، ارگان حزب تودهٔ ایران، که از آغاز برپایی این جشن از سال ۱۳۵۳ خورشیدی، فعالانه و همواره در آن شرکت داشته است، امسال نیز ازجمله دعوت‌شدگان به‌ این جشن بود. معمولاً در این جشن مطبوعاتی بزرگ چپ، روزنامه‌های ارگان حزب‌های برادر شرکت می‌کنند.

رفقای توده‌ای با برپا داشتن غرفه حزب تودهٔ ایران، که به دیواره‌های درونی و بیرونیِ آن شعارهای اصلی حزب ازجمله “آزادی برای همهٔ زندانیان سیاسی و عقیدتی”، “با هم به سوی تشکیل جبههٔ واحد ضد دیکتاتوری” و همچنین شعارهایی پیرامون خواست‌های بی‌درنگِ زحمتکشان میهن‌مان مانند: برپاییِ سندیکاهایِ مستقل، تصویر جان‌باختگان توده‌ای با شرح مختصری از قهرمانی‌های آنان در راه مبارزه برای بهبود زندگی مردم و زحمتکشان و برقراریِ عدالت اجتماعی و نیز آرم درشت “نامه مردم”، آویخته بودند جلوهٔ خاصی به ‌آن داده بودند. در خلال سه روز برگزاری این جشن، رفقای توده‌ای در کنار ارائهٔ نامهٔ مردم، اعلامیه‌های حزب به زبان آلمانی و کتاب‌های حزبی به دیدارکنندگان از چادر حزب، به پرسش‌های گوناگون آنان دربارهٔ موضع‌گیری‌های حزب نسبت به تحول‌های جاریِ مهم ـ هم در ایران و منطقه و هم در جهان ـ پاسخ دادند و در جریان بحث و گفت‌وگوهای متعددی که با آنان داشتند، کوشیدند توجه‌شان را به نظرات حزب جلب و با آن‌ها آشنایشان کنند، و علاوه بر این‌ها، دیدارکنندگان را در جریان آخرین تحولات اوضاع سیاسی و اجتماعی ایران قرار دادند. در طول روزهای برگزاری جشن ارگان حزب برادر “دِ کا پِ”، برنامه‌های پرشمار سیاسی، اجتماعی، هنری و تشکیل میزگردهای بسیاری با موضوع‌هایی متنوع در عرصهٔ مسائل داخلی کشور آلمان و عرصهٔ رویدادها‌ و تحول‌های بین‌المللی برگزار شدند. “حزب چپ” آلمان نیز با حضور شمار زیادی از اعضایش و نیز نمایندگانش در مجلس ملی آلمان، در این جشن مشارکتی فعال داشت. علاوه بر حضور اعضا و شخصیت‌های سیاسی”حزب چپ”، اعضای اتحادیه‌های کارگری آلمان و طیف وسیعی از نیروهای چپ از کشور آلمان و سایر کشورهای جهان، ازجمله کنش‌گرانِ حرکت‌های ضدِ فاشیستی و نژادپرستی و راست‌افراطی، سازمان‌های مختلف جوانان و زنان، طرفداران حفظ محیط‌زیست، و جز این‌ها، در این جشن روزنامهٔ “عصر ما” شرکت داشتند و به صورت‌های گوناگون، دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرهایشان را در خلال بحث‌ها و گفت‌وگوها  با بازدیدکنندگان جشن به‌طورعام، در میان می‌گذاشتند.  جشن روزنامه “عصر ما” جشنی است در خدمت طبقهٔ کارگر و قشرهای زحمتکش، جشنی است برای صلح‌خواهی و دوستی بین انسان‌ها و بر ضدِ جنگ و فاشیسم، همراه با روح همبستگی انترناسیونالیسم پرولتری و در مسیر دفاع از جنبش‌های مترقی و کمونیستی در سراسر جهان و به‌چالش طلبیدنِ ستم، نژادپرستی و بی‌عدالتی.
امسال نیز در ۱۰۰ میزگردی که در غرفه‌های اصلی و استانی حزب کمونیست آلمان و با حضور دیدار‌کنندگانِ جشن انجام گرفتند، بحث‌هایی بسیار پرشور، روراست و آموزنده پیرامون مسائل ملی و بین‌المللی جریان داشت. از میان موضوع‌های موردبحث در این میزگردها،  به موضوع‌هایی مانند: “مسائل و وظایف فعلیِ جنبش کارگری در آلمان و چالش‌های پیشِ رویِ آن در آینده”، “مسائل مربوط به پناهندگان و مهاجران به آلمان و تبلیغات در این زمینه و تأثیرِ آن‌ها بر جامعهٔ آلمان و راه‌حلِ بغرنجی‌های این مسئله از دیدگاهِ چپ” و “مسائل مربوط به جنبشِ صلح و نقش و وظیفه روزنامهٔ عصر ما در حکم ارگان یک حزب کمونیست در این زمینه” می‌توان اشاره کرد.  همبستگی با کوبای سوسیالیستی همواره بخش جدایی‌ناپذیرِ جشن روزنامه “عصر ما” بوده است. و به‌این دلیل چادر روزنامهٔ “گرانما”، ارگان حزب کمونیست کوبا، با ارائه برنامه‌های هنری [به‌ویژه موسیقی آمریکای لاتین]، سیاسی و جز این‌ها، همواره کانونی از وجد و شور و محل حضور همیشگی دیدارکنندگان از جشن بوده است. با حضور سفیر کوبا در آلمان در چادر روزنامهٔ “گرانما”، بحث و گفت‌وگویی با عنوان: “هرچیز را که ‌تغییرپذیر است، تغییر بده!” جریان پیدا کرد.
به‌دلیل ادامهٔ جنگ خانمان‌سوز در سوریه، میزگردی با حضور نمایندگان حزب‌های کمونیست سوریه و فلسطین، نمایندگان جنبش صلح در آلمان و صدر حزب کمونیست آلمان، در غرفهٔ اصلی جشن برگزار شد و از طریق بحث‌ها و اطلاعات مطرح‌شده در این میزگرد، بازدیدکنندگانِ جشن در جریان آخرین تحول‌ها و دیدگاه‌ها در این زمینه قرار گرفتند.
در میزگرد دیگری نیز که پیرامون حضور ناتو در کشورهای حوزهٔ دریای بالتیک و لهستان، درگیری‌ها در اوکراین، خطرِ گسترش جنگ در این منطقه و علل و پیامدهای آن، بحث و گفت‌وگو شد. ازجمله نکته‌های جالبِ جشن روزنامه “عصرما”، ارائهٔ برنامه‌های گوناگون هنری ازجمله اجراهای تئاتری، اجرای ۱۱۵ ساعت کنسرت موسیقی و نمایش فیلم برای بازدیدکنندگان بود. جشن روزنامهٔ ”عصر ما”، پس از سه روز فعالیت گسترده در عرصه‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، در محیطی سرشار از همبستگی بین‌المللی، همدلی و شادی و شور، با موفقیت به‌پایان رسید.

به نقل از «نامۀ مردم»، شمارۀ ۱۰۰۶، ۱ شهریور ۱۳۹۵

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا