مسایل سیاسی روز

«سند ۲۰۳۰» دیوارکشیِ دولت روحانی در برابر قوانین مترقی

روحانی، در جشن سپاس از ستادهای انتخابی‌اش، گفت: “چقدر رفتند سم‌پاشی کردند، گفتند اسلام از دست رفت و در تمام مدارس ما اخلاق زیر پا گذاشته می‌شود. هرکسی تهمت زد، توهین کرد و غیبت کرد از همه گذشتم ولی از این توطئه ۲۰۳۰ نمی‌گذرم. یک‌وقتی شما امام زمان را ابزار سیاست قرار می‌دهید که مردم جواب دادند یک‌وقت امام رضا را ابزار قرار می‌دهید و مردم جواب می‌دهند. تو را به‌خدا دین را ابزار سیاست نکنید؛ چرا به معلمان و دانش‌آموزان ما توهین کردید؟ من از ۲۰۳۰ نمی‌گذرم و تا آخر دولت دوازدهم آن را دنبال می‌کنم.”

 پیش از شروع رأی‌گیری برای انتخابات ریاست‌جمهوری، علی خامنه‌ای، در سخنانی، با اشاره به سند ۲۰۳۰، آن را به‌شدت موردانتقاد قرار داد. او گفت: “این سند و امثال آن، مواردی نیستند که جمهوری‌اسلامی ایران تسلیم آن‌ها شود، و امضای این سند و اجرای بی سروصدای آن قطعاً مجاز نیست و به دستگاه‌های مسئول نیز اعلام شده است.” خامنه‌ای در جایی دیگر گفت: “این شورا باید مراقبت می‌کرد و نباید اجازه می‌داد که کار تا جایی پیش برود که اکنون ما مجبور به جلوگیری از آن شویم.” و همچنین در ادامه اضافه کرد: “اینجا جمهوری‌اسلامی ایران است و در این کشور مبنا اسلام و قرآن است. اینجا جایی نیست که سبک زندگی معیوب و ویرانگر و فاسد غربی بتواند اعمال نفوذ کند. در نظام جمهوری‌اسلامی پذیرش چنین سندی، معنا ندارد” [روزنامه کیهان، ۱۸ اردیبهشت‌ماه]. شورای اطلاع‌رسانی دولت در توضیح موضوع موردایراد خامنه‌ای بیانیه‌یی منتشر کرد که در آن هرگونه شائبه‌یی مبنی بر اینکه این سند به‌امضای دولت رسیده است را تکذیب کرد و اعلام داشت که، دولت در نامه به “یونسکو” ازجمله آورده است: “جمهوری‌اسلامی ایران خود را متعهد به بخش‌هایی از چارچوب اقدام آموزش ۲۰۳۰ که به‌هر شکلی در تعارض با مقررات و اولویت‌های ملی، باورهای دینی و ارزش‌های فرهنگی جامعه ایرانی تفسیر و تعبیر شوند، نمی‌داند” [خبرگزاری ایسنا، ۲۵ اردیبهشت‌ماه]. نوبخت، سخنگوی دولت، هم اعلام کرد: “مقام معظم‌رهبری هفته گذشته در جایگاه رهبری که بر همه مسائل نظارت دارد درباره سند ۲۰۳۰ توصیه‌هایی فرمودند و طبیعی است که نظر معظم‌له برای دولت مهم است” [ایسنا، ۲۶ اردیبهشت‌ماه]. نوبخت در جایی دیگر تأیید کرد که، تا رفع ابهامات  درباره  سند ۲۰۳۰ هرگونه فعالیتی در مورد آن در ایران متوقف شد. حسن روحانی نیز در بیانیه‌یی خطاب به ملت تأکید کرد: “عده‌ای برای کسب نامشروع قدرت، دروغ‌های زیادی درباره امضای سند ۲۰۳۰ منتشر کردند” [ایلنا، ۲۷ اردیبهشت‌ماه]. بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه، نیز گفت: “… موضوع با فوریت و جدیت طی جلسات کارشناسی متعدد، در وزارت امورخارجه نیز موردبررسی قرار گرفت. بدون تردید فرمایشات مقام معظم‌رهبری در همه امور فصل‌الخطاب است” [خبرگزاری مهر، ۲۷ اردیبهشت‌ماه]. جالب‌ترین موضع‌گیری در این رابطه اما در سایت “کلمه”، به‌قلم محمدجواد اکبرین، در مطلبی با عنوان “‌گزارش‌های دروغ به رهبر” بود. اکبرین می‌نویسد: “دو روز است که آقای روحانی و سخنگوی دولت در تلاش‌اند تا مؤدبانه توضیح دهند که اطلاعات دروغ به رهبری چه بر سر او و کشور آورده است.” مطلب سایت کلمه، با آوردن نقل‌قول‌هایی از خبرگزاری‌ها که در بر دارندهٔ سخنان مخالفان و توضیح دولتیان است، درصدد القای این مهم است که: دولت در این رابطه  سند ۲۰۳۰ را  امضا نکرده و سیاست‌های دولت مطابق با خط حاکمیت و رهبر است. اکبرین، در پایان مطلبش، باز بر این “دروغ” تأکید می‌کند و می‌نویسد: “بگذریم! فردای انتخابات، تاریخ مصرف این بولتن‌های میلیونی تمام می‌شود، اما نه دروغ‌های این جماعت تمام می‌شود نه قصه اسلام سکس‌زده آنها.” جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور، که در نقش یدک‌کش روحانی کاندیدا شد و بعد انصراف داد، در این ارتباط گفت: “مطالب هنجارشکنانه‌ای که درخصوص سند ۲۰۳۰، منتشر شده، کذب محض و مصداق بارز اشاعهٔ فحشا و بُهتان به نظام مقدس جمهوری‌اسلامی ایران است” [روزنامه ایران، ۳۰ اردیبهشت‌ماه].

روزنامه شرق، ۳۰ اردیبهشت‌ماه، در مطلبی به‌قلم داوود حشمتی، با اشاره به یک‌ بند از این سند که به آموزش جنسی مربوط  است، همراه با توضیحاتی، سخنان بهشتی را آورده که گفته بود: “اگر منظورتان این است که بچه‌ها در اولین فرصت و زمانی که توانایی دارند، اندام‌های جنسی را بشناسند، نقش اندام‌ها را بدانند، ترشحات اندام‌ها را بدانند، خوب، این مسئله برای بچه مسلمان مسئله تازه‌ای نیست. شما می‌دانید که همیشه همین بچه مسلمان  را  با رسالهٔ عملیه  آشنا می‌کردند. سعی می‌شود قبل از اینکه پسر دچار احتلام بشود به او گفته شود که به شکلی از اشکال، ممکن است جُنُب بشود و وظیفه‌اش هم غسل کردن است. سعی می‌کردند به دخترخانم‌ها، قبل از اینکه به ۹ سالگی تمام برسند و احتمالاً خودشان با مسئلهٔ عادت ماهانه روبه‌رو بشوند، به شکلی از اشکال بفهمانند که اگر چنین چیزی دیدی وحشت نکن. به‌هرحال، به آن‌ها گفتم این حرف‌ها برای بچه مسلمان‌ها نیست. این حرف‌ها برای بچه‌های مسیحی است.”

به‌نظر می‌رسد این مطلب تنها موردی بود که قضیه را از زاویه واقعی آن موردبررسی قرار داد. اینجا ما درصدد بررسی کامل سند ۲۰۳۰ سازمان ملل نیستیم، اما محتوای این سند به مسائل آموزش جنسی کودکان هم اشاره دارد. نگاهی به سخنان اعتدالیون و حامیان حسن روحانی و به‌خصوص مطلب مشمئز کنندهٔ سایت کلمه بیندازید تا عمق درماندگی نظری و ادعایی این جماعت آشکار شود. در هیچ‌یک از این سخنان یک جمله در دفاع از این سند وجود ندارد.  در این سخنان اصرار بر این است که این دروغ بزرگی است که به دولت نسبت داده‌اند. اتفاقاً ما هم معتقدیم این ادعاها دروغ بوده است و دولتی که نماینده تاریک‌اندیشان حاکم است، درنهایت، تعهدنامه‌های مترقی‌ای را که به‌وسیلهٔ  سازمان ملل تهیه و تدوین می‌شوند امضا نمی‌کند و اگر هم امضا کرد اماواگرهایی را به‌آن وصل می‌کند. موردهای مرتبط با حقوق کودکان و زنان از نمونه‌های زنده آن هستند.

به نقل از«نامۀ مردم»، شمارۀ ۱۰۲۶، ۸ خرداد ماه ۱۳۹۶ 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا