مسایل سیاسی روز

جشن هفتاد و ششمین سالگرد تأسیس حزب تودۀ ایران در اتریش

جشن هفتادوششمین سالگرد بنیادگذاری حزبمان در روز شنبه ۷ اکتبر، به همت رفقا و دوستداران حزب و با شرکت ده ها تن از هم میهنان ایرانی و میهمانان خارجی، در شهر وین (اتریش) با موفقیت برگزار شد. رفقای توده‌ای در اتریش از هفته‌ها پیش از برگزاری جشن، سازماندهی این همایش را آغاز کرده بودند. رفقا  سالن جشن را با نگاره‌هایی از رهبران برجسته و رفقای قهرمان حزبی چون حیدرخان عمواوغلی، دکتر ارانی، روزبه و فاطمه مدرسی (سیمین فردین) و دیگر رفقای شهید حزبی آراسته وشعارهای فارسی و آلمانی چون “فرخنده باد ۷۶مین سالگرد بنیادگذاری حزب توده ایران”، “صلح آری، جنگ نه”، “حزب تودۀ ایران برای صلح، دمکراسی و عدالت اجتماعی  “و “آزادی برای زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران “را در چهار سوی سالن به فارسی و آلمانی نصب کرده بودند و تلاش کرده بودند تا فضایی گرم و رفیقانه را برای پذیرایی از میهمانان آماده کنند.

 حضور پرشور رفقا و دوستان حزبمان در جشن امسال، مانند هر سال ستایش‌برانگیز بود. استقبال و حضور چشمگیر رفقای اتریشی، افغانی، عراقی، کرد و ایزدی نشان دهنده همبستگی ژرف بین المللی آنان با حزب توده ایران بود.

با نواخته شدن “سرود چهارم حزبی “که شعر آن سرودهٴ زنده یاد دکتر احسان طبری است، یاران به پا خاستند و همراه با طنین “برشکن هر سد اگر خواهی آزادی… “هم نوا شدند: “از رزم است هر خلقی قدرتمند”.

رفیق مجری برنامه در سخنرانی خود به فارسی و آلمانی به مهمانان خوش‌آمد گفت و پس از اعلام برنامه از جمله اظهار داشت: “هر دو رژیم پادشاهی و جمهوری اسلامی ده‌ها سال تمامی تلاش خود را بکار بستند تا ریشه حزب تودۀ ایران را از جای برکنند و برای همیشه خیال خود را از توده ای ها و اندیشه‌های آنان خلاص سازند. اما همین که ما امروز در این جا گردهم آمده‌ایم و 76 مین سالگرد حزب تودۀ ایران را جشن می‌گیریم، خود گواه آن است که داغ این آرزو بر دل آن‌ها مانده است و آن‌ها در کارشان موفق نبوده‌اند. این امر را، ما پیش از همه مدیون فداکاری و از خودگذشتگی‌های رفقای ‌شهیدمان هستیم که در شکنجه گاه‌های رژیم شاهنشاهی و جمهوری اسلامی با گذشتن از جان خویش، از آرمان‌ها و اندیشه‌های انسانی خود و از حقانیت حزبشان دفاع کردند. امروز حزب تودۀ ایران علیرغم همۀ ضربه‌های خونین، زنده و فعال، نقشی مهم در پیکار با رژیم جمهوری اسلامی ایفا می‌کند. “سخنران سپس ازمهمانان خواست تا به یاد تمامی جانباختگان حزب  و تمامی جانباختگان راه استقلال، آزادی، صلح و عدالت اجتماعی در ایران، برای یک دقیقه سکوت، بپاخیزند.

سپس یکی از رفقا به ایراد سخنرانی پرداخت و فرازهایی ازاعلامیه کمیتۀ مرکزی حزب به مناسبت هفتادوششمین سالگرد بنیادگذاری حزب را برای حاضران خواند. پیش از آغاز برنامه ترجمه اعلامیه حزب (توده اینفو شماره 99) برروی میزها نهاده شده بود تا مهمانان غیر ایرانی بتوانند سخنرانی را پی‌گیری کنند.

پس از آن نوبت به پیام‌ها و سخنرانی نمایندگان سازمان‌ها و حزب‌های کمونیست و مترقی حاضر در همایش رسید. در ابتدا رفیق یوزف ایراشکو مشاور شهرداری در بخش 2 وین و عضو رهبری حزب کمونیست اتریش در شهر وین در سخنرانی کوتاه خود، سالگرد بنیادگذاری حزب تودۀ ایران را تبریک گفت و از همکاری هواداران حزب ما در اتریش با حزب کمونیست اتریش سپاسگزاری کرد. او سپس به انتخابات پارلمانی در اتریش که در روز یکشنبه 15 اکتبر صورت می گیرد، اشاره کرد و از حاضران خواست تا آنان که حق رای دارند، در انتخابات شرکت کنند.

سپس رفیق نماینده فداییان خلق ایران-اکثریت در اتریش پشت میکروفون قرار گرفت تا پیام صمیمانه این سازمان را به هواداران حزب در اتریش بخواند. در پیام رفقای فدایی از جمله چنین می خوانیم: “رفقای گرامی، هفتاد و ششمین سالگرد بنیادگذاری حزب شما را صمیمانه تبریک می گوییم و امیدواریم که در سال‌های پیش رو نیز مانند هشت دهه گذشته در تلاش پیگیر و بی وقفه خود برای تامین عدالت اجتماعی و سوسیالیسم در ایران، بیش از پیش موفق و پیروز باشید. … در ایرانِ ما نیز، نیروهای راستِ افراطی که شاخص‌ترین ایشان متهم به “جنایت علیه بشریت “هستند، با استفاده از شعارهای نیروهای چپ، بخش بزرگی از زحمتکشانی که دهه‌ها از تماس با نیروهای پیشرو جامعه محروم بوده‌اند، به سوی خود می‌کشانند. جنبش کارگری ایران دوران بسار دشواری را تجربه می‌کند و با تجربه‌ترین فعالان آن روی در نقاب خاک می‌کشندکه آخرین نمونه آن درگذشت جانگداز محمد جراحی در هفته گذشته بود. با این حال دیروز شاهد بودیم که در مراسم خاکسپاری او دوستدارانش و فعالان کارگری، سرود انترناسیونال را همخوانی کردند و نشان دادند که جنبش چپ و کارگری ایران زنده و پایدار است. … رفقای عزیز، بار دیگر ۷۶ مین سالگرد بنیادگذاری حزب تودۀ ایران را به شما تبریک می‌گوییم و امیدواریم که در سال‌های آتی شاهد برگزاری جشن سراسری سالگرد احزاب و سازمان‌های چپ و باسابقه در داخل کشورمان، ایران باشیم.”

 سپس پیام همبستگی حزب کمونیست عراق در اتریش توسط رفیق نماینده این حزب خوانده شد. رفیق عراقی پس از شادباش سالگرد بنیادگذاری حزب ما، بر این نکته تاکید کرد که برگزاری رفراندم حق هر خلقی است و تنها رژیم‌‌های دیکتاتوری عراق، ایران و ترکیه مخالف این حق هستند. او همچنین به این نکته نیز اشاره کرد که برگزاری همه‌پرسی در وضعیت کنونی عراق و منطقه به پیچیده‌تر شدن شرایط کمک خواهد کرد.

انجمن رفقای ایزدی عراقی در اتریش  و همچنین حزب کمونیست کردستان عراق در اتریش نیز همبستگی خود با حزب توده ایران و رفقای توده‌ای را با دو پیام ابراز کردند. پس از آن، رفیق افغانی، نماینده “حزب مردم افغانستان” در اتریش پشت میکروفن قرار گرفت و در سخنرانی پرشور خود، به فارسی و آلمانی، پیکار قهرمانانه و شریفانه حزب تودۀ ایران را در طی 76 سال حیات آن ستود و از تاثیر بزرگ و شگرف مبارزه حزب مان بر پیکار ترقی‌خواهان و آزادی‌خواهان منطقۀ خاورمیانه سخن گفت. سخنرانی رفیق با تشویق ویژه حاضران در جشن روبه رو شد.

 پس از ایراد سخنرانی‌ها و پیام‌های همبستگی، دو تن از رفقا به دکلمه دو شعر پرداختند. پس از صرف شام، بخش دوم برنامه با سخنرانی رفقا یوزف ایراشکو و سارا پانزی، نمایندگان لیست انتخاباتی (KPÖ Plus) که از سوی حزب کمونیست اتریش با کادرهای جوانِ جداشده از حزب سبزهای اتریش شکل گرفته است، پیرامون انتخابات پارلمانی در اتریش که در روز ۱۵ اکتبر برگزار می‌شود، آغاز شد. پس از سخنرانی این دو رفیق، نشست با پرسش و پاسخ و گفتگوی زنده و رفیقانه حاضران با دو رفیق سخنران ادامه پیدا کرد. لازم به اشاره است که در چند ماه گذشته حدود ۱۵۰ تن از کادرهای جوان و چپ حزب سبزهای اتریش از این حزب جدا شده‌اند و در راه همکاری و پیوستن به حزب کمونیست اتریش هستند. پس از آن حاضران به تماشای فیلم جالب و آموزنده انقلاب کوبا نشستند که توسط رفقای توده‌ای در اتریش برای این برنامه آماده شده بود.

جشن 76سالگی حزبمان با بریدن کیک تولد حزب ادامه یافت و دوستان و رفقا با موسیقی شاد به پایکوبی پرداختند که تا پاسی از شب ادامه داشت.

استقبالی که امسال نیز از بزرگداشت بنیادگذاری حزبمان در وین به عمل آمد بار دیگر نشان داد که حزب توده‌ها و اندیشه‌های بلند و آرمان‌های بزرگ این حزب را نمی توان نابود ساخت و تا زمانی که مبارزه برای آزادی و عدالت اجتماعی در میهن ما ایران و در جهان ادامه دارد، حزب تودۀ ایران و توده ای‌ها از پایه‌های ویژۀ این پیکار گسترده و مردمی هستند.

به نقل از «نامۀ مردم»، شمارۀ ۱۰۳۶، ۲۴ مهر ماه ۱۳۹۶  

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا