توده ای ها در جشن های یکصدمین سالگرد انقلاب اکتبر در تورنتو—کانادا
روز شنبه ۱۱ نوامبر ۲۰۱۷، شهر تورنتو، مرکز استان اُنتاریو در کانادا، برگزاری جشن صدمین سالگرد انقلاب اکتبر را شاهد بود. این جشن که در پی چندین ماه تدارک از سوی کمیته مشترک نیروهای چپ و کمونیست در این شهر برگزار شد، با استقبال گرم جمع کثیری روبرو شد. این برنامهٔ برگزاری این جشن از سوی حزبها و سازمانهای زیر پشتیبانی شده بود:
حزب کمونیست کانادا؛ تشکیلات حزب تودهٔ ایران در کانادا؛ سازمان فداییان خلق ایران اکثریت – تورنتو؛ حزب کمونیست شیلی – تورنتو؛ حزب کمونیست سودان – تورنتو؛ حزب کمونیست بنگلادش – تورنتو؛ جبههٔ رهایی ملی فارابوندو مارتی (السالوادور)– تورنتو؛ و تشکیلات دمکراتیک یونانی-کانادائیها. آنچه در این برنامه چشمگیر مینمود تعداد زیاد شرکتکنندگان جوان در سالن، در کنار شرکتکنندگان مسنتر، بود که چهرهیی متفاوت و شوروحالی بیسابقه به برگزاری جشن میداد.
میهمانان، سخنرانان و هنرمندان متعددی در طول برنامه با سخنانشان و ارائه هنر خود بر شور و هیجان حاضران در سالن افزودند. در نمایش فیلم مستندی که یکی از اعضای جوان حزب کمونیست کانادا تهیه کرده بود بههنگام آمدن چهرهٔ لنین بر پرده، شور و هیجانی خاصی در سالن برگزاری مراسم برانگیخت. جین مکگوایر (Jean McGuire) ، استاد بازنشسته رشته جامعهشناسی دانشگاه رایرسون (Ryerson) ، واقع در تورنتو، دربارهٔ انقلاب اکتبر و دستاوردهای آن در اتحاد شوروی و دیگر کشورهای جهان سخنرانیای مبسوط ایراد کرد. ایشان با شرح مختصری دربارهٔ شرایط زیست مردم، بهخصوص کشاورزان، در روسیهٔ قبل از انقلاب و مقایسهٔ آن با شرایط بعد از انقلاب، دستاوردهای انقلاب اکتبر را در تصویری زنده برای حضار بهنمایش گذاشت. مکگوایر، به بیسوادی گستردهٔ پیش از انقلاب و ریشهکن کردن بیسوادی پس از انقلاب، عدم دسترسی به آموزش قبل از انقلاب و آموزش رایگان و همگانی تا بالاترین سطوح بعد از انقلاب، از کوتاه بودن دست تودههای مردم قبل از انقلاب بهبهره بردن از فرهنگ و آفرینشهای هنری تا دسترسی رایگان و نامحدود آنان در این عرصه بعد از انقلاب، و همچنین، دستاوردهای انقلاب در مورد وضعیت سالخوردگان که حقوق بازنشستگی آنان و استمرار آن را به ارمغان آورد، اشاره کرد. ایشان با تأکیدی خاص بر برقرار بودن همسانی حقوق زنان و مردان در اتحاد شوروی، دستاوردهای کشورهای غربی در این زمینه را حاصل تأثیر جهانی دستاوردهای انقلاب اکتبر دانست. ایشان در رابطه با فروپاشی کشورهای سوسیالیستی، و بهخصوص اتحاد جماهیرشوروی، خاطرنشان کرد که بههیچوجه نباید چنین پنداشت که فروپاشی این کشورها تنها با توطئهٔ خارجی میسر شده است. قطعاً معضلهایی فراوان، بهخصوص در زمینه محدودیت دمکراسی در این کشورها، وجود داشته است، اما بهرغم این معضلها، هرگز نمیبایست دستاوردهای این کشورها را برای مردمشان و مردم جهان نادیده گرفت. رهبر لیگ جوانان کمونیست کانادا (Young Communist League of Canada) ، از نوزدهمین فستیوال جوانان و دانشجویان که از ۲۳ تا ۱ آذرماه (۱۴ تا ۲۲ اکتبر) در سوچی، در روسیه، برگزار شده بود، گزارشی ارائه کرد.
خانم تانیا لوپز لاروک (Tania Lopez Larroque)، سرکنسول کنسولگری کوبا در تورنتو، سخنران بعدی مراسم بود که با نقل جملههایی از فیدل کاسترو، رهبر فقید انقلاب کوبا، انقلاب اکتبر را ستود و دستاوردهای آن را دستاوردهای بشریت مترقی دانست. ایشان عنوان کرد که، کوبا هرگز در برابر امپریالیسم آمریکا سر تعظیم فرود نخواهد آورد. سخنرانی ایشان بارها با سر دادن شعارهای “زندهباد کوبا” و “زندهباد فیدل” از سوی حاضران، قطع شد.
در ادامهٔ برنامه،آقای لوئیس آگوستو آکونا (Luis Augusto Acuna)، سرکنسول کنسولگری ونزوئلا در تورنتو، بهسخنرانی پرداخت و ضمن بزرگداشت انقلاب اکتبر، از به مشکلاتی که انقلاب بولیواری ونزوئلا با آن روبروست، بهخصوص حمایت ایالاتمتحدهٔ آمریکا از جنایتکاران ضد انقلاب، گفت و بر نیاز ونزوئلا به حمایتهای بینالمللی از سوی مردم جهان تأکید ورزید. سخنان ایشان بارها با کف زدن حاضران تأیید شد.
رفیق الیزابت راولی (Elizabeth Rowley) ، رهبر حزب کمونیست کانادا و نمایندهٔ این حزب در نوزدهمین همایش حزبهای کمونیست و کارگری در روسیه،آخرین سخنران مراسم بود. ایشان در سخنان مفصل خود به جنبههای مختلف انقلاب اکتبر و اثرهایی که این انقلاب بر کشور کانادا و بهخصوص بر جنبش سوسیالیستی در این کشور داشته است اشاره کرد. رفیق در سخنانش به اقدامهایی که طبقه کارگر کانادا در صد سال پیش در پشتیبانی از انقلاب اکتبر دست زده بود اشاره کرد و ادامه گفت:
“انقلاب در روسیه، که با خواست بلشویکها برای ٬صلح، زمین و نان٬ شروع شد، در ادامه با فرمان لنین برای صلح، تأثیر زیادی بر جنبشهای کارگری در جهان و در کانادا داشت. بهجای تقسیم کردن مجدد جهان بهوسیلهٔ قویترین نیروهای امپریالیستی، بلشویکها پیشنهاد ٬صلح عادلانه بدون الحاق کشور و بدون غرامت٬ را مطرح کردند. بهعبارتدیگر، صلحی که امنیت متقابل همهٔ مردم، ملیتها و حاکمیتها را تأمین میکرد.” رفیق راولی در ادامه سخنانش به تلاشهای شکستخورده برای تشکیل حزب کمونیست در کانادا اشاره کرد و گفت: “در ماه مه ۱۹۲۱، حزب کمونیست تشکیل شد، غیرقانونی، در شهر گوئلف (Guelph) در اُنتاریو. این حزب به انترناسیونال کمونیستی پیوست و برنامه و اساسنامهیی را برگزید که هویتش را در مقام حزب طبقه کارگری تعریف میکرد که هدفش سوسیالیسم، چشماندازش مارکسیسم – لنینیسم و بر پایهٔ انترناسیونالیسم کارگری، و پایههای سازمانیای لنینیستی بود.” رفیق به تشکیل بسیاری از حزبهای کمونیست در این مقطع از تاریخ اشاره کرد و گفت که، در چندین سال آینده ما صدمین سالروز تشکیل بسیاری از حزبهای کمونیست و کارگری، از جمله حزب کمونیست کانادا، را جشن خواهیم گرفت. او سپس به سرخطهای تاریخ حزب کمونیست کانادا اشاره کرد و در پایان سخنانش گفت: “پیروزی نهایی سوسیالیسم (اگر کرهٔ زمین با جنگ یا ویرانی محیط زیست از بین نرود) مورد شک نیست. سوسیالیسم اجتنابناپذیر است، زیرا سرمایهداری انگلی بدون طبقهٔ کارگر نمیتواند به حیات خود ادامه دهد. او از طبقه کارگر تغذیه میکند، درست مانند انگلها. اما طبقهٔ کارگر میتواند خیلی خوب زندگی کند- بسیار بهتر در هر زمینهیی- بدون کلان سرمایهداران.”
در طول مراسم برنامههای گوناگون هنری همچون رقصهای دستجمعی، اجرای موسیقی و نمایشهای دیگر هنری از سوی گروههای کانادایی، فیلیپینی، سودانی، السالوادوری و ایرانی اجراء گردید. حاضران در سالن، با همخوانی سرود انترناسیونال، مراسم بزرگداشت صدمین سالگرد انقلاب اکتبر در تورنتو را بهپایان بردند.
به نقل از «نامۀ مردم»، شمارۀ ۱۰۳۹، ۶ آذر ماه ۱۳۹۶