مسایل بین‌المللی

شورای جهانی صلح تلاش برای به راه انداختن جنگی تازه در خلیج فارس را محکوم می‌کند – ما از صلح عادلانه دفاع و پشتیبانی می‌کنیم و خواستار پایان دادن به مانورهای امپریالیستی در آن منطقه هستیم

به علّت مداخلهٔ دولت‌های آمریکا، عربستان سعودی، و اسرائیل با هدف دامن زدن به شعله‌های آتش در منطقهٔ خاورمیانه، رخدادهای این منطقه در ماه‌های اخیر به سوی نظامیگری و رودررویی مستقیم، و حتّی وقوع جنگی تازه در این منطقه کشانده شده است. تصمیم اخیر دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در شناسایی اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل، تصمیم وی در سر باز زدن از تأیید نوبتی برجام، ادامهٔ موضع‌گیری‌ها و اظهارات تحریک‌آمیز بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل، تجاوز نظامی اسرائیل به خاک سوریه، تلاش دولت عربستان سعودی برای فرو بردن لبنان به یک بحران ژرف با مجبور کردن سعد حریری، نخست‌وزیر لبنان، به استعفا در زمانی که از عربستان دیدار می‌کرد، و از سوی دیگر، مقصر دانستن ایران به خاطر در پیش گرفتن سیاست‌های بی‌ثبات‌سازی در لبنان، همگی سبب پدید آمدن وضعیتی خطرناک در خاورمیانه شده است.

به مجموعهٔ این عوامل باید ادامهٔ تجاوز امپریالیستی در یمن را نیز افزود که در آن هزاران غیرنظامی کشته شده‌اند و ده‌ها هزار نفر از مردم بی‌گناه در مخمصهٔ جنگی گرفتار شده‌اند که دولت‌های کشورهای ارتجاعی همسایه و ائتلاف سعودی به آنها تحمیل کرده‌اند. ”اعلام جنگ “به ایران توسط دولت بحرین نیز رخدادی بسیار خطرناک محسوب می‌شود که می‌تواند بخش دیگری از این منطقه را به جنگی ویرانگر بکشاند.

در چنین شرایط تشنج‌آمیزی است که می‌بینیم آمریکا فعالانه و به طور مستقیم، برقراری پیوندهای نزدیک‌تر و آشکارتر میان دولت‌های اسرائیل و عربستان سعودی را به مثابه جلودار تشکیل ائتلاف نظامی نیرومندشان در منطقه در مقابل جمهوری اسلامی ایران ترغیب می‌کند. شورای جهانی صلح به‌شدّت نگران تهدیدها و اظهارات تحریک‌کننده علیه ایران است که از امپریالیسم آمریکا سرچشمه می‌گیرد، و از زمان سفر دونالد ترامپ به عربستان سعودی- که طی آن یک معاملهٔ عظیم ۳۰۰ میلیارد دلاری فروش سلاح صورت گرفت- و سپس سفر وی به اسرائیل در ماه مه ۲۰۱۷ [اواخر اردیبهشت ۱۳۹۶]، ابعاد هرچه خطرناک‌تری به خود گرفته است.

دو هفته پیش، در نشست کمیتهٔ اجرایی شورای جهانی صلح در هانوی (ویتنام) اعلام شد که با توجه به احتمال کنار کشیدن آمریکا از توافق بین‌المللی صورت گرفته در مورد فعالیت هسته‌یی ایران که توسط دولت پیشین آمریکا و دیگر اعضای دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد به امضا رسیده است، این کمیته به‌شدّت نگران تهدیدهای تازهٔ دولت آمریکا و اسرائیل نسبت به ایران است. خطرهای ناشی از بالا گرفتن رودررویی را آشکارا می‌توان در روابط به‌شدّت تیره و وخیم شده میان عربستان سعودی و ایران دید.

شورای جهانی صلح آمریکا، اتحادیهٔ اروپا، ”ناتو”، و اسرائیل را به خاطر بازی کردن نقشی کاملاً منفی در تحوّل‌هایی که سبب بی‌ثباتی، نظامیگری، و جنگ در خاورمیانه می‌شود، به‌شدّت محکوم می‌کند. به‌علاوه، نیروهای ارتجاعی حاکم در ترکیه و سلطان‌نشین‌های حاشیهٔ خلیج فارس (به‌ویژه عربستان سعودی، قطر، و امارات متحد عربی) را محکوم می‌کند که با بهره‌گیری از همهٔ راه‌ها و شیوه‌های سیاسی، اقتصادی، و نظامی که در اختیار دارند، فعالانه منافع انحصارات را دنبال می‌کنند.

شورای جهانی صلح خواهان پایان دادن به همهٔ فعالیت‌های زیانبار پیش‌گفته است و از حق مردم خاورمیانه در تصمیم‌گیری آزادانه در مورد مسائل خودشان، بدون دخالت خارجی، حمایت می‌کند. شورای جهانی صلح همهٔ نیروهای مدافع صلح در جهان را فرامی‌خواند که به تلاش خود در راه جلوگیری کردن از وقوع یک ماجراجویی نظامی و جنگ تازه در خاورمیانه بیفزایند. ما از اصول منشور آغازین سازمان ملل متحد دفاع می‌کنیم که اکنون توسط امپریالیسم پایمال می‌شود و مورد دست‌اندازی قرار می‌گیرد.شورای جهانی صلح مجدداً بر همبستگی خود با مردم ایران و نیروهای صلح‌دوست آن، و مخالفت با هرگونه دخالت خارجی در امور داخلی این کشور تأکید می‌کند، و از مبارزهٔ آنها در راه تحقق حقوق اجتماعی و سیاسی در همهٔ عرصه‌ها حمایت می‌کند.

شورای جهانی صلح خواهان تقویت مبارزه در برابر نظامیگری و جنگ‌های امپریالیستی، و در راه حفظ صلح و خلع سلاح و همبستگی با آرمان‌های عادلانهٔ ملّت‌های منطقهٔ خاورمیانه است.

دبیرخانهٔ شورای جهانی صلح

آتن، ۸ دسامبر ۲۰۱۷ [۱۷ آذر ۱۳۹۶] 

به نقل از «نامه مردم» شماره ۱۰۴۰، ۲۰ آذرماه ۱۳۹۶  

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا