از مبارزۀ زحمتکشان دیگر کشورها
مبارزهٔ کارگران معدن آفریقای جنوبی در راه تأمین امنیت شغلی:
جنبش جهانی سندیکایی زحمتکشان در کنار مردم فلسطین استوار ایستاده است! به قتلعام پایان بدهید!
خواستِ کارگران صنعت ساختمانسازی آلمان: افزایش دستمزدها و رفع تبعیض مزدی – شکست مذاکرات بر سر افزایش دستمزدها در صنعت ساختمانسازی آلمان
مبارزهٔ کارگران معدن آفریقای جنوبی در راه تأمین امنیت شغلی:
اخراج ۱۷۲۲ کارگر معدن تا پایان ماه مه ۲۰۱۸ از معدن طلای اِواندر (آفریقای جنوبی)
سندیکای سراسری کارگران معدن (“ان یو ام”) از تصمیم شرکت معدن طلای اواندر مبنی بر اخراج ۱۷۲۲ کارگر از ۱۸۱۲ نفر بهبهانهٔ انجام تعمیرات و نگهداری، نارضایتی شدید خود را اعلام میدارد. کارکنانی که ابلاغیه اخراج دریافت کردهاند در آن آمده است که از تاریخ ۲۵ آوریل ۲۰۱۸ به کار آنان خاتمه داده شده و روز آخر کاری آنان ۲۶ ماه مه است. اقدام به اخراج، بهرغم درخواست ان یو ام از سازمان منابع طبیعی (“دی ام ار”) مبنی بر دخالت در این تصمیم مسئولان معدن و بهمنظور حفظ شغل کارگران و پیشگیری از تأثیرات آن بر میزان بیکاری، انجام پذیرفت.
شرکت معدن طلای اواندر هماکنون درحال ساخت تأسیساتی برای تصفیه پسماندها است که حتی از این کار هم سود میبرد و این درحالیاست که کارگران اخراجی با فقر مواجهاند.
بودجهٔ این تأسیسات درحالساخت، ۱.۷ میلیارد راند (واحد پول افریقای جنوبی) بوده است. اگر شرکت معدن طلا این مبلغ را برای بازسازی تأسیسات فرسوده بهکار میبرد از تعطیلی معدن میتوانست جلوگیری کند. بههرحال، سازمان منابع طبیعی پانآفریقایی، بنا بهماهیت و ویژگی سرمایهداریاش، بهدنبال کسب حداکثر سود با تحمیل هزینهها بر دوش کارگران است، اعتبارات را به عملیات بیرونی معدن هدایت کرده و عملیات زیرزمینی را رها کرده است. این اقدام بدین منجر خواهد شد که کارها را به پیمانکاران واگذار کرده و پیمانکاران هم کار را با کارگران ارزان بهنجام خواهند رساند. سندیکای سراسری کارگران معدن معتقد است که در این معدن بهاندازهٔ ۴۰ سال تولید سنگ معدن وجود دارد. درنتیجه، توقف چنین استخراج و تولیدی از سوی شرکت پانآفریقایی که میتواند کار و اشتغال ایجاد کند، آن هم در مملکتی که درگیر بیکاری، فقر و نابرابری اجتماعی است، امریست غیرمنطقی.
دردناک این است که، سازمان منابع طبیعی پانآفریقایی به کارکنانش اخطار کرده که خانههای سازمانی این شرکت را تا تاریخ ۳۰ ماه مه ۲۰۱۸ باید تخلیه کنند، زیرا شرکت قصد دارد این خانهها را بفروشد. دردناکتر اینکه ۸۰ درصد کارکنان این شرکت از نقاط مختلف کشور و نیز از کشورهای همسایه به اینجا آمدهاند و با خانوادههایشان در خانههای شرکت ساکن شدهاند و فرزندانشان در مدارس این محل درحال تحصیلاند. پرسش اساسی این است که، وقتی این شرکت کارگرانش را اخراج میکند چه اتفاقی برای دانش آموزان خواهد افتاد؟ و این خود اثبات میکند که صاحبان این شرکت در مورد کارگرانی که برای سالها برایشان سود تولید کردهاند هیچ مسئولیتی احساس نمیکنند.
موضعگیری قاطع ما در اینباره چنین است: چنانچه سازمان منابع طبیعی پانآفریقایی توان ادامه دادن به کار تولید معدن طلای اواندر را ندارد، بهجای بستن معدن و اخراج ۱۷۲۲ کارگر، بهتر است مجوز استخراج خود را به دولت واگذار کند.
اتحادیه سراسری کارگران معدن آفریقای جنوبی (“ان یو ام”)، ۳ ماه مه ۲۰۱۸ / ۱۳ اردیبهتماه ۱۳۹۷
[برگرفته و ترجمه از سایت: http://www.cosatu.org.za]
جنبش جهانی سندیکایی زحمتکشان در کنار مردم فلسطین استوار ایستاده است! به قتلعام پایان بدهید!
فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری، قتلعام دهها فلسطینی در نوار غزه بهوسیلهٔ نیروهای اسرائیلی را قاطعانه محکوم میکند و پایان دادن فوری به آن را خواستار است. هماکنون، دهها فلسطینی غیرمسلح بهدلیل اینکه به انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به اورشلیم اعتراض میکنند و خواستار بازگشت به سرزمینیاند که در ۱۵ ماه مه ۱۹۴۸ [۲۵ اردیبهشتماه ۱۳۲۷] از آنان گرفته شده است، توسط نیروهای اسرائیلی کشته، مصدوم و تهدید میشوند. تا لحظه کنونی حداقل ۴۱ فلسطینی کشته شدهاند و بیش از ۲۰۰۰ نفر در نوار غزه مصدوم شدهاند که کشتهشدگان فلسطینی از آغاز اعتراضهای فلسطینیها در ۱۰ اردیبهشتماه را به ۱۰۰ نفر افزایش داده است. ارتش اسرائیل با بیرحمی تمام به کشتار برادران و خواهران ما با سلاح گرم ادامه میدهد. فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری، بهنمایندگی از طرف ۹۲ میلیون کارگر از نقاط مختلف جهان، همصدا با مردم معترض فلسطین میخواهد و میگوید:
به تجاوز حکومت سفاک اسرائیل پایان دهید!
به انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم پایان دهید!
اورشلیم پایتخت همیشگی فلسطین است!
به قتلعام پایان دهید! کشور مستقل فلسطین را بهرسمیت بشناسید!
[دبیرخانهٔ فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری – ۲۴ اردیبهشتماه ۱۳۹۷]
خواستِ کارگران صنعت ساختمانسازی آلمان: افزایش دستمزدها و رفع تبعیض مزدی – شکست مذاکرات بر سر افزایش دستمزدها در صنعت ساختمانسازی آلمان
پس از شکست مذاکرات بین نمایندگان کارگران و کارفرمایان در صنعت ساختوساز، هیئت مرکزی اتحادیه کارگران ساختمانی، کشاورزی و محیط زیست تصمیم گرفت که دلیل این شکست را توضیح دهد. همزمان با این تصمیم درخواست شد که هیئت حل اختلاف هرچه سریعتر به این موضوع رسیدگی کند. قطع مذاکرات قرارداد دستهجمعی برای هشتصد هزار کارگر شاغل در این صنعت بزرگ درواقع روز سهشنبه هفته گذشته، ۲۸ فروردینماه ۱۳۹۷، اتفاق افتاد.
خواست اتحادیه افزایش ششدرصدی دستمزدها برای تمام سال و همچنین برابری دستمزد و حقوق در شرق و غرب آلمان است. تفاوت دستمزد در شرق آلمان تا مرز کمتر از هفت درصد نیز محاسبه شده است. بههمین منظور، خواست اتحادیه از بین بردن این تبعیض تا سال دوهزاروبیستودو است. برخلاف اتحادیه کارگران صنعت ساختوساز، کارفرمایان حاضر نیستند یا بهعبارتی به ارائه یک پیشنهاد مناسب برای حل اختلاف تمایلی ندارند، درحالیکه این صنعت از رشد اقتصادی مناسبی در این چند سال اخیر برخوردار بوده است.
هردو طرف مذاکرات بهرعایت توافقنامههای تصویبشده از طرف هیئت داوران یا هیئت حل اختلاف موظفاند و بهنظر میرسد که هیئت حل اختلاف هفت روز پس از درخواست قضاوت و داوری باید تشکیل جلسه دهد.
[برگرفته از سایت: حزب کمونیست آلمان، عصر ما، بخش اقتصاد و جامعه، ۷ اردیبهشتماه ۱۳۹۷]
به نقل از ضمیمۀ کارگری «نامۀ مردم«، شمارۀ ۷، ۷ خرداد ماه ۱۳۹۷