تحریمهای اقتصادی، سلاحی نشانه رفته به سوی مردم: بیانیه دبیر سیاسی «طریقالشعب» (راه مردم)، نشریهٔ روزانهٔ حزب کمونیست عراق
در حالی که ملّتهای کشورهای خاورمیانهٔ مجدّانه در راه برقراری ثبات، آزادی، و تأمین حداقل نیازهای زندگی میکوشند، این منطقه با چالشها و معضلهای فراوانی روبرست. کانونهای تشنج و کشمکش زیادی در این منطقه پدید آمده است که نتیجهاش کشته و زخمی و معلول و بیخانمان و آواره و پناهنده شدن مردم بر اثر جنگها و برخوردهای نظامی مداوم و وخیمتر شدن شرایط زندگی و حقوق انسانها بوده است.
این منطقه شاهد تحریکهای فرقهیی و شوونیستی (ملیگرایی افراطی) و افراطیگری، و نیز فعالیتهای جنونآمیز گروههای تروریستی و گسترش لگامگسیختهٔ اسلحه و جنگافزار بوده است. مداخلههای خارجی و تلاشهایی که برای تحمیل سلطه و سرکردگی و کنترل بر منابع و امکانات این منطقه میشود نیز بر پیچیدگی اوضاع افزوده است. طرفهای متعددی در این منطقه دخالت دارند و میکوشند که آن را به سوی برخوردهای نظامی ویرانگر و تجزیهٔ داخلی بکشانند. در این اوضاع، دولت اسرائیل نیز به اقدامهای تجاوزکارانه و نقض قطعنامههای سازمان ملل متحد ادامه میدهد، قطعنامههایی که از حق مردم فلسطین برای بازگشت به میهن و حق تعیین سرنوشت خود، و حق داشتن کشور و دولت مستقل خود با پایتختی اورشلیم شرقی حمایت میکند.
در این شرایط حسّاس و شکننده، دولت آمریکا به طور یکجانبه و بدون رعایت حقوق بینالمللی، دوباره تصمیم گرفته است تحریمهای اقتصادی علیه ایران اعمال کند. این عمل دولت آمریکا در پی تصمیم آن دولت در مورد خروج از توافق هستهیی با ایران صورت گرفت و بخشی از سیاستهای دولت ترامپ به منظور تشدید تنش در این منطقه و اعمال فشار به حکومت جمهوری اسلامی ایران است. بر پایهٔ تجربههای گذشته در مورد برقراری تحریمهای اقتصادی، از جمله در کشور ما در دههٔ ۱۹۹۰/۱۳۷۰، که ظاهراً قرار است مجازاتی برای حکومت حاکم و فشار بر آن برای تغییر سیاستهایش باشد، باید گفت که این تحریمها در عمل به مجازات مردم تبدیل میشود که پیامدهای اقتصادی و اجتماعی و انسانی منفیای دارد و رنج مردم را بیش از پیش افزایش میدهد، شرایط دشوار زندگیشان را بدتر میکند، و بافت اجتماع و پایههای کشور را تهدید به ویرانی و نابودی میکند.
در شرایطی که دو طرف [ایران و آمریکا] یکدیگر را تهدید میکنند، دیگر طرفهای بینالمللی و منطقهیی نگرانی خود را از این وضعیت که میتواند به برخورد نظامی ویرانگری فراروید ابراز میکنند. اگر چنین شود، ملّتهای منطقه که هماکنون نیز در کابوس جنگ با تروریسم، برخوردهای خونین ابلهانه در سوریه و یمن، و بیثباتی در چند کشور دیگر زندگی میکنند، با دشواریهای تازهای روبرو خواهند بود.
ملّتهای منطقه، شامل مردم ایران، خواهان شرایط آرام و پایدارند تا بتوانند از منابع و ثروت خود برای تأمین رفاه خود و ساختن کشورهای خود استفاده کنند. ملّتها خواهان مناسبات متقابل و برابر با کشورهای دیگر بر پایهٔ حقانیت، قوانین، و معیارهای بینالمللی و عدم مداخله در امور داخلی یکدیگرند.
حق این ملّتهاست که از آزادی، دموکراسی، و زندگی شایسته برخوردار باشند، و نظام سیاسی کشورشان را خودشان مطابق با خواست و ارادهٔ خودشان، بدون محاصره و تحریم اقتصادی و جنگ انتخاب کنند.
۱۳ اوت ۲۰۱۸ (۲۲ مرداد ۱۳۹۷)
سایت حزب تودۀ ایران