کارگران و زحمتکشان

در حمایت از حقوق رانندگان زحمتکش کامیون

مدت‌هاست که اعتراض‌های رانندگان کامیون‌ها و کامیون‌داران خودکارفرما در استان‌های مختلف کشور به‌شکل‌هایی گوناگون  و به‌صورتی پراکنده ادامه یافته است. برخلاف وعده‌های دولت، تا کنون مهم‌ترین خواست‌های این زحمتکشان برآورده نشده و امنیت شغلی و معیشت آنان همچنان در معرض دستبرد و تهدید قرار دارد. یکی از مهم‌ترین خواست‌های رانندگان و کامیون‌داران تعیین نرخ حمل کالا بر اساس تُن بر کیلومتر بوده است.

شرکت‌های بزرگ حمل‌ونقل و بنگاه‌داران عمده به‌شکل‌هایی مختلف از تأمین این خواست به‌حق رانندگان و کامیون‌داران خودکارفرما مانع شده‌اند. در نبود سندیکای رانندگان کامیون‌ شرکت‌های بزرگ حمل‌ونقل- شرکت‌هایی که برخی از بزرگ‌ترین‌های‌شان به بنگاه‌هایی انگلی نظیر آستان قدس رضوی، بنیاد مستضعفان و نظایر آن‌ها وابسته‌اند- نه‌تنها همچون مانعی در برابر افزایش درآمد و مزد رانندگان عمل می‌کنند، بلکه در به‌کارگیری و استخدام رانندگان کامیون‌ از اِعمال تبعیض نیز خودداری نمی‌کنند. روزنامه شرق، ۱۵ مردادماه، در گزارشی دراین‌باره نوشته بود: “حمایت از رانندگان و کامیون‌داران در برابر اجحاف‌های برخی از شرکت‌های حمل‌ونقل بسیار حیاتی است. مدت مدیدی است که این بی‌عدالتی بزرگ روا شده است و جمعیت پراکنده رانندگان و کامیون‌داران در برابر شرکت‌های حمل‌ونقل گرفتارند. ثانیا امتیازی در دســت راننــدگان و کامیون داران باشــد کــه بــه هریــک از شرکت های بزرگ که خود انتخاب می کنند، بپیوندند؛ نه اینکه این شرکت‌ها هرکسی را که خواستند استخدام کنند. به‌بیان‌دیگر ٬رانت استخدام٬ به ‌این شرکت‌ها داده نشود.”

علاوه بر این‌ها، شمار بزرگی از رانندگان و کامیون‌داران خودکارفرما سال‌ها حق بیمه پرداخت کرده‌اند که تمام مدارک آن موجود است، اما شرکت‌های بزرگ و بنگاه‌های حمل‌ونقل این پرداخت حق بیمه را در سنوات آنان درج نمی‌کنند و به‌همین دلیل حق بیمه و حق بازنشستگی این زحمتکشان پایمال می‌گردد. خانواده‌های آنان نیز اگر هم دفترچه بیمه خدمات درمانی دریافت کرده باشند، به‌دلایل پیش‌گفته ناچارند بخش بزرگی از هزینه‌های درمان و امور پزشکی را از جیب خود پرداخت کنند.

نوسان‌های نرخ  ارز و برنامه رژیم برای آزادسازیِ ارز، بر معیشت این بخش زحمتکشان از میهن ما به‌شدت اثر داشته و به فقر و خانه‌خرابی‌شان منجر شده است. افزایش قیمت وسایل و لوازم یدکی، هزینه تعمیرات و معاینه خودروهای سنگین درآمد و مزد رانندگان و درآمد کامیون‌داران را تا حتی ۵۰ درصد تنزل داده است.

این بخش از زحمتکشان کشورمان نه‌تنها از امنیت شغلی بی‌بهره شده‌اند، بلکه در ماه‌های اخیر دستمزد و درآمد آنان هم  کاهش چشم‌گیر داشته است.

 به نقل از ضمیمۀ کارگری «نامۀ مردم»، شمارۀ ۱۰، دوشنبه ۲۹ مرداد ماه ۱۳۹۷ 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا