ما حکم زندان و شلاق برای فعالان صنفی آموزگاران را بهشدت محکوم میکنیم! آموزگارانِ زندانی را آزاد کنید!
سیاستهای اقتصادی رژیم در راستای آزادسازی و خصوصیسازی آموزشوپرورش، تجاوز ادامهدار به صندوق ذخیرۀ آموزگاران، و افزایش لگام گسیختۀ دیگر بار نرخ ارز، وضع معیشتیای اسفبار را برای آموزگاران شاغل و بازنشسته کشورمان بهوجود آورده است. سرکوب فعالان و تشکلهای صنفی آموزگاران و صدور حکمهای جابرانه نیز تنها واکنش رژیم به اعتراضهای گسترده و برحق آموزگاران شاغل و بازنشسته در سالهای اخیر بوده است.
مبارزهٌ فرهنگیان کشور با مجموع سیاستهای رژیم ولایت فقیه همچنان ادامه دارد. این مبارزه عرصههایی چون تعمیق امنیت شغلی آموزگاران و دبیران، حق بازنشستگی و مزایای شغلی، افزایش عادلانه دستمزدها، طرح مترقی طبقهبندی مشاغل و مخالفت با برنامه خصوصیسازیِ آموزش را دربر میگیرد.
بنا بهگفتهٔ عضو کانون صنفی معلمان همدان، “متوسط دستمزد” آموزگاران در سال ۱۳۹۰ و پس از نوسانهای ارزی آن زمان حدود ۹۰۰ دلار در ماه بود “اما امسال حتی اگر معلمی حدود سه میلیون تومان دریافتی داشته باشد، این حقوق معادل فقط ۳۰۰ دلار است.” بهرغم افزایش لگامگسیختۀ نرخ ارز و کاهش بیسابقۀ قدرت خرید زحمتکشان، افزایش حقوق سال ۱۳۹۷ آموزگاران کشورمان صرفاً ۱۰ درصد بوده است. با وجود چنین وضعیتی، رژیم ولایت فقیه در “پی کسر از حقوق معلم بههر بهانهای است.” درحالحاضر افزایش حقوق سالیانه آموزگاران بازنشسته کشور “بر اساس نرخ تورم واقعی (ماده ۱۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری): ضرایب حقوق” انجام میگیرد. اخیراً “لایحهای باهدف اصلاح موادی از قانون مدیریت کشوری به مجلس ارائه شده” است که بنا بر بیانیه ۳۱ تیرماه ۹۷ “کانون صنفی معلمان تهران… افزایش [حقوق باید] بر اساس نرخی باشد که دولت صلاح میداند.” آموزگاران کشورمان چالشی بهنام “نه به فیشهای حقوقی” را هفتۀ آخر تیرماه امسال آغاز کردند. آموزگاران در این چالش اعتراضشان را به روند “کسر از حقوق معلم بههر بهانهای” نشان دادهاند. موردهایی که آموزگاران به آنها انتقاد داشتند، یکی “حذف بند مربوط بهسختی کار” بهمنزلهٔ دادن امتیازی شغلی است به آموزگارانی که “در محیطهای غیرمتعارف اشتغال دارند” و مورد دیگر حذفِ “حق عائلهمندی معلمان زن مجرد” بر اساس رأی “دیوان عدالت اداری” خواهد بود و حق عائلهمندی صرفاً به زنان آموزگاری تعلق خواهد گرفت که “قبلاً همسر داشتند و الآن بههر دلیلی فاقد همسر هستند.” بعد از سالیان سال دستبرد به اندوختۀ آموزگاران در “صندوق بازنشستگی کشوری” و ورشکسه کردن صندوق، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری به خبرگزاری ایلنا، ۱۵ مردادماه، گفت: “برخی افراد با رانت و سفارش وارد صندوق شدهاند. … مدیران سفارشی و رانتی از شرکتهای صندوق بازنشستگی کنار گذاشته شدهاند.” همزمان، در روز ۱۴ مردادماه تجمع بازنشستگان سال ۱۳۹۶ “دانشگاههای فرهنگیان سراسر کشور۱” در تهران و در اعتراض “به عدم پرداخت پاداش پایان خدمت” خود را شاهد بودیم. نماینده معترضانی که از استانهایی مانند “کردستان و بلوچستان و ایلام به تهران” آمده بودند به خبرگزاری ایلنا ، ۱۵ مردادماه، گفت: “جمعی بازنشسته از روز گذشته در تهران سرگردانیم؛ بعد از ۱۵ ماه که یک ریال پرداخت نکردهاند… حتی حاضر به گفتگو و مذاکره با ما نیستند. … ارزش معوقات ما به کمتر از نصف رسیده است.” روز ۱۶ مردادماه و پس از دریافت “وعدهٔ” پرداخت “پاداش پایان خدمت” بازنشستگان “در چندماه آینده”- شیوهٔ معمول کارگزاران رژیم- بازنشستگان به شهرهای خود بازگشتند. در روز ۲۲ مردادماه نیز تجمع اعتراضی مربیان پیشدبستانی پیمانکاری شهرستان کارون به پرداخت نشدن “حق بیمههای”شان از سوی پیمانکار را شاهد بودیم. انتصاب مدیران با “رانت و سفارش” در رژیم ولایت فقیه پایانی نخواهد داشت و این خود موضوع اصلی دعوا بین جناحهای فاسد رژیم در تقسیم اموال کارگران در سازمان تأمین اجتماعی در هنگام استیضاح وزیر کار ربیعی بود. دفاع از منافع و حقوق فرهنگیان وظیفه تأخیرناپذیر همهٔ نیروهای انقلابی، ترقیخواه و آزادیخواه کشور است. از مبارزهٔ فرهنگیان پشتیبانی کنیم.
—————————————————-
۱. دانشگاه فرهنگیان، دانشگاهی برای تأمین آموزگار و نیروی انسانی و تربیت و توانمندسازی آنان برای وزارت آموزش و پرورش در ایران است. این دانشگاه در سال ۱۳۹۰ با تجمیع کلیه مراکز تربیت معلم سراسر ایران تأسیس شد و حدود ۹۸ واحد دانشگاهی دارد.
به نقل از ضمیمۀ کارگری «نامۀ مردم»، شمارۀ ۱۰، دوشنبه ۲۹ مرداد ماه ۱۳۹۷