مسایل سیاسی روز

جشن عصر ما، جشن صلح و همبستگی

در روزهای ۱۶ تا ۱۸ شهریورماه/ ۷ تا ٩ سپتامبر امسال، جشن روزنامه “عصر ما”، ارگان مرکزی حزب کمونیست آلمان (د کا پ) با شعار ” صلح و همبستگی” در پارکی واقع در شهر دورتموند برگزار گردید.

جشن امسال که برای بیستمین بار برگزار می‌شد، برای کمونیست‌های آلمان و جهان اهمیتی ویژه‌ داشت. این جشن با ٢٠٠سالگی کارل مارکس، ١٠٠سالگی انقلاب نوامبر ١٩١٨ در آلمان، ١٠٠سالگی حزب کمونیست آلمان و ۵٠سالگی بازتأسیس حزب کمونیست آلمان (در ۱۹۵۶ در آلمان غربی آن زمان غیرقانونی اعلام شده بود و در ۱۹۶۸ فعالیت آن آزاد شد) و همچنین ۵۰ سالگی  سازمان جوانان حزب کمونیست آلمان، مصادف شد.

جشن عصر ما با شرکت ۴٠هزار نفر و حضور ٣۵ حزب کمونیست و مترقی از کشورهای مختلف جهان برگزار شد.

این جشن بزرگ‌ترین جشن نیروی چپ در آلمان است که مبارزان ضدفاشیست، ضد جنگ، سندیکالیست‌ها و حزب‌های کمونیست و مترقی خارجی در آن مشارکت و فعالیت دارند. امسال در این جشن به مسئله خطر گسترش جنگ و مشارکت آلمان در آن توجهی ویژه‌ شده بود. برای مثال، فراخوانی با تیتر “کاهش تسلیحات نظامی به‌جای افزایش آن” برای جمع‌آوری امضا  از طرف نیروهای مترقی سازمان‌دهی شده بود که حزب کمونیست آلمان نیز در آن مشارکت فعالی دارد. تا لحظه گزارش، در محل جشن ٩٠ هزار امضاء جمع‎آوری شده بود که قطعاً تعداد آن افزایش خواهد یافت.                                                                                              ”  در میتینگ‌ها و جلسه‌های مختلف پیرامون خطر جنگ و مقابله با آن بحث‌هایی جدی و پرشمار صورت گرفت. ازجمله در یکی از سخنرانی‌ها “اگون کرنس” (Egon Krentz)- آخرین صدر دولت جمهوری دموکراتیک آلمان- نسبت به خطر رویارویی نظامی آلمان با روسیه هشدار داد. او دولت آلمان را متهم ساخت که تحریم را علیه کشوری به‌کار گرفته است که آلمان فاشیست آن را به تلی از خاکستر و خاک مبدل ساخته بود. او خواهان بهبود روابط آلمان و روسیه شد و اضافه کرد که جمهوری دموکراتیک آلمان تنها کشوری بود که هیچ کشوری را مورد حمله قرار نداد.

به‌علت ورود تعداد عظیم پناهندگان در چند سال گذشته به آلمان، خارجی‌ستیزی در آلمان گسترش چشمگیری یافته است  و سازمان‌های شبه‌فاشیستی و فاشیستی علناً و  در ملأعام به قدرت‌نمایی می‌پردازند، بااین‌وجود، دولت آلمان سیاست پیگرد جدی‌ای را علیه فاشیست‌ها دنبال نمی‌کند. حتی وزیر کشور آلمان ادعا کرد که مادر تمام مشکلات آلمان خارجیان (پناهجویان) هستند. متقابلاً صدر حزب کمونیست آلمان در سخنرانی‌ای اظهار داشت: جنگ مادرِ دربه‌دری و ناتو پدرِ آن است. همان‌طور که قبلاً اشاره شد، این جشن امکان و محلی است برای کمونیست‌ها، فعالان سندیکایی، طرفداران صلح و ضد فاشیست‌ها و دیگر نیروهای مترقی اجتماعی. مردم برای اظهارنظر، تبادل‌نظر و به‌منظور تلاشی مشترک در مسیر رسیدن به هدفی مشترک و عملی ساختن آن، در جشن روزنامه عصرما شرکت می‌کنند.  در این جشن تمام مسائل حاد و روز جامعه، چه داخلی و چه خارجی، مورد گفت‌وگو و بحث قرار می‌گیرند.

سیاست نولیبرالی دولت آلمان تمامی حیات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه آلمان را به‌درجاتی مختلف تحت تأثیر قرار داده و آثاری منفی بر زندگی زحمتکشان داشته است. حزب کمونیست آلمان و دیگر نیروهای مترقی تلاش می‌کنند که با این سیاست‌ها مبارزه کرده و نیروی اجتماعی لازم را علیه این سیاست‌ها تجهیز کنند. مسائل کارگری در تمام ابعاد آن، ازجمله جهانی‌شدن از بالا، دیجیتالی شدن، مسئله بازنشستگی، محیط زیست، سطح دستمزدها، حقوق زنان و مبارزه برای کاهش بودجه نظامی از مهم‌ترین مسائلی هستند که در این سه روز مورد بحث و گفت‎وگو  قرار می‌گیرند. همچون مشتی نمونه خروار می‌توان به آمار زیر اشاره کرد. در آلمان:

¨ زنان  ۲۱  درصد  کم‎تر  از مردان حقوق دریافت می‌کنند؛

¨ بیش از سه میلیون نفر مجبورند دو یا سه شغل داشته باشند؛

¨ زحمتکشان آلمانی در شهرهای بزرگ ۳۰  درصد از درآمد خالص خود را برای اجاره مسکن می‌پردازند؛

¨ ثروت یک درصد بالایی جامعه معادل ثروت ۸۸  درصد جمعیت آلمان  است.

 

به‌علت وضعیت و اهمیت خاورمیانه، از طرف حزب کمونیست آلمان سمینار ویژه‌ای با شرکت ٨ حزب کمونیست و مترقی منطقه برگزار گردید. حزب‌های شرکت‎کننده عبارت بودند از: حزب کمونیست عراق، تریبون مترقی و دموکراتیک بحرین، حزب مردم فلسطین، جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین، حزب کمونیست اسرائیل، حزب کمونیست سوریه، حزب کمونیست لبنان و حزب توده ایران.

در این سمینار هرکدام از حزب‌ها، حاضران در سمینار را در جریان آخرین و مهم‌ترین مسائل کشور خویش قرار دادند و در انتها به پرسش‌های حاضران پاسخ گفتند. نماینده حزبمان نیز حاضران  را  در جریان آخرین  تحولات  ایران  قرار داد و تحلیل حزب توده ایران را از اوضاع حاکم بر ایران، وضعیت حاد منطقه و جهان با حاضران در میان گذاشت. به‌مناسبت سی‌امین سالگرد فاجعه ملی رفقا توجهی ویژه‌  به  آن مبذول داشتند و بدین جهت پوستر بسیار بزرگی را تهیه دیده بودند که بسیار مورد توجه دیدارکنندگان از غرفه حزب قرار گرفت. اعلامیه حزب نیز در این رابطه به‌زبان آلمانی و به‌تعداد زیادی بین حاضران و مراجعه‌کنندگان توزیع گردید و آنان  را  در جریان  فجایع  این سال‌ها  قرار می‌داد. رفقا در غرفه حزب با علاقه به پرسش‌های مراجعه‎کنندگان پاسخ می‌گفتند و آن‌ها را در جریان مسائل ایران قرار می‌دادند.

هم‌چنین بر جوانب غرفه حزب پوسترها و پلاکاردهایی مختلف آویخته و به‌نمایش گذاشته شده بودند که مهم‌ترین مسائل جنبش طبقه کارگر مییهن‌مان را  به‌طرزی چشمگیر برجسته می‌ساختند. مثل همیشه کتاب‌های منتشر شده از سوی انتشارات حزب، شماره‌های مختلف نامه مردم و اعلامیه‎های حزب در دسترس مراجعه‌کنندگان قرار داشت و رفقا با مراجعه‎‎کنندگان ایرانی در فضایی دوستانه گفت‏وگو و بحث و تبادل‌نظر داشتند.

در کنار طرح مسائل سیاسی که وظیفه اصلی جشن به‌شمار می‌رود، صدها برنامه هنری از اجرای موزیک، نمایش تئاتر و فیلم گرفته تا غرفه های گسترده کتاب‌های نو و دست دوم از طرف رفقای آلمانی تدارک دیده شده بود. به‌عنوان نمونه،  فقط ۵ تن کتاب‌های کهنه در جریان جشن فروخته شده بود. جشن روزنامۀ ”عصر ما“  امسال بعد از سه روز برگزاری موفقیت‌آمیز، به‌کار خود پایان داد.

  به نقل از «نامۀ مردم»، شمارۀ ۱۰۶۲،‌ دوشنبه ۲۳ مهر ماه ۱۳۹۷  

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا