مسایل سیاسی روز

بزرگداشت هفتادوهفتمین سالگی حزب دراتریش

جشن هفتادوهفتمین سالگرد بنیادگذاری حزبمان، به همت رفقا و دوستداران حزب و با شرکت ده ها تن از هم میهنان ایرانی و میهمانان خارجی، در شهر وین (اتریش) در سالن ساختمان مرکزی حزب کمونیست اتریش در شهر وین، در روز شنبه ۱۳ اکتبر برگزار شد.

رفقا سالن جشن را با نگاره‌هایی از رهبران برجسته و رفقای قهرمان حزبی چون حیدرخان عمواوغلی، دکتر ارانی، روزبه و فاطمه مدرسی (سیمین فردین) و دیگر رفقای شهید حزبی آراسته وشعارهای فارسی و آلمانی چون ”فرخنده باد ۷۷مین سالگرد بنیادگذاری حزب توده ایران»، ”صلح آری، جنگ نه“، ”حزب تودۀ ایران برای صلح، دمکراسی و عدالت اجتماعی “و ”آزادی برای زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران “را در سه سوی سالن به فارسی و آلمانی نصب کرده بودند. به مناسبت ۳۰ مین سالگرد فاجعه ملی کشتار زندانیان سیاسی در ایران در سال ۱۳۶۷، عکس­های رفقای شهیدمان بر تابلویی در جلوی صحنه نصب شده بودند.

 با نواخته شدن ”سرود چهارم حزبی “یاران به پا خاستند و همراه با طنین ”برشکن هر سد اگر خواهی آزادی… “هم نوا شدند. پس از آن رفیق مجری برنامه به مهمانان خوش‌آمد گفت و سپس یکی از رفقا به ایراد سخنرانی پرداخت و فرازهایی ازاعلامیه کمیتۀ مرکزی حزب به مناسبت هفتادوهفتمین سالگرد بنیادگذاری حزب را برای حاضران خواند. پیش از آغاز برنامه ترجمه اعلامیه حزب به این مناسبت (توده اینفو شماره ۱۱۵) برروی میزها نهاده شده بود تا مهمانان غیر ایرانی نیز بتوانند سخنرانی را پی‌گیری کنند. پس از آن دو تن از دوستداران حزب به دکلمه دو شعراز سیاوش کسرایی و ه. ا. سایه پرداختند.

سپس نوبت به پیام‌ها و سخنرانی نمایندگان حزب‌های کمونیست و مترقی حاضر در همایش رسید. در ابتدا رفیق میشایل گرابر عضو رهبری حزب کمونیست اتریش در سخنرانی خود، سالگرد بنیادگذاری حزب تودۀ ایران را تبریک گفت و از جمله گفت که حزب کمونیست اتریش به همکاری و پیوند رفیقانه اش با حزب توده ایران افتخار می کند. وی سپس کوتاه به وضعیت سیاسی کنونی کشور اتریش پرداخت و ضمن انتقاد به دولت ائتلافی کنونی اتریش، این دولت را راست­ترین دولت اتریش پس از پایان جنگ جهانی دوم در این کشور خواند. وی سپس تمامی شرکت کنندگان در جشن را به برنامه و جشن ویژه سدمین سالگرد بنیادگذاری حزب کمونیست اتریش که در روز سه نوامبر در شهر وین برگزار می­شود، دعوت کرد.

سپس رفیق نماینده حزب چپ ایران-(فداییان خلق) واحد اتریش پیام صمیمانه این حزب را به هواداران حزب در اتریش خواند. در پیام رفقای حزب چپ ایران (فداییان خلق) واحد اتریش از جمله چنین می خوانیم: ”رفقای عزیز، هفتاد وهفت سال پیش، بعد از سقوط دیکتاتوری رضا شاه، گروهی از زندانیان سیاسی آزاد شده، مبارزان راه آزادی و عدالت اجتماعی و فرهیختگان سیاسی دور هم جمع شدند و حزب شما، حزب توده ایران را بنیان گذاشتند. حزبی که در همان سال­های نخست تشکیل خود توانست با برافراشتن پرچم مبارزه با عقب­ماندگی جامعه و نظام ارباب و رعیتی حاکم، سنگری برای مقابله با ارتجاع و دفاع از منافع زحمتکشان جامعه ایجاد نماید. حزب توده ایران با ترویج ارزش­های انسانی و مدرن بشری و تلاش برای تغییر جامعه ایران، نسلی  از روشنفکران، نویسندگان، هنرمندان، سندیکالیست­ها، کنشگران جنبش­های اجتماعی و مدنی ایران را در صفوف خود متشکل کرد و در اندک زمانی به همت اعضا و مسئولین خود، پیوند تنگاتنگی با کارگران، زحمتکشان و اقشار مدرن و تحصیل­کرده جامعه در اقصی نقاط ایران برقرار کرده و بزرگ ترین و سازمان­یافته­ترین حزب کشور شد. موفقیتی که هنوز هیچ حزب چپی به خود ندیده است. “ رفقا در بخشی دیگر از پیام خود می نویسند: ” حزب توده ایران با همه­ی فراز و نشیب­ها در تاریخ هفتادوهفت ساله خود بخشی از تاریخ چپ ایران است. از حضور اجتماعیون در انقلاب مشروطیت، تشکیل حزب کمونیست ایران در سال ۱۲۹۹، تا بنیانگذاری حزب توده ایران، این حزب تنها جریان چپی است که با استفاده از فرصت نیمه­باز دهه­ی بیست و شرایط اجتماعی آن زمان توانست تجربه فعالیت علنی داشته، در انتخابات شرکت کند و حتی مدت کوتاهی نیز در مجلس حضور یابد. این امکان در تاریخ معاصر  ایران همواره از کوشندگان راه آزادی، عدالت و سوسیالیسم گرفته شده است. … رفقای گرامی، ما با تاکید بر بنیان­های تاریخی مشترک در تلاش برای ایجاد جامعه­­ای عادلانه و جهانی عاری از جنگ و تبعیض و ستم، هفتادوهفتمین سالگرد بنیادگذاری حزب توده ایران را به رهبری این حزب و تمامی اعضا و فعالان و دوستداران آن تبریک می­گوییم و بر همفکری، همکاری و همگامی مشترک در جهت ایجاد جامعه­ای آزاد و عاری از تبعیض تاکید می­کنیم. … ما بر این باوریم که نیروهای مدافع آزادی، عدالت اجتماعی و سوسیالیسم، می­توانند با حضور موثر خود در صحنه سیاسی کشور نقش مهمی در متشکل نمودن جنبش مردم ایفا نمایند. در شرایط کنونی اتحاد عمل بین نیروهای چپ کشورمان در دفاع از حقوق کارگران و زحمتکشان، می­تواند نقش چپ را در صحنه سیاسی کشور افزایش دهد و در همراهی و همسویی با همه­ی نیروهای دمکرات، آزادیخواه و ملی، گذر از شرایط بحرانی کنونی را هموارتر سازد.“

سپس پیام همبستگی حزب کمونیست عراق و حزب کمونیست کردستان عراق در اتریش توسط رفیق نماینده این دو حزب به فارسی خوانده شد. رفیق عراقی پس از شادباش سالگرد بنیادگذاری حزب ما، از جمله گفت:” رفقای عزیز، جمهوری عراق در سال ۲۰۱۸ میلادی شاهد تحول­های گوناگونی بوده است. جنگ با داعش تمام شده است و نیروهای ملی عراق و پیشمرگان پیروز شدند و تمام شهرها و مناطق مرزی آزاد شدند و به گونه کامل تحت کنترل نیروهای ملی عراق قرار گرفتند. اما دخالت­های دولت امپریالیستی آمریکا، دولت ایران، عربستان سعودی، ترکیه و قطر در امور داخلی عراق ادامه دارد.

پس از آن، رفیق افغان، نماینده “حزب ملیِ ترقیِ مردمِ افغانستان” در سخنرانی شنیدنی خود، به فارسی و آلمانی، از پیکار  حزب تودۀ ایران به رغم همه دشواری­ها و ناهمواری­ها سخن گفت و این که حزب با سرافرازی و اراده آهنین، درفش مبارزه برای آزادی، داد و پیشرفت اجتماعی را با متانت به دوش می کشد و از هیچ تلاشی در راه تامین صلح و بهروزی مردم، چه در منطقه و چه در سطح جهان دریغ نمی­ورزد. رفیق افغان در ادامه سخنرانی خود گفت: ”برای حزب ما که در شرایط بی نهایت دشوار ناشی از حاکمیت نیروهای بنیادگرای اسلامی و غرب گرایان نئولیبرال و هژمونی حامیان غربی و منطقه­ایی آن­ها فعالیت می کند، رسیدن به سیاسی­ترین حق انسانی، یعنی حق زیستن در صلح در شرایط واقعن آزاد و فارغ از هرگونه مداخله و تجاوز خارجی، وظیفه مبرم سیاسی و میهنی است… “ رفیق در پایان سخنرای­­اش از جمله گفت: ”ما از شرایط دشوار مبارزه سیاسی حزب توده ایران در تحت حکومت رژیم خودکامهِ ولایت فقیه و سرکوب خشن دگراندیشان به ویژه نیروهای واقعی انقلابی و مردمی آگاهی داریم و می­دانیم که سرسپردگان راه مردم، ره بلا را می سپرند ولی با خوشبینی باور داریم که در فرجام، پیروزی از آن مردم و حزب پیشاهنگ آن، حزب پرافتخار توده ایران خواهد بود. …“

استقبالی که امسال نیز از بزرگداشت بنیادگذاری حزبمان در وین به عمل آمد بار دیگر نشان داد که حزب توده‌ها و اندیشه‌های بلند و آرمان‌های بزرگ این حزب را نمی توان نابود ساخت و تا زمانی که مبارزه برای آزادی و عدالت اجتماعی در میهن ما ایران و در جهان ادامه دارد، حزب تودۀ ایران و توده­­ای‌ها از پایه‌های ویژۀ این پیکار گسترده و مردمی هستند.

 

 شرکت هواداران حزب در “جشن خانۀ مردم” در شهر گراتس (اتریش)

 

امسال هواداران حزب در اتریش برای بار دیگر در “جشن خانۀ مردم” در شهر گراتسِ اتریش که در روز ۸ سپتامبربرگزار شد،  شرکت کردند. گراتس دومین شهر بزرگ اتریش پس از وین است که در آن کمونیست ها از نیرو و امکاناتی بزرگ برخورداراند. گفتنی است که در انتخابات شهردای شهر گراتس در سال ۲۰۱۷، حزب کمونیست اتریش با کسب بیش از ۲۰ درصد از آرای داده شده، بار دیگر درجایگاه دومین حزب با بیشترین تعداد آرا قرار گرفت و از همین روی توانست ۱۰ نماینده به شورای شهر گراتس و دو نماینده به سنای هفت نفره این شهر بفرستد. “جشن خانۀ مردم” هر ساله یک هفته پس از “جشن ندای مردم” در شهر وین، از سوی حزب کمونیست اتریش درشهر گراتس   برگزار می شود، که به نوبه خود هزاران شرکت کننده از برنامه های هنری و سیاسی آن بازدید می کنند. در جشن امسال رفقای توده ای با برپایی میز کتاب و اطلاعات توانستند با بازدیدکنندگان و علاقمندان ایرانی، اتریشی و دیگر ملیت ها پیرامون اوضاع سیاسی و اقتصادی کشور، رویدادهای نگران کننده درمنطقه و همچنین در بارۀ جنبش جهانی کمونیستی و احزاب کمونیست  به بحث و گفتگو بنشینند و ده ها  اعلامیه  به زبان فارسی و آلمانی (توده اینفو شماره ۱۱۵) از جمله پیرامون ۳۰مین سالگرد فاجعه ملی کشتار زندانیان سیاسی، میان بازدیدکنندگان پخش کنند.امسال در میان بازدیدکنندگان از میز اطلاعاتی حزبمان از جمله رفیق ارنست کالتن­اگر، نماینده پیشین حزب کمونیست اتریش در شورای استانداریِ استان شتایرمارک، بود. رفقا توانستند از این فرصت کوتاه پیش آمده، استفاده کرده، با او پیرامون اوضاع ایران و همچنین حزبمان گفتگو کنند. رفیق کالتن­اگر از سال ۱۹۹۸ نیمی از حقوق دریافتی­اش به عنوان سیاستمدار  را، به کارهای خیریه اجتماعی می­بخشد. شرکت هواداران حزب در “جشن خانۀ مردم” تجربه­ای موفق بود که امکان ارائه نظرات و ارتباط بیشترحزب با علاقمندان به مسائل کشور و شرایط پیچده خاورمیانه را با خود به همراه آورد.  

 

به نقل از «نامۀ مردم»، شمارۀ ۱۰۶۳،‌ دوشنبه ۷ آبان ماه ۱۳۹۷

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا