مراسم اربعین، پروژهای شکست خورده با تحمیل هزینههای نجومی
روز سه شنبه، ۸ آبانماه، مصادف است با اربعین. رژیم ولایت فقیه چند سالی است که با استفاده از این مراسم در صدد است این طور وانمود سازد که از پشتیبانی مردم در منطقه برخوردار است و برای باوراندن این دروغ و پرده پوشی بر ریاکاریاش، هر ساله با سازمان دهیای عظیم، گسیل جمعیت بسیار زیادی از مردم به کربلا را تدارک میبیند. شهریار حیدری (سخنگوی ستاد اربعین) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، ۲۹ مهرماه، گفت: “تا این لحظه یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر در سامانه سما ثبتنام کردند و یک میلیون و ۱۵۰ هزار نفر نیز روادید دریافت کردهاند.
۳۵۰ هزار نفر نیز طی ۵ روز گذشته از مرزهای زمینی و هوایی خارج شدهاند، حدود هزار و ۵۰۰ نفر نیز از کشورهای دیگر برای سفر اربعین آمدهاند که به مرور از مرز شلمچه خارج میشوند.” ایلنا، ۲۷ مهرماه، بهنقل از رحمانی فضلی، وزیر کشور، نوشت: “حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار ثبت نام کردهاند و بیش از یک میلیون ویزا صادر شده است. از روز گذشته نیز شتاب حضور مردم در مرزها افزایش پیدا کرده و طی دیروز و امروز بیش از ۱۵۰ هزار نفر به مرزها مراجعه کردند.”
مردم سالاری آنلاین، ۲۹ مهرماه، در رابطه با یارانههایی که به این زائران پرداخت میشود، نوشت: “قیمت دلار در بازار آزاد در حال حاضر حدود ۱۳ هزار تومان است. اگر این نرخ ۱۳ هزار تومانی را ملاک بگیریم، برای اخذ ویزای عراق، بهازاء هر دلار به هر زائر ۸۱۲۵ تومان یارانه داده میشود. پس مجموعاً هر زائر برای اخذ ویزا، ۳۳۳ هزار و ۱۲۵ تومان یارانه دریافت میکند. اگر تعداد کل زائران ایرانی را دو میلیون نفر درنظر بگیریم، بیش از ۶۶۶ میلیارد تومان نیز از این محل مجموعاً به کل زائران اربعین حسینی (ع) پرداخت میشود. در مجموع میتوان گفت از محل فروش دینار عراق با نرخ ۹۶ ریال و یارانه تخصیصیافته برای اخذ ویزای عراق، دولت یکهزار و ۳۴۶ میلیارد تومان یارانه به زائران اربعین حسینی پرداخت میکند.” امیر شاهین تقیخانی، معاون فرهنگی و سخنگوی ارتش، در گفتگو با خبرگزاری مهر، ۲۶ مهرماه گفت: “چندین بیمارستان صحرایی و سیار با همه امکانات و تجهیزات از جمله اتاق عمل، داروخانه و … با حضور متخصصان مختلف، در مرزها مستقر شدهاند تا بتوانند خدمترسانی به زائران را به بهترین شکل انجام دهند.” علی نیازی، مدیرکل دفتر فنی استانداری خوزستان، در گفتوگو با روزنامه ایران، ۲۵ مهرماه، گفت: “این استان سالانه از اعتبارات استانی خودش ۲۵۰ میلیارد تومان برای بهبود زیرساختهای خدماتی به زائران اربعین هزینه میکند.” او در ادامه به تشریح تمهیدات اندیشیده شده برای زائران از جمله پارکنیگهای عظیم، آبرسانی، حمام و سرویسهای بهداشتی و جز اینها، پرداخت که بهخودیخود از هزینههای میلیاردی حکایت دارد. روزنامه همدلی، ۲۵ مهرماه، به نقل از ستاد اربعین شهرداری مشهد، نوشت: “سال گذشته حدود ۴ میلیارد تومان هزینه مستقیم برای ارائه خدمات به زائران در اربعین در عراق هزینه شد که امسال پیشبینی میکنیم این هزینه بهدلیل بهرهوری و استفاده بهینه از امکانات حدود ۵۰ درصد کاهش پیدا کند.” “
هفته نامه صبح صادق، وابسته به سپاه، ۲۳ مهرماه، درمطلبی با عنوان: “تاملی بر سمپاشی رسانهای دشمن برای اتحادزدایی از مردم ایران و عراق”، نوشت: “راهپیمایی اربعین که با جمعیتی حدود ۳۰ میلیون نفر صورت میگیرد، اگر از منظر سیاسی به آن نگاه کنیم متوجه میشویم زمینهای برای ایجاد وحدت بین شیعیانی است که از ۸۰ کشور جهان در این ایام به عراق سفر میکنند.” ایلنا، ۲ آبانماه، بهنقل از سردار اشتری، فرمانده ناجا، نوشت: “خدا را شاکریم که خدمت گذار زائرین هستیم و همکاران ما در مرزها و در مسیر تردد زائرین حضور دارند و ۳۰ هزار نفر از کارکنان ناجا مشغول خدمات رسانی هستند.” خبرگزاری تسنیم، ۴ آبانماه، در رابطه با این مراسم نوشت: “این حرکت عظیم چند سالی است که رونق خاصی گرفته بهگونهای که همزمان با اربعین حسینی، کربلای معلیٰ شاهد جمعیت بیش از ۲۰ میلیونی مسلمان است. در مسیر پیادهروی اربعین حسینی نیز در مرزهای سهگانه بهمقصد عراق از سوی ایران، بهمنظور رفاه زائران موکبهای خدماترسانی از سوی نهادهای مردمی و غیره برپا میشود تا جایی که در چند سال اخیر معضل اسکان نیز بههمت خیران و موکبهای مردمی و غیره برطرف شده است.” همانطور که از خبرهای انتشار یافته در بالا کاملاً مشهود است، رژیم هدفی کاملاً تبلیغاتی از این مراسم را مد نظر داشته و دارد. موضوعی که مراسم امسال را نسبت به سالهای گذشته متفاوت ساخته است، اوضاع اقتصادی کشور است. بهموازات آن، سازماندهی گسترده و بسیار بیشتر نسبت به سالهای قبل از طرف مقامهای حکومتی را شاهد هستیم. هزینهای که بابت این مراسم پرداخت خواهد شد ارقام نجومی را دربر میگیرد که چند نمونه از آن در بالا ذکر شده است. هزینههای اختصاص یافته در ابعاد نجومی برای زیرساختهای ادعایی تنها مصرفی چند روزه دارند و بعد از این مراسم عملاً بیاستفاده خواهند ماند در حالی که این رقمهای نجومی میتوانست برای زیرساختهای مثلاً گردشگری در سرتاسر ایران مورد استفاده قرار بگیرد. ما بهتناوب در اخبار مربوط به ایران موارد حقوقهای عقبافتاده، بحران محیط زیستی، تعطیلی مراکز تولیدی، اعتصاب رانندگان و معلمان و جز اینها را بهکرات شاهد بودهایم. رژیم ضد مردمی حاکم، بهجای تمرکز بر حل معضلات تودههای مردم، پروژههایی را عملی میکند که در ارتباط کامل با بقای این حکومت قرار دارند. به آتش کشیده شدن کنسولگری ایران در بصره که چندی پیش اتفاق افتاد ثابت کرد که برنامهریزیهای رژیم در این راستا، با موفقیت همراه نبوده است.
به نقل از «نامۀ مردم»، شمارۀ ۱۰۶۳، دوشنبه ۷ آبان ماه ۱۳۹۷