تجمع اعتراضی بازنشستگان در برابر مجلس
با فراخوان چند نهاد صنفی و اجتماعی بازنشستگان کشوری و لشگری، روز ۲۷ آذرماه بازنشستگان در مقابل مجلس شورای اسلامی و سازمان مدیریت تجمعی اعتراضی برپا کردند. ازجمله خواستهای زحمتکشان بازنشسته کشور عبارتند از: تأمین معیشت، برخورداری از حق خدمات بیمه رایگان، رسیدگی به وضعیت دستمزدها و افزایش و ترمیم آن در سال جاری، همترازی حقوقها، لغو خصوصیسازی آموزش و بهداشت، لغو بیمههای تکمیلی که فشار مضاعف مالی بر دوش بازنشستگان تحمیل کرده و تخصیص بودجه عادلانه.
به گزارش ”نسیم آنلاین“ تجمعکنندگان نسبت به نحوه پرداخت حقوق خود و همچنین به مابهالتفاوتی که نسبت به بازنشستههای سال ۸۶ به قبل و اکنون وجود داشته، اعتراض داشتهاند. آنها گفتهاند که مابهالتفاوتی که قرار بوده به آنها تعلق گیرد، پرداخت نشده و مبلغ موجود به خزانه بازگشته است. همچنین به نوشته وبسایت روزنامه “اعتماد”، تجمعکنندگان خواهان برقراری عدالت در پرداختی بین بازنشستگان کنونی و قبل از سال ۸۶ شدهاند.
با اینکه، ایلنا و فارس هردو به تجمع بازنشستگان در مقابل مجلس اشاره کردند ولی هیچکدام اشاره ای به تعداد تجمع کنندگان نکردند. اما بر اساس گزارش های منتشر شده در فضای مجازی تعداد تجمع کنندگان ۱۵ هزار تن برآورد شده است.
در تجمع بازنشستگان شعارهایی در اعلام همبستگی با اعتصاب کارگران فولاد اهواز و نیز آزادی کارگران زندانی سرداده شد. تجمع بازنشستگان در برابر مجلس و سازمان مدیریت با شعارهایی مانند: “معیشت، منزلت، سلامت، حق مسلم ماست”، “درمان رایگان حق مسلم ماست” همراه بود که محتوای آنها از مخالفت قاطع اکثریت مطلق بازنشستگان با سمتگیری اقتصادی- اجتماعی رژیم و پیامدهای فاجعهبار آن حکایت داشت.
نمایندگان رژیم هراسناک از گسترش این اعتراض ها خبر از بررسی خواست های بازنشستگان دادند و محمدرضا بادامچی٬ نماینده تهران در مجلس، در گفتوگو با ایلنا از متناسبسازی مستمری بازنشستگانی که زیر دو میلیون تومان دریافتی دارند٬ در لایحه بودجه ۹۷ خبر داد. بادامچی افزود که ”همسانسازی مستمری بازنشستگان، پیش از این نیز در دستور کار دولت قرار داشت٬ اما از سوی شورای نگهبان رد شد و از دستور کار خارج شد.“ به گفته وی٬ به همین دلیل دولت در تنظیم بودجه امسال تصمیم گرفته است با ”افزایش تدریجی مستمریها، متناسبسازی را اجرایی کند.“
تجمع یکپارچه بازنشستگان در کنار تحصن سراسری فرهنگیان و اعتصابهای کارگری، ژرفای نارضایتی اجتماعی را از سیاستهای رژیم ولایت فقیه بهویژه برنامههای اقتصادی ضد مردمی آن بهنمایش گذاشت. باید این اعتراضها را ادامه داد، منسجمتر ساخت و مبارزه را به مسیر تأمین حقوق بدیهی برای معیشت و حقوق دمکراتیک فردی و اجتماعی هدایت و تشدید کرد. مبارزه و اعتراض بازنشستگان کشوری و لشگری بخشی جداییناپذیر از پیکار سراسری مردم میهن ما بهویژه تودههای محروم جامعه علیه ظلم، فساد مالی، سرکوب و فقر فراگیر است.
تأمین زندگی و آینده زحمتکشان بازنشسته با ادامه اعتراضها پیوند مستقیم دارد. باید با گسترش اعتراضها در جهت تأمین حقوق و منافع لایحههای مختلف اجتماعی حرکت کرد و استبداد مذهبی را بهچالش طلبید.
نامۀ مردم، شمارۀ ۱۰۶۷، ۳ دی ماه ۱۳۹۷