اتحاد اتحاد، زحمتکشان اتحاد! در حمایت از مبارزهٔ فرهنگیان کشور و در پشتیبانی از مطالبهٔ بازنشستگان
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران و کانون صنفی معلمان ایران، در ادامهٔ مبارزهٔ برحقشان بهمنظور “متوقف کردن روند خصوصیسازی” در خدمات آموزشی، “اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری”، “تأمین بودجهٔ همترازی (همسانسازی) به میزان حداقل ۱۵ هزار میلیارد تومان”، “پاسخ صادقانه و عملی به کارزار اعتراضی دهها هزار نفر از فرهنگیان نسبت به بیمههای ناکارآمد موجود”، “توقف کامل طرح معلم تماموقت” و تأکید بر “حق فعالیت تشکیلاتی”، با انتشار بیانیههایی در بهمن و اسفندماه سال جاری (۹۷) آزادیِ معلمان مبارز گرفتار در بند و “اصلاحات مطلوب در بودجه سال ۹۸” را خواستار شدند.
عدهٔ کثیری از معلمان و بازنشستگان در شهرهای مختلف کشور در روز ۴ بهمنماه ۹۷ و بهدنبال فراخوانهای قبلی، به “ادارات کل آموزشوپرورش استانهایشان” مراجعه کرده و بر خواستهایشان که در این بیانیهها مندرج بودند تأکید کردند.
در شرایطی که معلمان بازنشسته کشورمان با دریافت ماهانهٔ زیر خط فقر زندگی میکنند و با وجود تحمیل بهاصطلاح بیمههای “تکمیلی” و افزایش سرسامآور نرخ ارز و قیمت کالاهای موردنیاز روزمره، بار دیگر رژیم ولایت فقیه به وعدهاش برای “همسانسازی حقوق بازنشستگان” عمل نکرد. “همسانسازی حقوق بازنشستگان با شاغلان همتراز” از “الزامات قانون مدیریت خدمات کشوری” است و در سال ۱۳۸۶ توسط مجلس تصویب شد. برای اجرای این “قانون” برای بازنشستگانِ تأمین اجتماعی و فرهنگی، هرکدام ۱۵ هزار میلیارد تومان، بنا بهگزارش ۴ اسفندماه خبرگزاری ایلنا، در کل۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه لازم بود. دولت در لایحه بودجه ۹۸ خود بهجای۳۰ هزار میلیارد تومان “فقط ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای همسانسازی بازنشستگان کشوری و نیروهای مسلح درنظر گرفته است.” بعد از اعتراضهای گستردهٔ بازنشستگان، روز ۵ دیماه، خدادادی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، گفته بود: “۸ هزار میلیارد تومان به ۲ هزار میلیارد مصوب دولت بابت بودجه صندوق بازنشستگی اضافه شده است.” اما روز ۲۶ بهمنماه، احمد همتی، عضو کمیسیون تلفیق بودجه، در این ارتباط به خبرگزاری ایلنا گفت: “افزایش ۸ هزار میلیاردتومانی بودجه همسانسازی، حتی مطرح هم نشده، چه برسد به اینکه تصویب شود!… همسانسازی ٬نمیتواند٬ در سال ۹۸ کامل اجرا شود.” شریعتمداری، وزیر کار، به خبرگزاری ایرنا، ۲۳ بهمنماه، گفت: “اجرای طرح همسانسازی حقوق و دستمزد نیازمند بودجه بسیار بالایی است؛ به همین دلیل به مجلس… پیشنهاد اجرای این طرح در بازه زمانی سهساله را ارائه کردهایم. … ما افرادی با حقوق ۵۰۰ هزار تومان داریم.” بهعبارتدیگر، با وجود حقوق “۵۰۰ هزار” تومانی، بار دیگر وعدههای رژیم برای همسانسازی حقوقهای بازنشستگان وعدهای توخالی بیش نبود.
پنج تشکل بازنشستگان با انتشار بیانیهای مشترک در ۲۹ بهمنماه و اشاره به “گسترش فلاکت عمومی” و تأکید بر “میثاق و پیمانی” که بستهاند: “تا حق خود نگیریم، از پای نمینشینیم”، برای تجمع اعتراضی دیگری در ۵ اسفندماه مقابل مجلس فراخوان داده بودند. روز ۵ اسفندماه، علاوه بر تجمع اعتراضی “بازنشستگان فرهنگی، علوم پزشکی و فولاد” در مقابل استانداری اصفهان، بازنشستگان صندوقهای مختلف بعد از برگزاری تجمع اعتراضی در مقابل مجلس، به سمت سازمان برنامه و بودجه راهپیمایی کردند.
شعارهای تظاهرکنندگان عبارت بودند از: “معلم زندانی آزاد باید گردد! کارگر زندانی آزاد باید گردد! فریاد، فریاد از اینهمه بیداد؛ تورم، گرانی، جواب بده روحانی؛ مجلس، دولت، بس است فریب ملت؛ یک اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه؛ حقوق ما ریالیه، هزینهها دلاریه”. همانطور که بازنشستگان مبارز در بیانیهٔ مشترک و فراخوانشان نوشته بودند: “برای جلوگیری از تعرض بیشتر به سطح زندگی و برای بهبود وضعیت معیشت و درمان خود با حضور متحدانه، نیازهای بودجه زندگیمان را در کف خیابان فریاد خواهیم زد”، باید خواستههای برحق خود را متحدانه “در کف خیابان فریاد” زد.
ضمیمۀ کارگری «نامۀ مردم»، شمارۀ ۱۷، ۱۳ اسفند ماه ۱۳۹۷