مسایل سیاسی روز

مبارزه صلح‌دوستان جهان برای جلوگیری از وقوع جنگ در خلیج فارس

تنش‌های جدّی و خطرآفرین گوناگون، اغلب با محوریت دولت شبه‌فاشیستی آمریکا و متحدانش، همچنان در جهان ادامه دارد؛ از ونزوئلا در آمریکای جنوبی گرفته تا آنچه پیرامون ایران و یمن و در مرزهای جنوبی ایالات متحد آمریکا و شبه‌جزیرهٔ کره و فلسطین می‌گذرد. امّا صلح‌دوستان جهان نیز از پای ننشسته‌اند و تا حد امکان برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها و مقابله با جنگ‌افروزی و تنش‌آفرینی مبارزه می‌کنند. از جمله، در هفته‌های اخیر مبارزه علیه خطر جنگی جدید در منطقهٔ خاورمیانه ادامه یافت.

در این میان، حزب ما بنا بر اعتقاد اصولی‌اش به صلح، و با استفاده از امکانات موجود در کشورهای گوناگون جهان، در این مبارزهٔ برضد تنش و جنگ‌افروزی شرکت کرده است و می‌کند. نمایندگان حزب ما در چندین کشور جهان ضمن همکاری با حزب‌های کمونیست و کارگری و آگاهی‌رسانی از راه سخنرانی در جلسه‌های جنبش صلح و انتشار تحلیل‌هایی مربوط به وضعیت خطرناک جاری، تلاش کرده‌اند که ضرورت برخورد فوری با این مسئله را برجسته کنند.

نشریه‌های چاپی و اینترنتی حزب‌های کمونیست و کارگری پیگیرانه در مورد سیاست‌های تهدیدآمیز سران نوفاشیست حاکمیت دولتی آمریکا افشاگری می‌کنند و صلح‌دوستان جهان را به کارزار برای جلوگیری از وخیم‌تر شدن اوضاع دعوت می‌کنند. بیانیهٔ مشترک حزب‌های کمونیست و کارگری جهان که ۷۲ حزب از سراسر جهان آن را امضا کرده بودند، یکی دیگر از فعالیت‌های کمونیست‌های جهان و ابتکارهای حزب ما بود. حزب کمونیست ارمنستان نیز چندی پیش این بیانیه را امضا کرد. ماه گذشته، نمایندهٔ حزبمان در سفری به ایروان، پایتخت ارمنستان، با دبیرکل حزب کمونیست ارمنستان ملاقات کرد و او را در جریان تحول‌های کشورمان قرار داد. به دنبال این ملاقات، حزب کمونیست ارمنستان بیانیهٔ جداگانه‌ای از بیانیهٔ مشترک، در ارتباط با اوضاع متشنج در منطقهٔ پیرامون خلیج فارس منتشر کرد که در ادامه می‌خوانید.

همچنین، هیئت اجرایی مرکزی حزب کمونیست کانادا نیز اخیراً بیانیه‌ای در مخالفت جدّی با سیاست‌های تنش‌آفرین دولت‌های آمریکا و کانادا در ارتباط با تلاش‌های جنگ‌طلبانه علیه ایران منتشر کرد. بخش‌هایی از این بیانیه را در ادامه می‌خوانید.

دوستان حزب ما در سازمان‌های و نشریه‌های گوناگون نیز این کارزار ضدجنگ را پیگیرانه دنبال می‌کنند. در انگستان، روزنامه مورنینگ استار، روزنامهٔ چپ‌گرای آن کشور، با انتشار خبرها و گزارش‌های مربوط به این فعالیت‌ها نقش مؤثری در روشن کردن افکار عمومی زحمتکشان داشته است. همچنین، مجلهٔ لیبراسیون، که سازمان معروف و قدیمی لیبراسیون، ادامه دهندهٔ جنبش آزادی مستعمره‌ها، منتشر می‌کند، در سه شمارهٔ اخیر خود مقاله‌هایی در مورد خطر جنگ و ضرورت گسترش جنبش صلح داشته است. علاوه بر اینها، کمیته دفاع از حقوق مردم ایران (کودیر) نیز با سازمان‌دهی برنامه‌های گوناگون و انتشار مقاله‌هایی در نشریه‌های کشورهای انگلیسی‌زبان به منظور آگاهی‌بخشی در مورد خطر جنگ در منطقهٔ خلیج‌فارس و ضرورت دفاع از صلح، سهم شایانی داشته باشد.

 

بیانیهٔ حزب کمونیست ارمنستان:
اوضاع در خلیج فارس نگران کننده است!

ایالات متحد آمریکا بار دیگر به مثابه ژاندارم جهانی، از طریق تحریک و خشونت، و تلاش برای تحمیل روابط سلطه‌طلبانهٔ خود به ایران، کشوری که دوستِ دیرینه و همسایهٔ نزدیک ماست، به نقش اهریمنی خود ادامه می‌دهد. حزب کمونیست ارمنستان بر این باور است که هرگونه اقدام آمریکا علیه ایران فاجعه‌ای برای خاورمیانه خواهد بود. جنگ اقتصادی هم نتیجه‌ای نخواهد داشت و شکست خواهد خورد، ولی در جریان آن، انبوهی از انسان‌های بی‌گناه رنج خواهند برد و صدمه خواهند دید.

بر این اساس، حزب کمونیست ارمنستان همبستگی و حمایت کامل خود را با زحمتکشان ایران مورد تأکید قرار می‌دهد و همهٔ نیروهای مترقی در سراسر جهان را فرا می‌خواند تا صدای خود را در حمایت از مردم ایران و در مخالفت با تلاش‌های سلط‌طلبانهٔ آمریکا بلند کنند.

کمیته مرکزی حزب کمونیست ارمنستان

ایروان- ژوییه ۲۰۱۹

 

حزب کمونیست کانادا خواستار اقدام برای پیشگیری از جنگ با ایران است

در پی بالا گرفتن تنش‌های اقتصادی-سیاسی بین جمهوری اسلامی ایران و دولت دونالد ترامپ در آمریکا و احتمال بروز درگیری نظامی، هیئت اجرایی کمیتهٔ مرکزی حزب کمونیست آمریکا بیانیه‌ای در محکوم کردن ستیزه‌جویی و جنگ‌طلبی و افزایش تلاش برای به راه انداختن جنگ علیه ایران صادر کرده است. حزب کمونیست کانادا از دولت کانادا خواسته است که هرچه زودتر برای تنش‌زدایی از وضعیت موجود که می‌تواند به جنگی منطقه‌یی و حتّی به‌کارگیری سلاح‌های هسته‌یی منجر شود، اقدام کند. در این زمینه، حزب کمونیست کانادا خواستار خروج بی‌درنگ همهٔ نیروهای ناتو (که کانادا هم عضو آن است) از منطقه، و عادی‌سازی روابط دیپلماتیک میان کانادا و ایران شده است. حزب کمونیست کانادا بحران اخیر را “نتیجهٔ مستقیم تحریک‌های روزافزون آمریکا” می‌داند که از زمان خروج یک‌جانبهٔ آمریکا در ماه مه ۲۰۱۸ از برجام و تصمیم دولت آمریکا به اعمال مجدد تحریم‌های اقتصادی-سیاسی علیه ایران، آغاز شد تا صدور نفت ایران ایران به صفر رسانده شود. حزب کمونیست کانادا بر این اعتقاد است که تهدید جنگ در خاورمیانه از سوی کشورهایی نیست که برای ایجاد صنایع تولید انرژی هسته‌یی تلاش می‌کنند. بلکه این تهدید به طور مشخص از جانب سلاح‌های متعارف و هسته‌یی آمریکا، متحدان آن در ناتو، و اسرائیل است که دولت‌هایشان پیوسته در صدد ایجاد ناپایداری در منطقهٔ خاورمیانه و یافتن هر بهانه‌ای برای توجیه مداخله و جنگ‌افروزی‌اند. و در این میان، دولت کانادا در کنار آمریکا و این گروه از کشورها قرار گرفته است. حزب کمونیست کانادا هشدار می‌دهد که “جنگِ آمریکاافروخته با ایران به‌سرعت به مناقشه‌ای منطقه‌یی- یا حتّی گسترده‌تر از آن- با شرکت قدرت‌های هسته‌یی از جمله آمریکا، ناتو، روسیه، و اسرائیل، منجر خواهد شد.” با توجه به این زمینهٔ خطرآفرین است که حزب کمونیست کانادا خواهان بیرون رفتن فوری نیروهای آمریکا و ناتو از منطقهٔ خاورمیانه و مخالفت دولت کانادا با اقدام‌های تحریک‌آمیز و مداخله‌گرانهٔ آمریکا علیه ایران شده است. در بیانیهٔ هیئت اجرایی حزب کمونیست کانادا آمده است: “کانادا باید روابط دیپلماتیک خودش را با ایران عادی و برقرار کند و در راه پایان دادن به تحریم‌ها علیه مردم ایران تلاش کند. ما خواستار تدوین و اجرای سیاست خارجی مستقل و نوین کانادا در راه صلح و همکاری و همبستگی بین‌المللی، با تمرکز و توجه ویژه به خلع‌سلاح عمومی و همه‌جانبه هستیم که باید با خلع‌سلاح هسته‌یی آمریکا، ناتو، و اسرائیل آغاز شود.”

 

سخنرانی نمایندهٔ کمیتهٔ مرکزی حزب توده ایران در شهر نیوپورت، وِیلز:‌جنگ یا صلح در خلیج فارس؟

به دعوت گروه‌های حامی روزنامه مورنینگ استار در شهر نیوپورت، نمایندهٔ کمیته مرکزی حزبمان در جلسه‌ای عمومی با حضور نیروهای چپ و نمایندگان سندیکاهای کارگری و طرفداران جنبش صلح  در مورد شرایط تهدیدآمیز کنونی در منطقهٔ خلیج‌فارس صحبت کرد. جلسه با سخنان رفیق رابرت گریفیتز، دبیرکل حزب کمونیست بریتانیا، که مسئولیت ادارهٔ جلسه را به عهده داشت، شروع شد. رفیق گریفیتز نخست سخنرانان جلسه را معرفی کرد. علاوه بر رفیق حزبی ما که در ارتباط با ایران و منطقه سخن می‌گفت، رفیق لیز پین، هماهنگ کنندهٔ مجمع صلح بریتانیا، نیز از دیگر سخنرانان جلسه بود که موضوع صحبتش، مواضع و مسئولیت‌های جنبش صلح و از جمله شورای جهانی صلح در ارتباط با تشنج‌های فزاینده در خلیج فارس بود. لیز پین به شرایط ملتهب در خاورمیانه و مسئولیت نیروهای چپ و مترقی و طرفدار صلح اشاره و متذکر شد که جنبش صلح در بریتانیا در این شرایط وظیفهٔ مهم جلوگیری از حمایت دولت بریتانیا از سیاست‌های خطرناک دونالد ترامپ و جان بولتون و مایک پومپئو وزیر امور خارجی جنگ‌طلب دولت آمریکا را بر دوش دارد.

نمایندهٔ حزب پس از تشکر به خاطر دعوتی که از او برای توضیح و تشریح سیاست‌های حزب تودهٔ ایران شده بود، سخنانش را با طرح زمینه‌های درگیری و سیاست‌های نیروهای حاکم بر دو طرف مناقشه آغاز کرد. رفیق سپس با اشاره به  سیاست‌های به‌شدت یک‌جانبهٔ ترامپ در حمایت از مواضع خطرناک و تحریک‌کنندهٔ دولت اسرائیل به رهبری نتانیاهو؛ مخالفت غیرمتعارف رئیس‌جمهور آمریکا با توافق‌نامهٔ برجام و خروج دولت آمریکا از آن که در عمل این توافق‌نامه را بسیار ضعیف کرد؛ تصمیم دولت آمریکا به تشدید و گسترش تحریم‌های اقتصادی و بانکی علیه ایران؛ و به موازات آن، اعمال فشار نظامی حداکثری به منظور ایجاد شرایطی که رژیم حاکم در ایران حاضر به “نوشیدن جام زهر” دیگری شود و شرایط ایالات متحد آمریکا را برای ایفای نقش مورد نظر آمریکا در منطقه بپذیرد. در ادامه، او در ادامه گفت که سیاست‌های رژیم ولایی ایران در درجهٔ اول متوجه تضمین ادامهٔ حاکمیت ضدملی و ضدمردمی آن به هر بهایی است، و در این مسیر از هیچ سیاستی رویگردان نیست.

نماینده حزب  توضیح داد که زحمتکشان و نیروهای ملی و دموکراتیک ایران با این سیاست‌ها به‌شدت مخالف‌اند. و سپس نتیجه گرفت که “هر دو طرف این مخاصمه- سران رژیم ولایی و دولت راست افراطی آمریکا- بازی خطرناک و پُرتنشی را دنبال می‌کنند که می‌تواند با کوچک‌ترین جرقه‌ای به فاجعه‌ای بزرگ تبدیل شود.” نمایندۀ حزب  تأکید کرد که در شرایط کنونی، مبارزه مردم و نیروهای مترقی و میهن‌دوست کشور برای حفظ صلح اهمیتی ویژه‌ دارد و حزب تودهٔ ایران بر این باور است که همهٔ نیروهای ملی، دموکراتیک، و میهنی باید تمام توان و امکان خود را در این راه به کار گیرند. او اضافه کرد که حزب تودهٔ ایران راه برون‌رفت از وضعیت بحرانی و خطرناک کنونی را همکاری نیروهای ترقی‌خواه و میهن‌دوست ایران در راه ایجاد جبهه‌ای وسیع بر محور “‌حذف حاکمیت ولایت فقیه” و دستیابی به صلح، دموکراسی، و عدالت اجتماعی می‌داند که می‌تواند طیفی گسترده‌ از طبقات و لایه‌های جامعه را برای نجات کشور و دفاع از صلح بسیج کند.

 به نقل از «نامۀ مردم»، شمارۀ ۱۰۸۴، دوشنبه ۲۸مرداد ماه ۱۳۹۸

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا