مسایل سیاسی روز

مراسم بزرگداشت خاطرۀ جان‌باختگان فاجعه ملی- کانادا

مراسم بزرگداشت خاطرۀ جان‌باختگان فاجعه ملی کشتار زندانیان سیاسی در سی‌ویکمین سالگرد آن در کانادا، شنبه، ۲ شهریورماه (۲۴ اوت)، در وَنکووِر، با همکاری حزب چپ ایران (فدائیان خلق) و سازمان حزب تودۀ ایران در کانادا، و ۹ شهریورماه (۳۱ اوت)، در تورنتو، به‌ابتکار کانون دفاع از حقوق بشر در کردستان ایران، سازمان حزب تودۀ ایران در کانادا، و حزب چپ ایران (فدائیان خلق)، برگزار شد.

 

برگزاری مراسم در وَنکو

مراسم بزرگداشت خاطرۀ جان‌باختگان فاجعه ملی کشتار زندانیان سیاسی در سی‌ویکمین سالگرد آن در وَنکووِر، با نمایش فیلمی از گلزار خاوران و زنده‌یاد مادر لطفی و سپس خوانش پیام ابراز همبستگی حزب کمونیست کانادا، از سوی جورج گیدورا رهبر حزب کانادا در ”بریتیش کلمبیا“،  با قربانیان این فاجعه آغاز شد. سخنران این گردهمایی رفیق محمد امیدوار به‌نمایندگی از سوی حزب تودۀ ایران بود.

سخنران در ابتدا ضمن اشاره به زمینه‌های کشتار جمعی زندانیان سیاسی، ازجمله سیاست خانمان‌سوز “جنگ، جنگ تا پیروزی” رژیم ولایت فقیه و “نوشیدن جام زهر” از سوی خمینی و رهبری رژیم در پذیرش قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت و یادآوری این نکته که در سال‌های اخیر اسناد جالبی،‌ ازجمله نوار گفتگوی آیت‌الله منتظری در دیدارش با جلادان اعزام شده به زندان‌ها برای سازمان‌دهی این قتل‌عام (ازجمله ابراهیم رئیسی، نیری، و پورمحمدی)، در افشای چگونگی سازمان‌دهی و اجرای این جنایت هولناک منتشر شده است،

رفیق امیدوار به ‌این موضوع پرداخت که حزب تودۀ ایران در جریان این جنایت هولناک شماری از رهبران، کادرهای برجسته و قهرمانان جنبش آزادی‌بخش میهن ما در دهه‌های اخیر و کسانی که نزدیک به ۲۵ سال از عمر خود را در زندان‌های ستم‌شاهی گذرانده بودند، را از دست داد.

نمایندۀ حزب در بخش دیگری از سخنانش سیمای جامعهٔ ما سی‌ویک سال پس از فاجعه ملی را به‌اختصار ترسیم کرد. سخنران در ابتدا به تشریح نظام سیاسی حاکم بر میهن ما،‌ یعنی رژیم ولایت فقیه و ویژگی‌های آن، پایگاه طبقاتی حاکمیت و همچنین باور حزب ما در زمینه اصلاح‌ناپذیری نظام سیاسی کنونی پرداخت و سپس با ارائه آخرین آمار صندوق بین‌المللی پول در زمینه دورنمای اقتصادی ایران در سال ۹۸،‌ یعنی تورم ۳۵ درصدی، آمار بیکاری بیش از ۱۴ درصدی، و این واقعیت که ده‌ها میلیون ایرانی زیر خط تعیین شده فقر از سوی رژیم، زندگی می‌کنند، وضعیت کشور را بسیار بحرانی ارزیابی کرد. سخنران در بخش‌های پایانی سخنانش ضمن ارزیابی‌ای از جنبش‌های اعتراضی دهه اخیر، با اشاره به راهکارهای مؤثر برای به‌چالش طلبیدن رژیم استبدادی، به اوضاع خطرناک منطقه و بر ضرورت تلاش مشترک همه نیروهای مترقی و آزادی‌خواه به‌منظور تخفیف تنش و جلوگیری از درگیری نظامی خطرناک در خلیج فارس تأکید کرد. مراسم با برگزاری پرسش و پاسخ و پذیرایی از میهمانان با چای و شیرینی به‌پایان رسید.

در کنار مراسم بزرگداشت خاطرۀ جان‌باختگان فاجعه ملی، جلسه‌ای هم به‌ابتکار “شورای صلح کانادا” در ونکوور پیرامون اوضاع حساس منطقه برگزار شد که نمایندۀ حزب سخنران اصلی آن بود.

 

برگزاری مراسم در تورِنتو

مراسم سی‌ویکمین سالگرد فاجعه ملی کشتار زندانیان سیاسی و بزرگداشت خاطرهٔ جان‌باختگان آن در تورِنتو با خوش آمد نمایندۀ حزب چپ ایران (فدائیان خلق) به حاضران، مراسم  و دعوت از آنان برای  یک دقیقه سکوت به‌پاس جان‌باختگان فاجعه ملی و سپس اجرای سرود “ای ایران” آغاز شد. نخستین سخنران جلسه رفیق درو گاروی، رهبر حزب کمونیست کانادا در استان انتاریو ، بود که پیام حزب کمونیست کانادا را در محکومیت جنایت هولناک رژیم و ابراز همبستگی با نیروهای چپ و مترقی و آزادی‌خواه ایران قرائت کرد. سخنران بعدی آقای علی احساسی، نمایندۀ پارلمان کانادا، بود که ضمن اشاره به جنایت هولناک کشتار زندانیان سیاسی و ابراز همدردی با خانواده جان‌باختگان فاجعه ملی اظهار داشت که امیدوار است این‌چنین جنایاتی در تاریخ آینده ایران رخ ندهد.

سخنران اصلی این مراسم رفیق محمد امیدوار بود که موضع‌گیری‌های حزب تودۀ ایران سی و یک سال پس از فاجعه ملی را تشریح کرد.

نمایندۀ حزب ضمن اشاره به زمینه‌های کشتار زندانیان سیاسی- کشتاری که حزب ما آن را “فاجعه ملی” نامید- بر ادامۀ مبارز بر ضد رژیم ولایت فقیه تأکید کرد. سخنران ضمن اشاره به بحران همه‌جانبۀ اقتصادی و سیاسی و ظلم و فساد بی‌سابقه که سرتاپای رژیم را فراگرفته است به بیان این نکته پرداخت که حزب ما معتقد است مبارزۀ طبقاتی‌ای حاد در جامعه ما جریان دارد. رفیق به ‌این موضوع اشاره کرد که در سال‌های چند دههٔ اخیر به‌رغم اعتراض‌های گسترده مردمی، ازجمله اعتراض میلیونی توده‌ها به کودتای انتخاباتی رژیم در سال ۸۸ و اعتراض‌های مردمی در بیش از هشتاد شهر کشور در سال ۹۶ و همچنین اعتراض‌های متعدد و گسترده کارگران،‌ معلمان، بازنشستگان، فعالان محیط زیست و دانشجویان، رژیم توانسته است همچنان به حیات خود ادامه دهد.

به‌گفتهٔ سخنران، بدون پیوند زدن این جنبش‌های پراکنده مردمی با شعارهای مشخص و برنامه عمل نمی‌توان رژیم را به‌چالشی جدی طلبید و نیروهای مترقی و آزادی‌خواه میهن ما، خصوصاً نیروهای چپ، باید بتوانند در این زمینه نقشی مهم داشته باشند. رفیق امیدوار ضمن اشاره به اوضاع متشنج منطقه و سیاست‌های ماجراجویانه رژیم ولایت فقیه و برنامه‌های راهبردی امپریالیسم و ارتجاع محلی در خاورمیانه و خلیج فارس، اظهار امیدواری کرد که برگزاری این‌چنین نشست‌های مشترکی سرآغاز همکاری‌های بیشتر نیروهای مترقی و آزادی‌خواه میهن ما در شرایط حساس کنونی باشد.

جلسه با دریافت پیام‌هایی از سوی دوستان حزب کمونیست عراق در کانادا و سازمان کومله زحمتکشان کردستان ، و برگزاری پرسش و پاسخ با نمایندۀ حزب به‌پایان رسید.‌

در کنار مراسم بزرگداشت خاطرۀ جان‌باختگان فاجعه ملی، جلسه‌ای هم به‌ابتکار حزب کمونیست کانادا و شورای صلح کانادا، در تورنتو پیرامون اوضاع حساس منطقه برگزار شد که نمایندۀ حزب سخنران اصلی آن بود.

 

به نقل از «نامۀ مردم»، شمارۀ ۱۰۸۵، دوشنبه ۱۱ شهریور ماه ۱۳۹۸

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا