جشن های هفتاد و هشت سالگی حزب در کشورهای مختلف
گزارش جشن حزب در سوئد
جشن تأسیس حزب تودۀ ایران در ونکوور- کانادا
بزرگداشت هفتادوهشتمین سالگی حزب دراتریش
شرکت در جشن ندای مردم در وین- اتریش
گزارش جشن حزب در سوئد
تودهایها در سوئد در سالنی در شهر یوتبوری در روز شنبه ۲۰ مهرماه گردهم آمدند تا فرارسیدن هفتادوهشتمین سالگرد بنیانگذاری حزب خود را جشن بگیرند. سالن با پوستر بزرگی که بر آن چهرههای حیدر عمواوغلی، ارانی، روزبه، تیزابی، رحمان هاتفی، و فاطمه مدرسی بر آن نقش داشت آذین شده بود و گل سرخ حزب در جلو سکوی سخنرانی قرار داشت. شعارهای ضد جنگ و ضد دیکتاتوری در هر گوشهای دیده میشد. میز کتاب نیز با دهها کتاب تازه چاپ شده از طرف حزب و در کنار آنها از دیگر ناشران مترقی بر پا بود. بر هر میز در سالن، گل سرخی در مقابل حاضران قرار گرفته بود.
با اعلام آغاز مراسم، حاضران به یک دقیقه سکوت بهیاد جانباختگان حزب و جنبش مردمی فراخوانده شدند، و از پی آن، نوای سرود چهارم حزب با همراهی صدای رفقا در سالن طنین افکند. يكى از رفقا حزب در یوتبوری با اعلام خوشآمدگویی به حاضران، فرازهایی از اعلامیه کمیته مرکزی بهمناسبت هفتادوهشتمین سالگرد بنیانگذاری حزبمان را قرائت کرد و در ادامه، نماینده حزب کمونیست عراق در یوتبوری، در پیامی از جانب آن حزب و حزب کمونیست عراق- کردستان و ضمن تبریک فرارسیدن هفتادوهشتمین سالگرد بنیانگذاری حزب تودهٔ ایران، سنت دیرینهٔ دوستی و همکاری رفیقانه کمونیستهای عراقی با تودهایها را یادآور شد. رفیق عراقی درحالی که نگرانی آن حزب از اوضاع نابسامان کنونی در ایران را ابراز میکرد، بر همبستگی کمونیستهای عراق با مبارزه مردم ایران تأکیدی دوباره کرد. سخنران همچنین از مبارزه کمونیستهای عراق در جهت سازماندهی جنبش دموکراتیک مردم عراق در مبارزه علیه فساد سیستماتیک حاکم در آن کشور سخن بهمیان آورد و گفت حزب کمونیست عراق بهرغم سختیها و پرداخت هزینههای سنگین انسانی، و با بازبینی مداوم سیاست خویش، به تلاش خود در مسیر قرار دادن پرچم حزب در خط مقدم مبارزه کارگران و زحمتکشان ادامه خواهد داد.
نمایندهٔ حزب کمونیست شیلی سوئد در پیامی ضمن فرستادن درود به حاضران در جلسه، هفتادوهشتمین سالگرد بنیانگذاری حزب ما را تبریک گفت. او با یادآوری آنکه حزب کمونیست شیلی اینک در ۱۰۷ سالگیاش در کنار دیگر نیروهای ترقیخواه و مردمی شیلی به مبارزهاش برای ساختن جامعهای بر مبنای اجرای عدالت اجتماعی ادامه میدهد، گفت آن دیکتاتوری فاشیستیای که از سال ۱۹۷۳ تا سال ۱۹۹۰ به مدت ۱۷ سال حاکم بود و بسیاری از کمونیستها و دیگر مبارزان مترقی را در شیلی کشتار کرده بود اینک دوباره به عرصه سیاسی شیلی بازگشته است. او گفت مبارزه در شیلی ادامه دارد. نمایندهٔ کمونیستهای شیلی برای حزب ما و مردم ایران در مبارزهٔ پیشِ روی، آرزوی پیروزی کرد.
رفيق نماينده حزب كمونيست سوئد، در سخنانی كوتاه، با تبريك هفتادوهشتمین سالگرد بنيانگذارى حزب تودهٔ ايران و همچنین با تأکید بر اهمیت انترناسيوناليسم پرولترى، براى تودهایها در مبارزهٔ دشوارشان بههدف تأمين منافع زحمتکشان ایران، آرزوى موفقيت کرد.
یکی از رفقای تودهای در گفتاری کوتاه به زبانهای فارسی و سوئدی، به نقش حزب در پیشبُرد امر عدالت اجتماعی در میهنمان پرداخت. گوینده با اشاره به آنکه حزب ما در کل حیاتش تنها در دورههایی و در مدتزمانی بسیار محدود- بهدلیل غیرقانونی شدن از سوی رژیمهای دیکتاتوری- فعالیت علنی در کشور داشت، گوشزد کرد که بسیاری از آن عناصر و شالودههای مترقیای که در عرصههای سیاسی، حقوقی، فرهنگی، و اجتماعی در زندگی مردم و میهنمان بهوجود آمدهاند، ثمرهٔ فعالیت حزب ما و همچنین ثمرهٔ عمل متعهدانه و آگاهانهٔ تودهایها، چه در دورههای فعالیت علنی حزب و چه در دوران اختناق و سلطهٔ استبداد، بودهاند. رفیق خاطرنشان کرد که حزب تودهٔ ایران در آن دورههای کوتاه فعالیت علنیاش شاید از نظر تعداد اعضا نیروی چندانی نبود، اما سرشت طبقاتی رویکردهای حزب و هنر سازماندهی آن در بردن آگاهی انقلابی به میان زحمتکشان میهنمان آنچنان پتانسیل بزرگی در جامعه بهوجود آورد که طرح و ثبت حقوق و قوانینی در سطح کشوری و در دفاع از زحمتکشان را به هیئت حاکمه ایران، چه در دوران پهلوی و چه در سالهای نخست استقرار جمهوری اسلامی، تحمیل کرد. نماینده حزب در مراسم، حاضران را به شرکت در مسابقهای با مضمون “جايگاه صلح در فرهنگ ايران و جهان” دعوت کرد که بهصورت چندین سؤال تصویری پیرامون نمودها، رویدادها، و چهرههای برجستهٔ صلحطلبی در ایران و جهان سازمان یافته بود. حضار به گروههایی مختلف تقسیم شدند و در هر گروه اعضا با آمیزشی از زبانهای فارسی، عربی، کُردی، ترکی، سوئدی، انگلیسی، و اسپانیایی برای یافتن پاسخها به همفکری پرداختند. پس از برگزاری مسابقه، میهمانان به صرف غذا دعوت شدند و سپس کیک جشن هفتادوهشتمین سالگرد حزب که با گل سرخی به نشان گل حزب تزئین شده بود بهمیان جمع آورده شد و بین آنان تقسیم گردید. برنامه رسمی مراسم هفتادوهشتمین سالگرد حزب با تقدیم دستههای گل به بستگان دو تن از جانباختگان حزب و همراه با خواندن سرود انترناسیونال پایان یافت. جشن اما با اجرای موسیقی و آوازخوانی رفقا تا پاسی از شب گذشته، ادامه یافت.
جشن تأسیس حزب تودۀ ایران در ونکوور- کانادا
جشن هفتادوهشتمین سالگرد بنیادگذاری حزب توده ایران در روز شنبه ۲۰ مهرماه/ ۱۲ اکتبر، بههمت رفقا و دوستداران و هواداران حزب و با شرکت عده چشمگیری از هممیهنان ایرانی و میهمانانی از حزب برادر، حزب کمونیست کانادا، در شهر ونکوور (کانادا) و پیمان دوباره رفقای تودهای بر ادامه دادن به راه حزب توده ایران، حزب تودههای زحمتکش و میهندوستمان، با شور و شادی برگزار شد. رفقای تودهای در ونکوور از هفتهها پیش از برگزاری جشن، سازماندهی این همایش را آغاز کرده بودند. رفقا سالن جشن را با پوسترهایی از رهبران برجسته و رفقای قهرمان حزبی همچون حیدرخان عمواوغلی، دکتر ارانی، روزبه، انوشه، و دیگر رفقای شهید حزبی تزئین و تلاش کرده بودند تا فضایی گرم و رفیقانه برای پذیرایی از حاضران آماده کنند. در ابتدای مراسم ویدئو کلیپ “سرود چهارم حزب” که نام و تصویر تمامی جانباختگان تودهای بعد از انقلاب را بهنمایش میگذاشت، نمایش داده شد که شور و شوقی وصفناپذیر بهوجود آورد و همنوائی حاضران با سرود را بهدنبال داشت.
رفیق مجری برنامه پس از خوشآمدگویی و اعلام برنامه، از مهمانان خواست تا بهیاد تمامی جانباختگان حزب و همچنین تمامی جانباختگان راه استقلال، آزادی، صلح و عدالت اجتماعی در ایران، بهپا خاسته و یک دقیقه سکوت کنند. سپس رفیق مجری برنامه فرازهایی از اعلامیه کمیتۀ مرکزی حزب بهمناسبت هفتادوهشتمین سالگرد بنیادگذاری حزب را برای حاضران خواند.
رفیق نمایندهٔ حزب چپ ایران (فداییان خلق) در ونکوور، در سخنانی، به تأثیر تأسیس حزب تودهٔ ایران بر جنبش کارگری و سندیکایی و همچنین بسیج و متشکل کردن بیش از سیصد هزار کارگر در بزرگترین تشکل سندیکایی تاریخ ایران، یعنی “شورای متحده مرکزی” کارگران، اشاره کرد. او دستاوردهای جنبش کارگری از قبیل ۴۰ ساعت کار در هفته، تصویب قانون کار، بیمه کارگری، مرخصی هفتگی با دستمزد، و همچنین مبارزه برای بالا بردن دستمزد کارگران را حاصل فعالیتهای خستگیناپذیر تودهایها دانست. رفیق سپس عرصه کار حزب را در تشکل زنان برای بهدست آوردن حقوق اجتماعی و اقتصادی برابر با مردان تحسین کرد. او در ادامه از تأثیر عمیق حزب در عرصههای ادبیات و نمایش، و همچنین ترجمه آثار کلاسیک مارکسیستی لنینیستی سخن گفت. در انتها رفیق زمینهساز پیدایش جنبش چریکی را خفه کردن هرگونه صدای حقطلبانهٔ آزادیخواهان از سوی رژیم برآمده از کودتای آمریکائی- انگلیسی ۲۸ مرداد و سرکوب نیروهای مترقی خصوصاً حزب توده ایران دانست. یکی از رفقای تودهای سخنران بعدی بود. او با مطرح کردن سه موضوعی که در اجلاس حزبهای برادر در سه سال پیش در جمهوری سوسیالیستی ویتنام بررسی شده بود، بر اهمیت مبارزه مشترک تمامی نیروهای مترقی در عرصههای حفظ محیط زیست، حفظ صلح، و مبارزه با نولیبرالیسم تأکید کرد. رفیق با تأکید بر شرایط خطرناکی که سیستم سرمایهداری برای ادامه زیست انسانها روی کره زمین بهوجود آورده است، تنها راه برونشد از این بحران ادامهدار را برقراری مجدد سیستم سوسیالیستی دانست. رفیق در ادامه سخنانش، شعری که خود سروده بود برای حاضران خواند و سپس شعری را از یکی دیگر از رفقای تودهای انتخاب و دکلمه کرد.
رفیق دیگر تودهای، در ارتباط با سیمای مردمی حزب توده ایران بهصحبت پرداخت. او به دو وظیفه اصلی که حزب از روز اول بر عهده داشت اشاره کرد و آنها را نبرد علیه انحرافها در جنبش کارگری و موضعگیری قاطع حزب در دفاع از انترناسیونالیسم پرولتری دانست. رفیق از تلاش امپریالیسم و ارتجاع از روز نخست تأسیس حزب برای بهانحراف کشاندن و اشغال کردن حزب از درون گفت و گوشزد کرد که بهرغم تمامی این تلاشها، حزب پرنیرو و مستحکم در راه مبارزه با ارتجاع و امپریالیسم در تمامی عرصهها حضور دارد. یک رفیق دیگر تودهای، نحوهٔ آغاز انتشار “نامه مردم” پس از انقلاب را، که بهوسیلهٔ رفیق عزیز علی خاوری بر اساس پیغامی که از رهبری حزب بهدست او رسیده بود انجام پذیرفت، با ارائهٔ مجموعهای از اسلایدها بهنمایش گذاشت. رفیق با نمایش نسخههایی از شمارههای تازه انتشار “نامه مردم” پس از انقلاب، بر موضوع پیوند ژرف استقلال و دمکراسی و همچنین اهمیت آزادیهای دمکراتیک در جهت رشد و تکامل جامعه از دیدگاه حزب تودهٔ ایران، تأکید ورزید. سپس رفیق در ارتباط با همین موضوع، به افشاگریهای حزب در مورد فعالیت “دولت موقت” بههدف احیای “ساواک” شاه بهمنظور مبارزه با کمونیستها و همچنین تقبیح و محکوم کردن حمله به تجمعها و بههم زدن آنها ازجمله هجوم به تجمع “جبهه دمکراتیک ملی” از سوی حزب، در اسلایدهایی ارائه و برای حاضران نمایش داد.
رفیق پس از نمایش اسلایدها، سخنانی در اهمیت همبستگی با مبارزات کارگران و گسترش این مبارزات ایراد کرد. رفیق همچنین از مبارزه مشترک کارگران هپکو و آذرآب همچون دستاوردی بزرگ در راه اتحاد درون جنبش کارگری یاد کرد. او در ادامه، از اعتصاب کارگران نیشکر هفتتپه و سرکوب آن از سوی رژیم و ترس حاکمان از گسترش جنبش کارگری و اتحاد کارگران سخن گفت. رفیق با اشاره به جنبش مردم عراق علیه حکومت فاسد عراق، بر شباهتهای شرایط اجتماعی و اقتصادی در ایران و عراق و امکان گسترش سریع روند نارضایتی مردم در ایران، بر اهمیت اتحاد نیروهای دمکراتیک در این مقطع تأکید ورزید. رفیق در پایان گفتارش، با اشاره به اعلامیه رهبری حزب علیه تجاوز دوباره ترکیه به سوریه و کشتار و آواره کردن صدها هزار نفر از خلق کُرد از جمله کودکان، اهمیت جنبش صلحخواهانه و ضد جنگ را در شرایط بسیار حساس منطقه متذکر شد و کار مشترک فعالان صلحطلب شهر [ونکوور] و همچنین نیروهایی مترقی از مهاجران و پناهندگان ایرانی در دفاع از صلح و دمکراسی و همبستگی با مبارزات مردم ایران را خواهان شد. در ادامهٔ مراسم، دکلمهٔ شعری از رفیق طبری بهنام “صنف اربابان گرم غارتاند” همراه با سرود و نیز خوانش شعر “ارغوان” با تصویر و صدای شاعر مردمی میهنمان ه. ا. سایه پخش شد. همچنین شعری در وصف تاریخ حزب سرودهٔ رفیقی تودهای با دکلمه خود او خوانده شد. در پایان مراسم کیک هفتادوهشت سالگی حزب مزین به گل سرخ حزب بود کام حاضران را در این مناسبت شیرین کرد.
شور و شوق اعضا و هواداران حزب و استقبال از بزرگداشت بنیادگذاری حزبمان بار دیگر نشان داد که حزب تودهها و اندیشههای بلند و آرمانهای بزرگ مردمی این حزب را نمیتوان نابود کرد، و تا زمانی که تلاش برای برقراری آزادی و عدالت اجتماعی در میهن ما ایران و در جهان ادامه دارد، حزب تودۀ ایران و تودهایها در صف نخست این پیکار گسترده و مردمی به مبارزه ادامه میدهند.
بزرگداشت هفتادوهشتمین سالگی حزب دراتریش
تودهایها در درازنای ۷۸ سال پیکار دشوار و خونین با استبداد و خودکامگی و همچنین علیه ظلم و بیداد، در هر کجای این جهان و در هر شرایطی که بودهاند، همواره تلاش کردهاند روز ۱۰ مهرماه و سالروز بنیادگذاری حزبشان را گرامی دارند و به اینگونه بهدفاع از تاریخ حزبشان، حقانیت راه رفته و رفقای جانباخته و فداکارشان بپردازند. حزب توده ایران هیچگاه ادعا نکرده است که در این راه پرفراز و نشیب و بهغایت پیچیده، اشتباهی نکرده است، اما آنچه در همگی این سالها برجسته و پررنگ مینماید، همانا پیکار صادقانه، فداکارانه، و تأثیرگذار تودهایها علیه استبداد و بیداد و در راه رسیدن به آزادی عدالت اجتماعی بوده است. در همه این سالها رسانههای واپسگرای داخلی و رسانههای خارجی امپریالیستی، هرآنچه در توان داشتهاند بهکار بردهاند- و همچنان بهکار میبرند- تا تصویری تحریف شده و کژآهنگ از پیکار جمعی و انسانی تودهایها را در افکارعمومی جامعه و بهویژه در ذهن نسل جوان کشور جا بیندازند: تلاشی مداوم و تا حدی ناموفق. از همین روی، نیز گرامیداشت این روز و برگزاری همایشهایی در بزرگداشت آن، بهویژه اهمیتی دوچندان مییابند.
جشن هفتادوهشتمین سالگرد بنیادگذاری حزبمان، در شهر وین (اتریش)، بههمت رفقا و دوستداران حزب و با شرکت گروهی از هممیهنان ایرانی و میهمانان خارجی، در سالن ساختمان مرکزی حزب کمونیست اتریش در این شهر، در روز شنبه ۲۰ مهرماه/ ۱۲ اکتبر برگزار شد.
رفقا سالن جشن را با نگارههایی از رهبران برجسته و رفقای قهرمان حزبی چون حیدرخان عمواوغلی، دکتر ارانی، روزبه و فاطمه مدرسی (سیمین فردین) و دیگر رفقای جانباخته حزبی آراسته و شعارهای فارسی و آلمانی همچون: “فرخنده باد ۷۸ مین سالگرد بنیادگذاری حزب توده ایران”، “صلح آری، جنگ نه”، “مبارزهٔ حزب تودۀ ایران برای صلح، دمکراسی و عدالت اجتماعی” و “آزادی برای زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران” را در سه سوی سالن به فارسی و آلمانی نصب کرده بودند و تلاش کرده بودند تا فضایی گرم و رفیقانه برای پذیرایی از حاضران بهوجود آورند. بهمناسبت سیویکمین سالگرد فاجعه ملی کشتار زندانیان سیاسی در ایران در سال ۱۳۶۷، عکسهای رفقای جانباختهمان در سالن نصب شده بودند.
با نواخته شدن “سرود چهارم حزبی” یاران بهپا خاستند و همراه با طنین “برشکن هر سد اگر خواهی آزادی… ” همنوا شدند. پس از آن رفیق مجری برنامه به میهمانان خوشآمد گفت و پس از اعلام برنامه از آنان درخواست کرد بهیاد تمامی جانباختگان حزب و تمامی جانباختگان راه استقلال، آزادی، صلح و عدالت اجتماعی در ایران بهپا خیزند و یک دقیقه سکوت کنند.
یکی از رفقا به ایراد سخنرانی پرداخت و فرازهایی از اعلامیه کمیتۀ مرکزی حزب بهمناسبت هفتادوهشتمین سالگرد بنیادگذاری حزب را برای حاضران خواند. همزمان ترجمه اعلامیه حزب بهاین مناسبت (توده اینفو شماره ۱۲۱) نیز به مهمانان این همایش که پارسیزبان نبودند، برای اطلاع داده شد.
یکی از دوستان به ایراد سخنرانی به زبان انگلیسی پیرامون زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران پرداخت و از وضعیت غیرانسانی و ناگوار این دلیران گرفتار بند رژیم برای شرکت کنندگان در جشن سخن گفت. پس از آن یکی از رفقای گرامی در پیوند با جستار “حزب توده ایران و زنان” سخنرانی کرد و از پیکار دشوار و دلیرانه زنان تودهای و همچنین زنان عضو تشکیلات دمکراتیک زنان ایران سخن گفت. رفیق ازجمله به شرکت زنان، بهویژه زنان تودهای، در جنبش ملی شدن صنعت نفت ایران و نقش پررنگ آنان در این مبارزهٔ سرنوشتساز اشاره کرد: موضوعی مهم که نیازمند کار و پژوهشی ویژه ای است.
سپس رفیق میشایل گرابر، عضو و نماینده رهبری حزب کمونیست اتریش، به ایراد سخنرانی پرداخت و ضمن گفتن شادباش و ابراز همبستگی با مبارزه حزبمان، به تحلیلی کوتاه دربارهٔ نتیجه انتخابات پارلمان اتریش که دو هفته پیش از برگزاری این جشن انجام شده بود، پرداخت و ازجمله گفت: تناسب کلی نیروهای سیاسی در اتریش در پی این انتخابات تغییری نکرده است. زیرا ریزش و کاهش آرای “حزب سوسیالدمکرات” بهسود “حزب سبزها” و ریزش و کاهش آرای “حزب آزادی اتریش” بهسود “حزب مردم اتریش” انجامیده است و از همین روی در مجموع نمیتوان از تغییر توازن نیروهای سیاسی در اتریش سخن گفت.
سپس رفیق افغانی، نمایندهٔ “حزب آبادی افغانستان”، به ایراد سخنرانی پرداخت و ضمن گفتن شادباش به حزبمان به فعالیتهای پیگیر رفقا و نیروهای مترقی افغان در مسیر تشکلیابی و ایجاد وحدت تشکیلاتی پرداخت و از تلاشهای صورت گرفته در این پیوند سخن گفت. پس از صرف شام، بخش دوم برنامه با سخنرانی کوتاه رفیقی در پیوند با “حزب توده ایران و شاعران” آغاز شد. رفیق در این سخنرانی از تأثیر فرهنگی حزب بر شاعران سده معاصر کشورمان بهگونهای کلی و بهطور ویژه بر شاعران تودهای سخن گفت. رفیق گرامی افغان در ادامه دربارهٔ انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان سخن گفت و به پرسشهای حاضران در این زمینه پاسخ گفت. برنامه جشن هفتادوهشتمین سالگرد بنیادگذاری حزبمان با بریدن کیک حزب و سپس پخش سرود انترناسیونال پایان یافت. در این برنامه همچنین ۵۰۰ یورو کمک مالی برای حزب گردآوری شد.
شرکت در جشن ندای مردم در وین- اتریش
هواداران حزب امسال نیز مانند سالهای گذشته در جشن باشکوه “ندای مردم”، جشن نشریۀ حزب کمونیست اتریش شرکت کردند. “ندای مردم”، روزنامه و ارگان مرکزی سابق حزب کمونیست اتریش است که هماکنون بهصورت ماهانه از سوی این حزب منتشر میشود. این جشن هرساله در فضای باز، در پارک قدیمی “پراتر” در شهر وین برگزار میشود. امسال این جشن در روزهای شنبه و یکشنبه ۹ و ۱۰ شهریورماه/ ۳۱ اوت و اول سپتامبر برگزار شد. هواداران حزب تودۀ ایران در اتریش امسال پنجاهوششمین بار از سال ۱۹۶۳ / ۱۳۴۲ تا کنون است که در این جشن بزرگ و کارزار همبستگی با نیروهای کمونیست و پیشرو در جهان و همچنین بهمنظور بازتاب مبارزات مردم ایران و جلب همبستگی بینالمللی با پیکار مردم ایران در راه آزادی، استقلال، صلح، و عدالت اجتماعی شرکت کردهاند. رفقای تودهای همراه با پخش صدها اعلامیه به زبان فارسی و آلمانی (نشریه توده اینفو)، با دهها دیدار کننده از میز کتاب و چادر حزب، از آزادی برای زندانیان سیاسی و عقیدتی، مبارزه همزمان با رژیم دیکتاتوری در ایران و پیکار با امپریالیستها، بهویژه امپریالیسم آمریکا و علیه مداخله خارجی در امور داخلی ایران، سخن گفتند و پیرامون ضرورت صلح در منطقه و در جهان، عدالت اجتماعی و همبستگی بینالمللی، با آنان در غرفه حزب یا کار میز کتاب بحث و گفتوگو کردند. رفقا شعارهای حزب همچون: “آزادی برای زندانیان سیاسی در ایران! “، “باهم به سوی تشکیل جبهه واحد ضد دیکتاتوری و طرد رژیم ولایت فقیه! “، “علیه جنگ و برای صلح” و “به بایکوت علیه ایران پایان دهید” را در داخل و بیرون چادر غرفه نصب کرده بودند.
همچنین بهانگیزهٔ سیویکمین سالگرد فاجعه ملی و کشتار دهشتناک زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷، پردهٔ بزرگی از عکس رفقای جانباخته همراه با شعارنوشتهٔ “مردم و تاریخ میهن ما جنایت هولناک فاجعه ملی را فراموش نخواهند کرد! ” در چادر حزب نصب شده بودند. دوستداران حزب و علاقهمندانی پرشمار برای آگاهی از سیر اوضاع در ایران (علاوه بر ایرانیها، همچنین افغانی، عراقی، اتریشی، و دیگر کشورها) از میز کتاب و چادر حزب دیدار کردند و مایل بودند از نظرهای حزب پیرامون رویدادها و روندهای گوناگون در ایران و جهان آگاه شوند و علاوه بر این از تاریخ و مبارزه حزب ما هم بیشتر بدانند. رفقای ما در این دو روز در گفتوگوهایی با بازدیدکنندگان گوناگون تلاش کردند در حد توانشان، بازتاب دهنده و فریادگر مبارزه مردم کشورمان (بهویژه زندانیان سیاسی و عقیدتی در زندانهای ایران) با رژیم دیکتاتوری حاکم باشند. و از سوی دیگر، رفقای ما در این دو روز تبلیغات زهرآگین امپریالیستها و سرمایهداری نولیبرال و اقدامهای آنان را در برافروختن جنگ، دستبرد به منافع ملی کشورها و غارت میلیونها انسان زحمتکش را بهچالش طلبیدند و افشا کردند.
به نقل از «نامۀ مردم»، شمارۀ ۱۰۸۹، دوشنبه ۶ آبان ماه ۱۳۹۸