مسایل سیاسی روز

گرانی روزافزون و زندگی مشقت‌بار مردم میهن ما

حاکمیت جمهوری اسلامی با اتخاذ مشی ضد مردمی نولیبرالی در اقتصاد کشور، زحمتکشان میهن ما را دچار فقر و فلاکت بی‌سابقه‌ای کرده است.  تسلط این مشی دهشتناک ضد بشری بر ارکان اقتصاد از سوی حکومت یک‌شبه نبوده بلکه نتیجه به خاک و خون کشیدن نسلی از مبارزانی بوده که توانستند رؤیای دیرینهٔ زحمتکشان یعنی سرنگونی سلطنت پهلوی را تحقق بخشند.

واقعیت امر این است که انقلاب پرشکوه مردم ایران علیه نظام منحط سلطنتی برای آزادی، استقلال، و عدالت اجتماعی صورت گرفت.  ولی خمینی و پیروانش با سوار شدن بر موج انقلاب و حاکم کردن ایدئولوژی فقه سنتی، توانستند انقلاب را در همان مرحله اول از مسیر آماج‌های مردمی‌اش منحرف ساخته و کشور ما را اسیر چنان بلای خانمان‌سوزی کنند که اکنون اکثریت جمعیت کشور ما در اوج تنگدستی حتی از تأمین معیشت روزانۀ خود نیز عاجز و ناتوان شده‌اند. در این ارتباط، اقتصاد آنلاین، به‌نقل از همشهری، ۱۲ آذرماه ۱۳۹۸، می‌نویسد: ” افزایش هزینه‌ها و ناتوانی در خرید نقدی ضروریات یک خانه باعث شده که بسیاری از ایرانیان برای تأمین ابتدایی‌ترین ضروریات زندگی به خریدهای قسطی روی بیاورند. ” میهن ما امروز چهل سال پس از مصادره انقلاب و بر سر کار آمدن حکومت حکومت “اسلامی “، کشوری است با اقتصادی تک‌محصولی و دلالی و بشدت وابسته به انحصارهای امپریالیستی و فسادی سیستماتیک نهادینه و اختلاس‌هایی با ارقامی نجومی از داروندار مردم و مردمانی نگون‌بخت و نیمه گرسنه. کالاهای واسطه به مواد خام، نیم ساخته، قطعات منفصل و یدکی‌های موردنیاز صنایع مونتاژ و دیگر مؤسسات صنعتی و به صنعت مواد غذایی اطلاق می‌شود. این‌که مطابق آمارهای رسمی کشور بخش اعظم ارزش واردات، به‌این نوع کالاها اختصاص دارد، نشانگر ژرفای وابستگی اقتصادی کشور به انحصارهای چندملیتی جهان غرب است.

رژیم با افزایش واردات کالاهای مصرفی بادوام و بی‌دوام و ازجمله محصولات کشاورزی، خسارت جبران‌ناپذیری به اقتصاد کشور وارد ساخته است. به‌گزارش سایت تابناک، ۱۱ خردادماه ۱۳۹۸، طبق آمار گمرک، در سال گذشته میزان کل واردات کشور ۴۳٫۷ میلیارد دلار بوده است. از این میزان ۸٫۶ میلیارد دلار معادل ۱۷٫۶ میلیون تن سهم واردات محصولات کشاورزی و مواد غذایی بوده است.” روشن است این حجم گستردۀ واردات چه ضربه‌ای به توان تولید ملی وارد می‌آورد تا سود سرشاری نصیب واردکنندگان وابسته به حکومت گردد. به‌همین دلیل ارتجاع حاکم از هر تحول بنیادی در جامعه وحشت دارد، زیرا می‌داند ایرانی مستقل از نظر اقتصادی و سیاسی که در آن ارادۀ زحمتکشان در جاری باشد نمی‌تواند خوان یغمای امپریالیسم و عمال آن گردد. به‌همین خاطر رژیم فقاهتی و دستگاه عریض و طویل امنیتی و انتظامی آن مردم معترض به‌ستوه آمده از ظلم و ستم را با وحشیانه‌ترین شیوه‌ها سرکوب می‌کند.

بنزین در تمامی کشورهای جهان کالای بسیار حساسی محسوب می‌شود. زیرا افزایش قیمت بنزین تنها بر هزینۀ حمل‌ونقل خانوار اثر نمی‌گذارد و به آن محدود نمی‌شود، بلکه  بر طیفی گسترده‌ از عوامل اقتصادی ازجمله تولید کالا و خدمات اثر می‌گذارد. به‌رغم اینکه ایران در مجموع منابع هیدرو کربوری نفت و گاز رتبه اول را در جهان دارد، به‌علت بی‌کفایتی سران حکومتی این منابع نه برای توسعه زیرساخت‌های جامعه و پیشرفت اجتماعی و اقتصادی بلکه برای چپاول و غارت بی‌سابقه عوامل ریزودرشت حکومتگران مورد استفاده قرار گرفته است.

تنها ۵ روز بعد از افزایش قیمت بنزین و افزایش کرایۀ حمل‌ونقل ناشی از افزایش قیمت بنزین، در میدان مرکزی میوه و تره‌بار برخی اقلام و صیفی‌جات ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش قیمت داشته است. ازآنجایی‌که دروغ‌گویی و وارونه‌نمایی واقعیت‌های مسلم و حتی انکارناشدنی از خصلت‌های شناخته شده مسئولان حکومتی است، افزایش قیمت‌ها بر همین سبک و سیاق از سوی آنان انکار می‌شود. و با وجود اذعان کارشناسان و شواهد و قرائنی که از هم‌اینک به‌وضوح می‌توان ‌مشاهده کرد، افزایش سه برابری قیمت بنزین موج شدید تورمی به‌بار خواهد آورد.

به‌گزارش خبرگزاری فارس،  عبدالناصر همتی، رئیس بانک‌مرکزی، می‌گوید: “افزایش قیمت بنزین ۴ درصد در طول یک سال بر تورم تأثیر خواهد گذاشت.” به‌علت روند شتابناک افزایش قیمت‌ها آیندۀ  تاریکی از گرانی‌ها در انتظار معیشت لایه‌های زحمتکش میهن ما به‌کمین نشسته است  و مسئولان حکومتی نیز جز سردواندن و دادن وعده‌ووعیدهای دروغین هیچ کاری به‌سود مردم نکرده و نخواهند کرد. در تاروپود اقتصاد وابسته به امپریالیسم جز این انتظار دیگری هم نمی‌توان داشت. چراکه در چارچوب رژیمی که چهل سال پس از انقلاب هنوز یک برنامۀ مدون ندارد، چگونه می‌توان در طریق قطع وابستگی پیش رفت؟ لازم به‌یاد آوری است که، در ۲۴ شهریورماه ۱۳۹۸، هفته‌نامه صبح صادق، خبرگزاری متعلق به بسیج، می‌نویسد: “متأسفانه، موانع و مشکلات زیادی در مسیر رسیدن به استقلال، اقتدار و خودکفایی اقتصادی در کشورمان وجود دارد که این موانع نه‌تنها ما را در رساندن به اهداف اقتصادی‌مان دچار مشکل می‌کند، بلکه سبب می‌شود از مسیر خودمان دور و دورتر شده و از پیشرفت و رفاه اقتصادی در جهان عقب بمانیم که این موارد سبب می‌شود خسارت‌های سنگین و گاه جبران‌ناپذیری را بر خود تحمیل کنیم.” مقاله‌نویس پایگاه خبری بسیج که بی‌شک یکی از مسئولان امنیتی رژیم ولایی است، در ادامه مقاله‌اش به ماهیت و عملکرد رژیم اشاره کرده و می‌نویسد: “پدیده‌هایی همچون فساد، قاچاق، دزدی، اختلاس، رشوه، رانت، پول‌شویی و از این قبیل موارد می‌تواند با ایجاد موانع بزرگ و ساختارشکنانه ما را در مسیر رسیدن به اهداف اقتصادی در کشور دچار مشکلات جدی کند. … تا مبارزه بی‌امان با چنین جرائمی که از سوی هر شخص و نهادی صورت می‌گیرد، روز به‌روز گسترش یافته… صفحه اقتصاد کشور از لکه‌های سیاه و ناراحت کننده مفسدان اقتصادی پاک و سفید شود.” 

این سخنان گویای چیست؟ با وجود فشارهای وارده از ناحیه تحریم‌ها و کاهش شدید درآمدهای نفتی و ناتوانی در شناسایی منابع درآمدی جدید یکی از عمده دلایلی است که رویه سیاست‌گذاری برای جبران کاهش درآمد را به سمت اصلاح قیمت‌ها در حوزه انرژی معطوف کرده است. آنچه روشن است رشد بی‌رویه قیمت‌ها و تبعات تورمی ناشی از آن است که درنهایت دامن زحمتکشان جامعه، کارگران، و در موارد زیادی قشر متوسط و کم‌درآمد را می‌گیرد. در هر کوی و برزن ندای اعتراض‌ها علیه عملکرد ضد مردمی رژیم به‌گوش می‌رسد و انزجار مردم را نسبت به رژیم حاکم عریان و آشکار نشان می‌دهد. فقر روزافزون و روند افزایش قیمت‌ها می‌رود تا خیل کثیری از مردم کشور ما را به افرادی گرسنه تبدیل کند. به‌گزارش ایسنا، ۲۳ آبان‌ماه ۱۳۹۸، علی ربیعی، سخنگوی دولت حسن روحانی، اعتراف کرده و می‌گوید: “مجموع افرادی که مشمول دریافت حمایت‌های معیشتی به‌ویژه کمک‌های غذایی خواهند بود به ۶۰ میلیون نفر می‌رسد. ”  به‌گزارش بهارنیوز، ۲۳ آبان‌ماه ۱۳۹۸، در این ارتباط، حسین صمصامی، قائم‌مقام رئیس کمیته امداد، بابیان اینکه ۱۶ میلیون ایرانی زیر خط فقر هستند، اظهار داشت: “تنها ۲۰ درصد جمعیت زیر خط فقر تحت پوشش نهادهای حمایتی‌اند. “

بر پایه آمار اعلام شده از سوی دولت حسن روحانی، خط فقر در استان تهران در شهریورماه امسال ۴۵۴ هزار تومان در ماه برای یک نفر بوده است. در کمتر از یک ماه گوجه‌فرنگی از کیلویی ۲ هزار تومان به ۱۲ هزار تومان! افزایش یافت، و برنج و سایر خوراکی‌ها به تناسب افزایش قیمت داشته‌اند. با این سطح از درآمد پایین زحمتکشان مسلم است که سفره آنان خالی و خالی‌تر می‌شود. طبیعی است با این اقتصاد انگلی جز این هم انتظاری نمی‌رود.  برای رهیدن از بلاهای دهشتناکی که رژیم تاریک‌اندیش ولایی بر سر مردم میهن‌مان می‌آورد، باید و  می‌بایست مبارزات صنفی و سیاسی را تلفیق کرده و متحد و یکپارچه مبارزه‌ای  بی‌امان برای طرد حکومت اوباشان بر کشورمان را سازمان‌دهی کرد.

 به نقل از «نامۀ مردم»، شمارۀ ۱۰۹۲، دوشنبه ۱۸ آذر ماه ۱۳۹۸

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا