ولی شیراندامی، چهرهٔ هنرمند و محبوب تئاتر و سینمای کشور درگذشت
رئیس هیئتمدیره خانه تئاتر، در مراسم تشییع پیکر زندهیاد ولی شیراندامی با اشاره به سالهای رونق تئاتر در گذشته گفت: آن دوران بسیار طولانی بهنظر میرسد چراکه پربار بود، اما امروز متأسفم که زمان بهسرعت میگذرد و حس میکنم هیچ کاری نمیکنیم و زمانی که عزیزی را از دست میدهیم میگوییم راحت شد. قدر کسانی که باعث افتخار و اعتلای تاریخ و فرهنگ کشور شدهاند بدانیم!
ولی شیراندامی [تولد: ۱۳۱۰، مَروْ، ترکمنستان- درگذشت: ۱۳۹۸، تهران]، آموزش تئاتر را نخست در ۱۳۳۷ در گروه تئاتر اسکویی (بهسرپرستی مصطفی اسکویی) دید و در اجراهای متعدد این گروه تئاتری بازی داشت. این گروه در آن دوره از فعالیتهایش آثار کلاسیک و مدرن ارزشمندی بهصحنه آورد که از زمره آنها میتوان به اتلو، طبقهٔ ششم، هیاهوی بسیار برای هیچ، سلمانی شهر سویل، عروسی فیگارو، خانهٔ عروسک، صاحب مهمانخانه، تانیا، روبهکها و جزاینها، اشاره کرد. پس از این دوره ولی شیراندامی چهار سال در دانشکدهی هنرهای زیبا در رشته تئاتر تحصیل کرد. این هنرمند در بیش از ۳۰ تئاتر بازی یا کارگردانی کرده و در سریالهایی تلویزیونی و فیلمهایی سینماییای همچون جایی برای زندگی، خانهای روی آب، بوی کافور عطر یاس، شازده احتجاب، و جز اینها، بازی کرده است.
رضا بابک، هنرمند تئاتر و سینمای ایران، در مراسم پیش از تشییع پیکر زندهیاد شیراندامی که صبح دوشنبه، ۱۴ بهمنماه، در خانه هنرمندان ایران در تهران برپا شد، گفت: “مردی که دست میگرفت و دست و نان نمیبرید. مشوق بزرگانی چون فنیزادهها بود و حذفشان نمیکرد. بزرگمردی که برای تئاتر روی صحنه میرفت نه برای نمایش دادن. نسل ما به پیشکسوتی مثل ایشان افتخار میکند. … جهان امروز ما، خاورمیانه پراندوه ما به هنرمندان، بیش از هرزمانی نیازمند است. چون آنان با خلق آثارشان این دشوار زندگی را قدری قابلتحمل میکنند.”
آقای ایرج راد، بازیگر تئاتر و رئیس هیئتمدیره خانه تئاتر در ادامه سخنانش در این مراسم گفت: “بارها آقای اسکویی بنیانگذار گروه تئاتر آناهیتا میگفت ما باید روی نیمکت بنشینیم و آقای شیراندامی به ما بیاموزد.” ایشان با ستایش از افتادگی و انسانیت ولی شیراندامی خاطرنشان کرد: “این ویژگی او همه را بهخود جلب میکرد هرگز خنده شیریناش را از یاد نمیبرم و این که با صدای گیرا و چهره پرطراوت خود روح زندگی را به تمام اطرافیان خود میبخشید.” راد اضافه کرد: “با آقای فرمانآرا بهیاد وقتشناسی ولی شیراندامی بودیم و میگفتیم او امروز دیر کرده و ما را منتظر نگه داشته است.” از ویژگیهای زندهیاد شیراندامی وقتشناسی او بود و تنها مرگش مانع از حضور بهموقع او در جمع دوستان هنرمندش شد. در مراسم تشییع زندهیاد ولی شیراندامی علاوه بر همسر و فرزندانش، بسیاری از چهرههای هنرمند تئاتر و سینمای ایران حضور داشتند.
حزب توده ایران درگذشت این هنرمند برجسته را به خانوادهاش، به یارانش، و به همهٔ هنرمندان ایران تسلیت میگوید. یادش گرامی باد.
به نقل از «نامهٔ مردم»، شمارۀ ۱۰۹۶، ۱۴ بهمن ۱۳۹۸