کارگران و زحمتکشان

خصوصی‌سازی بهداشت و درمان باید متوقف شود!

 

گسترش و همه‌گیر شدن ویروس کرونا نشان داد که تا چه اندازه جان انسان‌ها می‌تواند با خصوصی‌سازی بیمارستان‌ها در معرض خطر قرار بگیرد. بدون محدودیت: هفته گذشته دولت فدرال آلمان اعلام کرد، قرار است شرکت‌هایی که کووید-۱۹ وضعیت اقتصادی‌شان را تهدید می‌کند با وام‌های نامحدود دولتی حمایت شوند، و با این اقدام، دولت امیدوار است بحران اقتصادی ناشی از بحران کرونا را کاهش دهد.

با حداقل محدودیت: در آغاز ماه مارس ۲۰۲۰ آقای “ینس اسپان”- وزیر بهداشت از حزب دمکرات مسیحی (س د او)- از طریق توییتر حکم داد که بیمارستان‌ها باید برای آنکه بتوانند در برابر گسترش و همه‌گیرشدن کووید-۱۹انعطاف بیشتری داشته باشند، با حداقل کارکنان به درمان و مراقبت از بیماران به‌کار خود ادامه دهند. خانم کاترینا شوابدیسن- دبیر بخش بهداشت و امور اجتماعی از سندیکای خدمات عمومی آلمان (وردی)- با ارسال نامه‌ای سرگشاده از وزیر بهداشت آلمان آقای ینس اسپان و وزیر بهداشت استان “شمال راین- وست‌فالن” می‌پرسد آیا شما می‌دانید با حداقل نیرو، کار کردن یعنی چه؟ و چگونه می‌توان با حداقل نیرو، انسان‌هایی را که به خدمات اساسی و بالینی نیاز دارند، پرستاری و مراقبت کرد؟ کاترینا شوابدیسن در این نامه یادآور می‌شود کادر پرستاری قبل از شیوع ویروس کرونا به‌خاطر بالا بودن حجم کار، اضافه‌کاری و کم‌خوابی، احساس خستگی و نارضایتی از وضعیت را اعلام کرده بودند. خانم شوابدیسن در ادامه می‌گوید که، ما خواهان بهتر کردن مقررات کار و دستمزدها در بیمارستان‌ها هستیم. این اقدام‌ها می‌تواند پرستاران را برای برگشت بر سر کارشان تشویق کند.

آقای “ینس اسپان” با این پرسش روبرو است که آیا در بیمارستان‌ها تخت به‌اندازه کافی وجود دارد تا بتوان در ماه‌های آینده بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را بستری و درمان کرد؟ … گسترش و همه‌گیر شدن ویروس کرونا فرصتی برای “ینس اسپان” فراهم آورده است تا خود را در مقام مدیریت حل بحران مطرح کند و سود ببرد. او گفت، ما درحال حاضر ۲۸ هزار تخت در بخش مراقبت‌های ویژه و تقریباً ۲۵ هزار جا برای دستگاه‌های تنفس مصنوعی فراهم کرده‌ایم. به‌نسبت شمار جمعیت، این بهترین تجهیزات در تمام اروپا است. بنا بر پژوهش‌ها که از طرف مؤسسه نظرسنجی بیمارستان‌های آلمان در ماه دسامبر ۲۰۱۹ انجام و انتشار یافته است، فقط ۳۷ درصد کلینیک‌ها مجبور بودند در سال ۲۰۱۹ به‌طور موقت و به‌دلیل کمبود پرستار، بخش‌های مراقبت ویژه را تعطیل کنند. پس بنابراین تخت موجود است، ولی پرستارانی که باید بیماران را پرستاری کنند وجود ندارد. در آلمان شورای شهر و شهرداری‌ها هم از طرح‌هایی که بر اثر شیوع کووید-۱۹برای بیمارستان‌ها برمبنای سودآوری برنامه ریزی شده‌اند انتقاد کرده‌اند.

 هفته گذشته آقای کارل لاترباخ، سیاستمدار و کارشناس بهداشت و درمان از حزب سوسیال دمکرات (اس پ د)، پرسید چرا در سیستم “تشخیص ارزش خدمات درمانی” که مطابق با آن باید کلینیک‌ها صورت حساب‌های‌شان را صادر کنند، چیزی کاملاً متفاوت نشان داده می‌شود.” این می‌تواند مثالی باشد از آن که “بیمارستان‌های خصوصی، به‌خاطر آنکه مشتریان پرسودشان را از دست ندهند، علاقه چندانی به پذیرش بیماران مبتلا به کووید-۱۹ندارند.” کاله کونکل، دبیر سندیکای خدمات عمومی آلمان (وردی) و از همراهان اعتصاب کنندگان بیمارستان “چاریته” (خیریه)، توجه ما را به این نکته جلب می‌کند که “شیوع کووید-۱۹مانند ذره‌بینی مشکلات موجود در سامانه بهداشت و سلامت را واضح و شفاف‌تر نمایان ساخت. سیستم خدمات درمانی در بیمارستان‌ها نباید مانند بازار با انگیزۀ سودورزی بلکه باید با برنامه‌ای دمکراتیک اداره شود.” 

ترجمه از: “عصر ما”، روزنامه حزب کمونیست آلمان (د. ک. پ)، اول فروردین‌ماه ۱۳۹۹

Nach unten offen

 به نقل از ضمیمهٔ‌کارگری «نامهٔ مردم»، شمارۀ ۳۱، ۱۱ فروردین ۱۳۹۹

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا