مسایل بین‌المللی

نامهٔ سرگشاده مشترک حزب‌های سیاسی جهان

بیانیه‌ای به‌ابتکار حزب کمونیست چین و با امضای بیش از دویست‌وسی حزب‌ سیاسی جهان تهیه شده که برای اطلاع منتشر می‌شود.

در این روزگار، همچنان که کووید ۱۹ به‌سرعت در سرتاسر کرهٔ زمین گسترش می‌یابد، سلامت انسان‌ها و صلح جهانی و پیشرفت با تهدیدی بسیار جدی و بی‌سابقه به‌چالش طلبیده شده‌اند.  ما، حزب‌های اصلی سیاسی کشورهایی مختلف که با چنین شرایط بی‌نظیری روبروییم، بنا بر احساس مسئولیت سنگین خویش به‌منظور تحقق بهزیستی مردم، ترویج توسعه ملی، و حفاظت از صلح و ثبات جهانی، بدین وسیله درخواست مشترک زیر را به اطلاع می‌رسانیم:

۱. ما از همه مردم، به‌ویژه بهیاران، که خویش را وقف حفظ جان و نگهداری سلامت مردم می‌کنند، والاترین سپاس‌گزاری‌مان را به‌جای می‌آوریم. ما با کسانی که دردمندند و بیماری همه‌گیر کرونا زندگی‌شان را تهدید می‌کند و همین‌طور با خانواده‌هایی که به‌سبب از دست دادن عزیزی در غم و اندوه بسر می‌برند، صمیمانه ابراز همدردی می‌کنیم. همچنین از جان‌باختن انسان‌ها درنتیجهٔ  ابتلا به ویروس همه‌گیر کووید ۱۹  تأسف عمیق‌مان را ابراز می‌داریم.

۲. ما می‌دانیم که اگر گسترش این بیماری به‌طور مؤثر و بی‌درنگ مهار نشود، آسیب‌هایی بیشتر به زندگی، ایمنی، و سلامت بسیاری از مردم وارد خواهد آورد و بر توسعه اقتصادی و اجتماعی بسیاری از کشورها و همچنین مبادلات و همکاری‌های بین‌المللی تأثیر شدید خواهد داشت. ما از همه کشورها می‌خواهیم که جان، امنیت، و سلامت مردم را بالاتر از همه‌چیز قرار دهند و با برداشتن گام‌هایی قاطع و اثرگذار به گسترش دامنه کووید ۱۹ پایان بخشند.

۳. ما از آن کشورهایی که برای رویدادهای پیش‌بینی نشده و راهبردهای پیکار با کووید ۱۹ در پرتو شرایط خاص ملی‌شان و تقویت همکاری با تأکیدی همسان بر جلوگیری از گسترش بیشتر ویروس و درمان بیماران با مهیا سازی و برنامه‌ریزی دست به‌کارند پشتیبانی می‌کنیم. در همین حال به‌منظور حصول اطمینان از سریع‌ترین و بهترین نتایج ممکن، علم و فناوری مدرن باید به‌طورکامل اعمال شود.

۴. ما ساکنان همه کشورها را فرامی‌خوانیم تا با احساس مسئولیت اجتماعی، از رهنمودهای تدبیری و کاهش‌دهنده و پیشگیرانه در برابر این ویروس همه‌گیر پیروی کنند. ما کشورها را تشویق می‌کنیم با دیدگاهی که بر لزوم شرکت نیروی همه بخش‌های اجتماع در پیکار با کووید ۱۹ تأکید دارد از توانایی‌های سازمان‌های جامعه مدنی و داوطلبان نهایت بهره‌گیری را  انجام دهند.

۵. ما همه کشورها را تشویق می‌کنیم تا در همان حال که برای مهار همه‌گیری بیماری کرونا کوشش می‌کنند، به تدوین و تصویب رویکردی یکپارچه به‌منظور تضمین توسعه اقتصادی و اجتماعی دست بزنند، برای حفاظت از گروه‌های آسیب‌پذیر و بنگاه‌های کسب‌وکار کوچک و متوسط گام‌هایی هدفمند بردارند، و به تعهدات‌شان نسبت به استانداردهای زندگی مردم و پیشرفت اجتماعی احترام بگذارند. ما از همه کشورها می‌خواهیم که هماهنگی بین‌المللی سیاست‌های کلان اقتصادی را افزایش دهند تا ثبات بازار مالی جهانی و نیز زنجیره‌های تأمین صنعتی و تأمین فرآورده‌ها را حفظ کنند و مالیات‌های گمرکی را بر فرآورده‌های صادراتی و وارداتی برای تسهیل تجارت کاهش دهند تا از رکود اقتصادی جهان جلوگیری شود. کشورها همچنین تشویق می‌شوند تا از تبادلات بین‌المللی به‌ویژه به‌منظور آسان کردن انتقال سریع تجهیزات پزشکی و ابزارهای حفاظتی در مبارزه با کووید ۱۹ سطح مناسبی را حفظ کنند.

۶. ما آگاهیم که ویروس هیچ مرز و حدی را رعایت نمی‌کند و هیچ کشوری نمی‌تواند به‌تنهایی با گسترش بیماری رویارویی کند و آن را شکست دهد. با دشوارتر شدن وضعیت ناشی از همه‌گیری ویروس کووید ۱۹ کشورها باید آگاهی‌شان را از جامعه‌ای با آینده‌ای مشترک برای بشر افزایش دهند، و با شیوه‌هایی مبتکرانه و کنشگری به یاری متقابل و پشتیبانی از یکدیگر بپردازند. همیاری بین‌المللی‌ای نزدیک‌تر، سیاست‌هایی هماهنگ، اقدام‌هایی موزون، و بسیج سرچشمه‌ها و نیروهای جهانی، ما را توانمند خواهد ساخت تا این ویروس را که دشمن مشترک همه انسان‌ها است، شکست دهیم.

۷. ما به پیشرفت چشم‌گیر در مصاف با کووید ۱۹ در چین و برخی کشورهای دیگر که زمان را خریده و آموخته‌ها را برای بقیه اعضای جامعه بین‌المللی به ارمغان آورده‌اند توجه می‌کنیم. ما کشورهای زیادی ازجمله چین را به داشتن رویکردی باز، شفاف، و مسئولانه در افشای اطلاعات با روشی به‌هنگام، به‌اشتراک گذاشتن آموخته‌ها در پاسخ به درمان بیمار و به‌ویژه در اختیار گذاشتن خدمات پزشکی و دیگر وسایل لازم بر اساس توانایی‌اش به دیگر کشورها ستایش می‌کنیم. این‌ها سهمی عمده‌اند در مبارزه جهانی علیه کووید ۱۹، افزایش امید و اطمینان به کشورهای دیگر است که بتوانند در این نبرد پیروز گردند.

۸. ما از بیانیه فوق‌العاده سران گروه ۲۰ در مورد کووید ۱۹ و کشورهای پشتیبان به‌منظور تقویت به‌اشتراک‌گذاری آموخته‌ها و همکاری پزشکی در مهار گسترش بیماری، ازجمله پژوهش‌های مشترک و توسعه داروها، واکسن‌ها و آزمایش‌ها خوش‌آمد می‌گوییم. ما خواستار تأمین وسایل لازم فنی و حمایت‌های دیگر به کشورهای درحال‌توسعه و کشورهایی هستیم که نظام بهداشت همگانی‌شان آسیب‌پذیر است. اجازه دهید که نور خورشید باعث پراکنده شدن تاریکی این بیماری همه‌گیر گردد.

۹.‌ ما خواستار طرح گفتمان‌های کارشناسانه‌ایم، گفتمان‌هایی که بر پایه علم و دانش پیرامون چالش‌هایی مانند اقدام‌های پیشگیرانه و خاستگاه ویروس سازمان‌دهی گردند. ما قاطعانه با سیاسی شدن دشواری‌های بهداشت همگانی و انگ زدن به کشورهای دیگر به بهانه ویروس کووید ۱۹ مخالفیم. ما همچنین با قاطعیت با همه نظرات و عملکردهای تبعیض‌آمیز علیه هر کشور، منطقه یا گروه نژادی مخالفیم و از همه دولت‌های کشورهای میزبان شهروندان و دانشجویان خارجی می‌خواهیم تا در راستای تأمین سلامتی، امنیت، و دل‌بستگی‌های برحق این مهمانان گام‌هایی پیشگیرانه و ضروری را بردارند.

۱۰. ما بر این باوریم که پیشگیری از گسترش بیماری همه‌گیر به گسترش چشم‌انداز حکمرانی جهانی به‌منظور دستیابی به پیشرفت مشترک از طریق گفتگو و همیاری و حمایت از نقش رهبری سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی در اداره بهداشت همگانی جهانی نیاز دارد. همان‌طور که ما برای ساختمان یک جامعه بین‌المللی با آینده‌ای مشترک در خدمات بهداشت همگانی تلاش می‌ورزیم در همان حال از همه حزب‌ها و سازمان‌های سیاسی می‌خواهیم که هماهنگی و همکاری‌شان را در چارچوب گروه ۲۰ و دیگر سازوکارهای بین‌المللی برای پیشگیری و نظارت بین‌المللی‌ای کارساز افزایش دهند.

ما حزب‌های سیاسی عمده کشورهای جهان پیمان می‌بندیم که در چنین شرایط ناهنجاری پیوندهای نزدیک را حفظ کنیم و پیشاهنگی شایسته‌ترمان را با هدف دمیدن شوروشوق سیاسی در پیکار جهانی علیه کووید ۱۹ تضمین کنیم. ما بر این باور راسخیم که همان‌گونه که در نهایت پس از هر طوفانی خورشید به نورافشانی‌اش باز می‌گردد، دشواری‌های کنونی ما نیز گذرا هستند. اگر جامعه بین‌المللی در تلاش‌های هماهنگش پابرجا و استوار باشد و رویکردی مبتنی بر دانش و هدفمندانه درپیش گیرد، به‌یقین پیروزی نهایی در اقدام‌های عقیم‌سازی جهانی علیه کووید ۱۹ را به‌دست خواهد آورد. باور ما بر این است که دوره پسابیماری همه‌گیر کرونا، جامعه مشترک‌گونه انسانی را در آینده نیرومندتر و فردای درخشان‌تری را برای انسانیت به‌ارمغان خواهد آورد.

  به نقل از «نامهٔ مردم»، شمارۀ ۱۱۰۱، ۲۵ فروردین ۱۳۹۹

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا