مسایل سیاسی روز

بدرود رفیق شهلا

[تولد: آبادان، ۱۳۲۹- درگذشت: آلمان (کلن)، ۱۶ تیرماه ۱۳۹۹]

رفیق شهلا وحید، رفیق توده‌ای پرتلاش و صمیمی، پس از بیست سال تحمل رنج در نتیجهٔ عمل جراحی قلب در سال ۱۳۷۷، در ۱۶ تیرماه ۱۳۹۹ درگذشت. رفیق شهلا در خانواده مبارزی از نسل ارشد مبارزان جمعیت ضد استعمار حزب تودهٔ ایران و کوشندهٔ جنبش ملی شدن نفت در قلب تپندهٔ جنبش کارگری و ضد استعماری میهن ما یعنی آبادان پرورش یافت.

رفیق شهلا وحید، به‌رغم موفقیت برای ورود به دانشکده پزشکی تهران به‌دلیل فوت پدر نتوانست به تحصیل ادامه دهد. رفیق در سال ۱۳۴۸  به استخدام شرکت نفت درآمد و پس از سپری کردن دورهٔ امور اداری و همچنین دریافت گواهی تندنویسی از کمبریج انگلستان، در پالایشگاه نفت آبادان به‌کار مشغول شد. رفیق شهلا پس از پیروزی انقلاب بهمن ۵۷  به‌عضویت حزب توده ایران درآمد. او در آغاز جنگ تجاوزکارانه رژیم صدام و پس از بمباران پالایشگاه آبادان به ساختمان مرکزی شرکت نفت منتقل شد و به کار در طرح پروژه کنگان و عسلویه پرداخت. رفیق شهلا در خلال رویدادهای سرکوبگرانه خردادماه ۱۳۶۰ از سوی گزمه‌های رژیم مظنون شناخته شد و پس از تحمل یک سال در وضعیت بازداشت در زندان، از سوی دادگاه انقلاب به پنج سال حبس تعلیقی محکوم شد و به‌جرم “بهایی” بودن از کار در شرکت نفت اخراج گردید. پس از یورش رژیم به حزب توده ایران، رفیق شهلا در ۱۳۶۵ ناگزیر به‌مهاجرت به آلمان شد. او در دانشگاه بوخوم به‌تحصیل در رشته شیمی پرداخت. رفیق پس از موفقیت در از سرگذراندن  دوره‌ای  سه ساله در رشته پرستاری، در بیمارستانی در کلن به کار پرداخت. رفیق شهلا در راه آزادی و برابری زنان ایران تلاش و مبارزه می‌کرد. شرکت و کوشش او در انتشار نشریه “ما زنان” نمونه‌ای از فعالیت‌ها و سخت‌کوشی این انسان مبارز و پرتلاش بود. رفیق شهلا وحید در دوران زندگی‌ سراسر مبارزه‌اش به آرمان‌های حزب توده ایران وفادار بود.

حزب تودهٔ ایران، درگذشت این بانوی فداکار و مبارز را به خانواده، دوستان، و رفقای هوادار و عضو حزب توده ایران تسلیت می‌گوید. یادش گرامی و راهش پررهرو باد.

  به نقل از «نامهٔ مردم»، شمارۀ ۱۱۰۸، ۳۰ تیر ماه ۱۳۹۹

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا