ادامۀ بحران کرونا: و سیاست های مخرب رژیم ولایت فقیه
مطابق گزارشهای رسانهها، تا پایان بهمنماه ۱۳۹۹ یک میلیون و ۵۵۸ هزار و ۱۵۹ نفر در کشور به کرونا مبتلا شدهاند. میهن ما در میان کشورهای جهان در فهرست پانزده کشور کروناخیز قرار گرفته است. حسن روحانی، در پنجاهوهشتمین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در تهران، ۲ اسفندماه ۹۹، با یادآوری نخستین سالگرد ورود ویروس کرونا به ایران، گفت: “دولت یک سال پیش بر اساس تست تشخیصی متوجه ورود ویروس کرونا به کشور شده بود و در هیئت دولت تصمیم گرفته شد بهاطلاع مردم برسد که افرادی به بیماری کووید۱۹ مبتلا شدهاند. برخی افراد قصد داشتند که شیوع کرونا در ایران را بهخاطر نزدیک بودن انتخابات، از مردم پنهان کنند.” حسن روحانی، در صحبتهای خود آگاهانه به شهر قم که در آن زمان کانون شیوع کرونا بود، اشارهای نکرد. درصورتی که وزارت بهداشت در آن زمان اعلام کرده بود شهر قم باید در قرنطینه قرار بگیرد تا همه کشور درگیر این ویروس نشود، اما حسین طائب، رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، با قرنطینه شدن قم مخالفت کرده و دولت حسن روحانی نیز مُهر سکوت بر لب زد. بهرغم همه خوشخیالیها، بیاعتناییها، پنهانکاریها، و دروغگوییهای سران رژیم و اعلام آمارهایی دستکاریشده، نهتنها واگیری ویروس کرونا موضوعی تمامشده نبود، بلکه گستردهتر و کنترلناپذیرتر هم شد. شواهدی مشخص حکایت از آن داشت که از اواخر دیماه خطر انتقال و شیوع ویروس کرونا از طریق چین و کانون اولیه آن درون کشور- یعنی شهر قم- از سوی حسن روحانی مستقیماً بهاطلاع شخص خامنهای رسیده و ضرورت قطع پروازها از چین و قرنطینه شدن شهر قم مطرح شده بود. اما ولی فقیه موضوع کرونا را کذب دانسته و با اینگونه طرحهای تدارکاتی شدیداً مخالفت کرده بود درحالی که ویروس کرونا بهسرعت از قم به سراسر کشور گسترش یافته و حتا به جان کودکان نیز رحم نکرد. بهگزارش سایت فرارو، احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده مجلس شورای اسلامی، در حاشیه جلسه علنی روز دوشنبه ۵ اسفندماه ۱۳۹۸، اعلام کرد: “قم از نظر شیوع ویروس کرونا وضعیت خوبی ندارد و بهنظرم عملکرد دولت در کنترل این ویروس ناموفق بوده است.”
روزنامه اعتماد، ۴ اسفندماه ۱۳۹۹، نوشته است: “دو كودك در اهواز بهعلت ويروس جهش يافته كرونای انگليسی، فوت کرده و همچنين در استان “ايلام” ميزان مبتلايان به كرونا رو بهافزايش است و اين هشدار باشی جدی برای مردم در اين استانها و ديگر نقاط كشور در ماه پايانی سال است.” قرمز شدن مجدد ۱۱ شهر استان خوزستان (اهواز، آبادان، ماهشهر، دزفول، شادگان، شوشتر، دشت آزادگان، كارون، هويزه، خرمشهر، و رامهرمز) بهتعبير ايرج حريرچی، معاونكل وزير بهداشت، ناشی از كماهميت جلوه دادن رعايت شيوهنامههای بهداشتی و عادیانگاری است. رئیس مرکز بهداشت آبادان، نجمه آقامیری، ۴ اسفندماه ۹۹، در گفتوگو با تلویزیون آبادان، با اشاره به پر شدن گنجایش بیمارستان طالقانی این شهر و پذیرش بیماران کرونایی در بیمارستان دوم، هشدار داد: “اگر شیوع ویروس کرونای انگلیسی در خوزستان کنترل نشود و شرایط بهاین شکل پیش رود، یک فاجعه انسانی در این منطقه شکل خواهد گرفت.” روزنامه آرمان ملی امروز، ۴ اسفندماه ۹۹، تهران و خوزستان را کانون کرونای انگلیسی شمرده و به تعطیلی دو هفتهای شهرهای این دو استان اشاره کرده است. گفته شده است در تهران تا کنون سه تن از ابتلا بهاین گونهٔ جهشیافته جان باختهاند. اين خيز دوبارهٔ كرونا فقط مختص خوزستان نيست و در ۳ استان ديگر آذربايجان غربی، چهارمحالوبختياری، و ايلام، هم با اين ويروس درگير هستند و شيوع اين بيماری رو بهافزایش است. استانداری البرز نیز شناسایی سه بیمار مبتلا به کرونای انگلیسی در کرج را اعلام کرده است. رئیس دانشگاه گیلان نیز از ابتلای زنی ۷۱ ساله به همین ویروس انگلیسی در منجیل خبر داده است. تمامی روزنامههای مجاز چه از سنخ ذوبشده در ولایت و چه از نوع هوادار سینهچاک اعتدالگرایی- اصلاحطلبی، تا همین چند روز گذشته چنین وانمود میکردند که واگیری ویروس کرونا موضوعی تمام شده است و کشور حالا دیگر بنا بهفرمان “رهبری” و نیز بر پایه برنامههای دولت روحانی در مسیر تحقق “جهش تولید” قرار گرفته است. پاندمی کرونا از نخستین روزهای پیدایش آن در ایران شیوع گسترده یافت. بهگزارش سایت فارسی دویچهوله، ۲ اسفندماه ۱۳۹۹، طبق دادههای دانشگاه جانز هاپکینز: “جمهوری اسلامی ایران در قاره آسیا پس از هند دومین کشوری است که بیشترین رقم ابتلا به کرونا در آن گزارش شده است.” سران رژیم ولایت فقیه و در رأس آنان علی خامنهای بهسبب ناتوانیشان در مهار شیوع ویروس، مردم کشورمان را در وضعیتی بسیار خطرناک قرار داده و با بحرانی دیگر روبرو کردهاند و در کنار اثرهای جسمانی هلاک کنندهٔ کرونا، روان جامعه را نیز زیر فشار ناشی از بیم مبتلا شدن به این ویروس قرار دادهاند. دیرکرد، مخفیکاری، و دروغپردازی سران رژیم و شماری از کارگزارانش در اطلاعرسانی صحیح و بهموقع و مقابله با این اپیدمی و درمان آن، مردم را بیش از گذشته نسبت به دستگاههای حکومتی و سران آن بیاعتماد ساخته است.
سعيد نمكی ، وزير بهداشت دولت حسن روحانی، می گوید: “ويروس جهش يافته كرونای انگليسی كه اولين مورد فوتی آن در قزوين روز جمعه دو هفته پيش اعلام شد قدرت سرايت و بيماریزايی بهمراتب بيشتر از كرونای قبلی است و ويروسی بسيار چموش و با ميزان مرگ و مير بالاتر است.” او می افزاید: “زنگ خطر جدی برای خيز تازه كرونا بهصدا درآمده است و اين ويروس جوانترها را بيشتر گرفتار میكند و متاسفانه گرفتاری آنها از نوع بدخيم است و ما اول گردنه پرالتهاب خيز چهارم هستيم. … ويروس جهش يافته و كاملاً خطرناك انگليسی در كشور در حال گردش است.” اين درحالی است كه كرونا مجدداً در برخی استانها بهدليل عادیانگاری و كاهش کاربست دستورهای بهداشتی خيز گرفته است و كارشناسان كه از مدتها قبل برای خيز چهارم كرونا در كشور هشدار داده بودند اکنون بايد شتابان آماده مهار اين خیز شوند. بهنوشته روزنامه اعتماد ” ۲۱۷ شهر در وضعيت زرد، ۵۲ شهر در وضعيت نارنجی و ۱۱ شهر در وضعيت قرمز و ۱۶۸ شهر هم در وضعيت آبی هستند. ”
مردم ستمدیدهٔ ما شور بختانه علاوه بر مهلکهٔ رژیم استبداد دینی، درگير کشتار مهمانی ناخوانده بهنام همه گیری ویروس كرونا شدهاند، فاجعه ای که وارد يك سالگی خویش شده است و بر اساس آمارهای اعلام شده، از دوم اسفندماه ۹۸ تا حالا جان ۵۹ هزار و ۴۸۳ تن از ساكنان میهن ما را گرفته است.
عملکرد ضد مردمی رژیم ولایت فقیه در برخورد با همه گیری ویروس کرونا در مجموع ادامه و بخشی از همان سیاست های فاجعه باری است که کشور و ده ها میلیون ایرانی را با فقر و محرومیت و دشواری های روز افزون مواجه کرده است. نجات کشور از فاجعه واگیری کرونا نیازمند ایجاد یک سیستم طب ملی، ایجاد امکانات بهداشتی مدرن و واکسیناسیون رایگان شهروندان است که تحقق آن با ادامه این حاکمیت فاسد و ضد مردمی ممکن نیست. مبارزه برای این خواست ها می تواند نقطه شروع مناسبی برای همکاری بخشی عمده از نیروها و کنشگران سیاسی و مدنی باشد.
به نقل از «نامۀ مردم»، شمارۀ ۱۱۲۴، ۱۱ اسفند ۱۳۹۹